Обозреватель

Найсвіжіші новини України та світу онлайн, гарячі теми, головні новини, cтатті та аналітика, Спорт.

Більше новин

За добу на фронті відбулося 102 бойових зіткнення: у Генштабі назвали найгарячіші напрямки.

Російська терористична армія продовжує наступати на різних напрямках у спробі прорвати оборону українських військ. Протягом доби 19 квітня на фронті сталося 102 бойові зіткнення.

Найбільш інтенсивні бої продовжуються на Новопавлівському, Авдіївському та Бахмутському напрямках. Про це йдеться у зведенні Генерального штабу ЗСУ на ранок 20 квітня.

Протягом доби ворожі війська завдали 29 ракетних та 67 авіаційних ударів, здійснили 67 обстрілів із РСЗВ по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак серед цивільного населення є постраждалі. Зруйновано та пошкоджено низку багатоповерхівок та інші об'єкти цивільної інфраструктури.

Минулої доби авіаційні удари отримали населені пункти Волфине Сумської області; Сенькове Харківської області; Білогорівка Луганської області; Іванівка, Ямполівка, Торське, Спірне, Дружба, Іванівське, Часів Яр, Дружківка, Нью-Йорк, Юр’ївка, Новопокровське, Красногорівка, Новомихайлівка, Водяне, Вугледар, Урожайне, Старомайорське Донецької області; Мала Токмачка, Роботине Запорізької області та Іванівка на Херсонщині.

Під артилерійським вогнем було понад 120 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація залишається без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону.

На Куп'янському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Лиманському напрямку окупанти 13 разів атакували позиції наших захисників у районах населених пунктів Твердохлібове, Кремінна Луганської області та Ямполівка, Терни, Торське Донецької області.

На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 23 атаки в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам'яне, Спірне, Часів Яр, Іванівське, Кліщіївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 31 атаку в районах населених пунктів Новокалинове, Очеретине, Бердичі, Уманське, Новобахмутівка Первомайське, Невельське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Новомихайлівка, Побєда, Урожайне Донецької області, де ворог за підтримки авіації 23 рази намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог 5 разів атакував позиції наших захисників у районі Старомайорського Донецької області та на північний захід від Вербового Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Минулої доби ворог здійснив 7 безуспішних атак на позиції наших військ.

У той же час наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії бойового зіткнення. Минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 6 районах зосередження особового складу і пункту управління противника.

Нагадаємо, вранці 20 квітня російські терористи завдали чергового ракетного удару по Дніпропетровській області. Сили протиповітряної оборони знищили ворожу ціль над Новомосковським районом. Внаслідок падіння уламків російської ракети виникла пожежа.

Раніше повідомлялося, що 20 квітня російські окупанти атакували ракетами промислову інфраструктуру Запоріжжя. Вибухи у місті пролунали о 5 ранку.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber . Не ведіться на фейки!

Як святкуватимуть Великдень житомиряни?

Як святкуватимуть Великдень житомиряни?

Великдень зовсім близько і господині вже почали прибирати домівку та купувати продукти для пасок. Проте повномасштабне вторгнення росії не дозволить усім українцям провести свято у колі сім’ї. Телеканал СК1 запитав у житомирян як вони святкуватиму...

Телеканал СК1 -

ЩО ТАКЕ ТРАХЕОСТОМА І ЯК ВОНА ДОПОМАГАЄ ДИХАТИ?

ЩО ТАКЕ ТРАХЕОСТОМА І ЯК ВОНА ДОПОМАГАЄ ДИХАТИ?

НАТАЛІЯ ВАВІЛОН завідувачка відділенням новоутворень голови і шиї Хмельницького обласного протипухлинного центру, лор-онколог TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільс...

Телеканал Хмельницького -

БРИТАНІЯ ДОЗВОЛИЛА БИТИ ПО РОСІЙСЬКІЙ ТЕРИТОРІЇ СВОЄЮ ЗБРОЄЮ.

БРИТАНІЯ ДОЗВОЛИЛА БИТИ ПО РОСІЙСЬКІЙ ТЕРИТОРІЇ СВОЄЮ ЗБРОЄЮ.

СВІТЛАНА КУШНІР політична експертка TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від початку широкомасштабного вторгнення, телеканал активно працює у форматі...

Телеканал Хмельницького -

У церквах проходять служби на Страсну П'ятницю

У церквах проходять служби на Страсну П'ятницю

Новини Тернополя -

«Цікаві люди». Жінки в ЗСУ

«Цікаві люди». Жінки в ЗСУ

«Цікаві люди». Жінки в ЗСУ

НТК -

Мистецька мозаїка. Колекція Романа Білика

Мистецька мозаїка. Колекція Романа Білика

_ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківського ОТБ "Галичина": _ Facebook: _ Twitter: _ Telegram:

Галичина -