Дзеркало Тижня

Останні новини України й світу. Лише достовірні новини політики, економіки, світу, культури й науки.

Більше новин

Де на українському фронті росіяни побачили Верденську м'ясорубку і що там відбувається зараз.

Позиційні бої на лівому березі Дніпра тривають вже понад півроку.

Верден наших днів. Так російський телеграм-канал «Вторгнення» назвав території на лівому березі Дніпра, де вже понад півроку утримують плацдарм українські бійці.

«Стерті в пил Кринки та частина прилеглих лісів, бої за які йдуть від початку жовтня» – таким текстом паблік супроводив відео, яке нещодавно опублікували українські фотографи Костянтин та Владислава Ліберови.

Росіяни намагаються провести паралелі між боями на лівобережжі Херсонської області та великою битвою Першої Світової війни, відомою як Верденська м'ясорубка. Вона тривала майже весь 1916 рік, за цей час воюючі сторони – Німеччина та Франція – втратили десь по 150 тисяч убитими та по 350 тисяч пораненими. Жодних тактичних результатів битва не принесла – до грудня 1916 лінія фронту знову виявилася там же, де перебувала 25 лютого 1916 року.

Що ж до «Вердена наших днів», то Генштаб ЗСУ у своєму зведенні за вчорашній день, 26 квітня, повідомив про чотири безуспішні атаки росіян на українські позиції біля Кринок. Учора ж, за повідомленням Генштабу, село, якого вже практично немає, зазнало чергового авіаудару.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

22 квітня росіяни посилили натиск на плацдарм ЗСУ на лівобережжі Дніпра, та основні події війни розгорталися на Донбасі – Генштаб

У той же час Американський інститут вивчення війни ISW в сьогоднішньому своєму звіті зафіксував незначне просування російських військ в районі Кринок на тлі позиційних боїв, що тривають тут.

Раніше повідомлялося, що українські захисники продовжують роботу зі зміцнення плацдарму в районі Кринок на тимчасово окупованому лівобережжі Херсонської області, незважаючи на те, що російські війська активно проводять тут штурмові дії.

Дивіться спецтему:

  1. Євлаш розповів про особливості нічного масованого удару РФ по Україні Окупанти не використовували сьогодні дрони-камікадзе.

  2. РФ атакувала інфраструктурний об'єкт у Дніпропетровській області Зберігається загроза повторних ракетних ударів.

  3. Відстрочка від мобілізації: які документи потрібно надати Це залежить від підстав для відстрочки.

  4. Українські дрони атакували два НПЗ та військовий аеродром у Краснодарському краї РФ — ЗМІ На аеродромі розміщувалися десятки військових літаків.

  5. В ОК "Південь" розповіли, чи посилює армія РФ ППО в Криму через надання Україні ракет ATACMS Українські військові вже застосовували цей тип ракет під час удару по аеродрому в Джанкої.

Волонтерський день

Волонтерський день

Волонтерський день організували в Івано-Франківському молодіжному центрі. Студенти малювали листівки військовим, плели сітки та переглядали документальний фільм. _ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та При...

Галичина -

Виставка світлин жителів Станіславова

Виставка світлин жителів Станіславова

Погляд у минуле. У Краєзнавчому музеї презентували виставку світлин жителів Станіславова 19 століття. Експозицію приурочили до 362 річниці Івано-Франківська. _ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарп...

Галичина -

«Чому дружина його не в армії?» – про ухилянтів і їхніх дружин / hromadske.

«Чому дружина його не в армії?» – про ухилянтів і їхніх дружин / hromadske.

Станьте спонсором цього каналу, щоб отримувати бонуси: Підпишіться на нас, щоб не пропустити головних новин України та світу: ️ Ми на hromadske не зупиняємо свою роботу під час війни. Наші журналісти та редактори нині працюють у східних й західних...

Громадське Телебачення -

Продовжує службу з протезом ноги: історія калушанина Назара.

Продовжує службу з протезом ноги: історія калушанина Назара.

На нулі перша зброя — це лопата. Так дні на фронті характеризує 26-річний калушанин Назар. Хлопець відбивав атаки росіян на Київщині та Донеччині у складі 10-гірсько- штурмової бригади. Рік тому отримав важке поранення — відірвало ногу. Тепер Наза...

Галичина -

На Прикарпатті затримали киянина зі зброєю та набоями.

На Прикарпатті затримали киянина зі зброєю та набоями.

Зупинили за перевищення швидкості, а затримали за незаконне зберігання зброї. На Прикарпатті поліцейські виявили чоловіка, який перевозив боєприпаси. Затриманий - мешканець Києва. _ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-...

Галичина -

На клумбах у Тернополі досі не висадили квіти

На клумбах у Тернополі досі не висадили квіти

Новини Тернополя -