ЛІГА.net

Війна Росії проти України: онлайн-хроніка, останні події на Донбасі. Головні новини України та світу на сайті ЛІГА.net

Більше новин

Подоляк: Російська пропаганда бере масовістю, але Україна працює креативніше.

Російській пропаганді бракує креативності, тому вона масово розповсюджує примітивні штампи, Україні вдається ефективно протидіяти дезінформації, вважає радник голови Офісу президента Михайло Подоляк. Про це він сказав у інтерв’ю для LIGA.net .

На запитання ведучого щодо бюджету на українську контрпропаганду, Подоляк заявив, що питання бюджетів справедливе, але тут необхідно дивитися на ситуацію з точки зору креації.

"От те, що я бачу в російській пропаганді: так, вони мають ресурс для масштабування. Вони завжди так працювали <...> Візьмемо останній теракт, вони постійно на різних рівнях повторюють: "Є український слід". Фактів немає, але український слід є. І російська пропаганда працює по масштабуванню цієї тези", – зазначив Подоляк.

За його словами, росіяни поширюють свої наративи через партнерські агенції, і в тому числі іноземні. Далі вони розповсюджують ці тези через акаунти в соціальних мережах, і таким чином масштабують.

"Принцип роботи російської пропаганди – не креація, як така, а масштабування. І масштабування найбільш примітивних штампів. Як ви можете проти цього працювати? Ви можете так само як на полі бою воювати кількістю проти кількості <...> А можете щиро робити те, що ви робите. От ви, як агенція LIGA.net – робите не тому, що отримуєте якісь бюджети, а тому, що ви об’єктивно дивитесь на речі й самі по собі є протидією російській пропаганді", – заявив Подоляк.

При цьому радник голови ОП зазначив, що Україна в цьому плані працює креативніше. Щодо інституцій, які працюють у сфері контрпропаганди, він назвав Центр протидії дезінформації та Міністерство інформаційної політики. Однак зазначив, що наразі тривають дискусії щодо збільшення функцій профільного міністерства.

  • У листопаді 2023 року представник ГУР Черняк повідомив, що росіяни виділили $1,5 млрд на інформаційну операцію "Майдан-3", з них $250 млн – на ведення у Telegram.
  • 27 лютого 2024 року Комітет з питань розвідки при президентові заявив, що російська спецоперація "Майдан-3" досягне кульмінації у березні-травні 2024 року. За задумом окупантів, їм вдасться "розхитати ситуацію" в Україні на початку літа – і тоді їй буде завдано військової поразки на сході, в цьому і є ключова ідея операції загарбників.
  • 29 лютого ГУР заявило, що має списки людей, за якими "працюють" росіяни у межах спецоперації "Майдан-3", аби залучити їх до поширення своєї риторики та вплинути на суспільно-політичну ситуацію в Україні.

Читайте також: Міністерство антипропаганди для Зеленського. Як влада готується до нової хвилі "Майдану-3"

Су-25 ЗСУ гатять ракетами по позиціям російських військ на Південному напрямку фронту.

Су-25 ЗСУ гатять ракетами по позиціям російських військ на Південному напрямку фронту.

Цензор.НЕТ 4

Тернополяни освячують вербу

Тернополяни освячують вербу

Новини Тернополя 1

Українські біженці в Німеччині: повертатися не можна залишатися? - DW Ukrainian.

Українські біженці в Німеччині: повертатися не можна залишатися? - DW Ukrainian.

У Німеччині налічується понад мільйон українців, які втекли від війни Росії проти України. Чимало з них планують залишитися у ФРН і після завершення війни. Водночас є багато таких, які разом із дітьми повертаються в Україну. Що впливає на таке ріш...

DW (Українською) 3

«Якщо думати на фронті про дітей, то можна з'їхати з глузду»  #shorts - DW Ukrainian.

«Якщо думати на фронті про дітей, то можна з'їхати з глузду» #shorts - DW Ukrainian.

#dwукраїнською #shorts #short #shortvideo #shortsvideo #shortsyoutube Підписатися в один клік на #DWУкраїнською: Читайте новини України та світу - на нашому сайті: dw.com/ukrainian, у Facebook: fb.com/dw.ukrainian, на Twitter: twitter.com/dw_ukrai...

DW (Українською) 1

Вісті. Підсумок тижня. 28-04-2024

Вісті. Підсумок тижня. 28-04-2024

_ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківського ОТБ "Галичина": _ Facebook: _ Twitter: _ Telegram:

Галичина 1

РОЗБІР ЗАВАЛІВ на ВІЙСЬКОВОМУ АЕРОДРОМІ «Кущьовская», Кубань після НАЛІТУ ДРОНІВ ЗСУ.

РОЗБІР ЗАВАЛІВ на ВІЙСЬКОВОМУ АЕРОДРОМІ «Кущьовская», Кубань після НАЛІТУ ДРОНІВ ЗСУ.

Цензор.НЕТ 8