Обозреватель

Найсвіжіші новини України та світу онлайн, гарячі теми, головні новини, cтатті та аналітика, Спорт.

Більше новин

Чоловік сестри нардепа Тищенка «засвітився» у справі на 140 млн грн щодо будівництва метро на Виноградар – Bihus.

Родич скандального українського нардепа Миколи Тищенка засвітився у кримінальній справі на 140 мільйонів гривень, які були виділені на будівництво метро на Виноградар. Йдеться про Германа Блінова – чоловіка сестри депутата.

Про це повідомляє Bihus.Info. У чоловіка проводили обшуки у рамках кримінальної справи щодо виведення згаданих вище бюджетних коштів. За даними слідства, 140 мільйонів гривень у жовтні 2022 року перерахували на фірми, пов’язані з оточенням Блінова, як фінансову допомогу.

"За даними Нацполу, у жовтні 2022-го року компанія "Київметробуд" перерахувала ТОВ "Позитив-В" 140 млн грн у якості авансу за постачання будівельних матеріалів на будівництва метро. Натомість фірма "Позитив-В" переказала кошти у якості поворотної безвідсоткової допомоги низці фірм: ТОВ "Занд-трейд", ТОВ "КТ-44", ТОВ "Бетон альянс Україна", ТОВ "Трансбудтрейд", ТОВ "Трансмир ГМБХ" і ТОВ "Позитив Шиппінг", – сказано в матеріалі.

Слідчі вважають, що бюджетні кошти переказали на рахунки фіктивних підприємств та перевели їх у готівку, аби згодом розподілити між учасниками схеми.

"Зв’язки фірми ТОВ "Позитив-В" і решти компаній-отримувачів згаданих мільйонів приводять до підприємця В’ячеслава Еберле. Так, першою власницею ТОВ "Позитив-В" була Вікторія Кузьменко (Еберле) – дружина підприємця. Нині власником та директором фірми є Сергій Сєдов – директор фірми Еберле під назвою "Веркштатт Вустервиц ГМБХ", – сказано в статті.

Зазначається, що Вікторія Кузьменко та В’ячеслав Еберле є близькими з сестрою нардепа Миколи Тищенка Юлією та її чоловіком Германом Бліновим. Останнього називали куратором будівництва Подільсько-Воскресенського мосту, він отримував зарплату від генпідрядника будівництва мосту – ТОВ "Еко-буд-трейд". А одним із субпідрядників цього будівництва було ТОВ "Позитив-В".

Фірми, яким "Позитив-В" переказував фіндопомогу, пов’язані з Еберле через спільних працівників, адреси реєстрації та структуру керівників і власників. Одна з них – "Занд-трейд" належала Вадиму Сєдову (братові поточного власника "Позитив-В") у той самий період, коли він значився директором ПП "Експрес-К" Юлії Тищенко.

Сам Герман Блінов, даючи коментар журналістам, заперечив свій зв’язок з "Позитив-В" та "Занд-трейд". Обшуки, які пройшли у нього у межах цієї справі, він пояснив ймовірною перевіркою правоохоронцями оперативної інформації.

Bihus.Info додає, що під час обшуків пов’язаних з Бліновим адрес правоохоронці знайшли короткоствольну вогнепальну зброю, яка, за даними слідства, офіційно йому не належить. Можливе незаконне зберігання ним зброї виокремили в ще одне кримінальне провадження, в якому Блінову обирали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Як повідомляв OBOZ.UA, журналісти зʼясували, що на Сергія Вакальчука – колишнього керівника ресторану "Велюр", який належав нардепу Миколі Тищенку, з початку повномасштабного вторгнення оформили майна на понад 1 мільйон доларів.

Лише перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Те, в чому ми живемо, не налазить на голову -Прямої «вписки» Китаю у війну не буде, але.

Те, в чому ми живемо, не налазить на голову -Прямої «вписки» Китаю у війну не буде, але.

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно «Ми, коли підходимо зараз до такого моменту, що війна має торкнутися кожного – це суперечить самій ідеї філософії західної цивілізації. Тому що у західній цивілізації тільки ...

НТА 12

Зберегти обʼєкти електроенергії️#блекаут #світло #lmn #video #новини #врек #news #відключеннясвітла.

Зберегти обʼєкти електроенергії️#блекаут #світло #lmn #video #новини #врек #news #відключеннясвітла.

️У програмі "Погляд з Хмарочоса" розповів підприємець та громадський діяч Василь Курій. #блекаут #відключеннясвітла #графікивідключень #світло #енергетика #електрика #ракетніудари #warinukraine #viral #рек #lmn #ukraine #video #новини #львів #life...

ЛМН 1

«Нова залізниця поблизу лінії фронту – це вразлива інфраструктура» – Плетенчук.

«Нова залізниця поблизу лінії фронту – це вразлива інфраструктура» – Плетенчук.

Ми у соцмережах #радіосвобода #новини #україна #залізнадорога #железнаядорога #залізнадорогарф #Кримськийміст #Крымскиймост #керченськийміст #Крим #shorts #shortvideo #шортс

Новини Приазов'я -

Шлях до Європи. Проєкт  «Захід - SOS». 19-05-2024

Шлях до Європи. Проєкт «Захід - SOS». 19-05-2024

- Благодійники проєкту “Схід — SOS” облаштували на Прикарпатті три приміщення для ВПО з особливими потребами; - Оголошено переможців конкурсів в рамках транскордонної програми ”Польща-Україна” з екологічного спрямування; - ГО “Магурка- Трінар” в с...

Галичина 1

СПРАВЖНІ ЧОЛОВІКИ: Побратими б'ють русню на Запоріжжі.

СПРАВЖНІ ЧОЛОВІКИ: Побратими б'ють русню на Запоріжжі.

Друзі з дитинства, тепер побратими на війні. Аеророзвідники 108 бригади ТРО боронять Запорізький напрямок. На захисті країни хлопці з лютого 22-го року, разом проводять розвідку, разом нищать орків. Військовослужбовці впевнені - боронити Україну —...

Телеканал TV5 3

Його катували і навіть розстрілювали. Історія захисника Маріуполя Геннадія Зеленого. #shorts

Його катували і навіть розстрілювали. Історія захисника Маріуполя Геннадія Зеленого. #shorts

В новому випуску програми «Захист» дивіться свідчення, від яких перехоплює подих. Оборонець Маріуполя розповідає страшну правду про те, як у повному оточенні захищали місто. Про полон і жахливі тортури. Про зраду тих, кому врятував життя. Про втеч...

Цензор.НЕТ 3