Главком

Всі новини України і світу. Свіжі новини політики, економіки, спорту та шоу-бізнесу.

Більше новин

Боррель розповів, хто може вплинути на Росію задля наближення миру в Україні.

Верховний представник Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель переконаний, що прискорити настання миру в Україні може Китай, використавши свій вплив на Росію. Відповідна заява пролунала в інтерв’ю дипломата виданню Euronews.

Боррель наголосив, що від початку повномасштабного вторгнення Росії казав, що Пекін має зіграти свою роль у наближенні миру.

«Тоді мене сильно критикували, тому що Китай, безумовно, на боці Росії. Але навіть якщо він на боці Росії, я вважаю, що Китай повинен зіграти свою роль. Китай – постійний член Ради Безпеки. Саме Китай має найбільший вплив на Росію. Досі Китай не постачав зброю Росії», – зауважив дипломат.

Верховний представник Євросоюзу також назвав формулу миру Володимира Зеленського єдиним дієвим мирним планом щодо завершення війни. Водночас він переконаний, що Москва її не прийме.

«Давайте подивимося правді в очі. Подобається вам це чи ні, але реальність така, що Путін продовжує казати: «У мене є військові цілі, і доки я не доб'юся цих військових цілей, я продовжуватиму воювати». Тож мирні плани – це добре, але вам потрібен хтось, хто хоче говорити про мир», – вважає дипломат.

Окрім того, Боррель назвав мирний план Китаю «набором бажаних міркувань і думок».

Нагадаємо, на саміті G20, який відбувся на Балі у листопаді 2022 року, президент Володимир Зеленський представив формулу миру, яка складається з 10 пунктів:

  • радіаційна та ядерна безпека
  • продовольча безпека
  • енергетична безпека
  • звільнення всіх полонених та депортованих
  • виконання Статуту ООН та відновлення територіальної цілісності та світового порядку
  • виведення російських військ та припинення бойових дій
  • повернення справедливості
  • протидія екоциду
  • недопущення ескалації
  • фіксація закінчення війни

На роковини початку повномасштабної війни, 24 лютого 2023 року свій мирний план завершення війни представив Китай. Складається він із 12 пунктів. Серед них повага до суверенітету всіх країн, припинення військових дій, зменшення стратегічних ризиків, сприяння післявоєнної відбудови.

Нагадаємо, 15-16 червня у Швейцарії відбудеться саміт миру. На нього мають приїхати представники урядів усіх континентів. Раніше такі дати називало агентство Swissinfo з посиланням на уряд Швейцарії.

Раніше Зеленський повідомив, що кожен з міжнародних лідерів, які прагнуть, щоб російська агресія завершилася дійсно справедливим миром, мають змогу приєднатися до першого саміту миру, який у червні відбудеться у Швейцарії.

Читайте також:

Харківщина та донецький напрямок: Зеленський обговорив із Сирським ситуацію на фронті.

Харківщина та донецький напрямок: Зеленський обговорив із Сирським ситуацію на фронті.

Володимир Зеленський: «Маємо все ж перспективну роботу з кількома партнерами і робимо все, щоб якнайшвидше настав той день, коли зможемо додати сили «петріотів» нашим східним областям»

Главком 1
Олекса Різників - життєдайний борець //  «Ген українців з Іриною Фаріон».

Олекса Різників - життєдайний борець // «Ген українців з Іриною Фаріон».

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Уродженець Донбасу, вихованець «змосковщеної» Миколаївщини і «космополітичної» Одеси. Політв’язень московських концтаборів, український письменник, мовознавець, просвітянин, ...

НТА 1

ТВ7+. СПІВПРАЦЯ ІРАНУ І РФ НЕ ЗМІНИТЬСЯ

ТВ7+. СПІВПРАЦЯ ІРАНУ І РФ НЕ ЗМІНИТЬСЯ

ДМИТРО ЛЕВУСЬ - експерт-міжнародник аналітичного центру «Обʼєднана Україна». Наш сайт : А також ми у фейсбуці : Підписуйтесь на наш канал, ставте лайки та тисніть на дзвіночок !!!

Телеканал Хмельницького -

Війна, відключення світла: Чиновники витрачають мільйони на дорогу замість допомоги людям!.

Війна, відключення світла: Чиновники витрачають мільйони на дорогу замість допомоги людям!.

Третій рік війни, господарі та бізнес готуються до відключень світла. А що там чиновники? Благоустрій кладовища, кілометр дороги до приватного бізнесу і вітрила. Так нам ніколи не вибратися з біди і найперше що потрібно зробити - подбати про владу...

ЛМН 1

Головне із заяв глави Пентагону Ллойда Остіна на засіданні “Рамштайн-22”.

Головне із заяв глави Пентагону Ллойда Остіна на засіданні “Рамштайн-22”.

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Підписатися на наш канал Підтримати нас: #остін #рамштайн #сша #війна #україна #перемога #2024 #зеленський #залужний #мобілізація #новиниУкраїни #нта #новинионлайн #новини #З...

НТА 1

«Біля кожного загиблого воїна — 10-20 чоловік плаче», — отець Василь Колодій / hromadske.

«Біля кожного загиблого воїна — 10-20 чоловік плаче», — отець Василь Колодій / hromadske.

«Що я хочу сказати: помітно по них, що вони — родичі загиблих воїнів? — питає нас тихенько отець Василь. — Ви б бачили їх спочатку, які вони були. Дуже печальні. А зараз вони вже живі. І це радує. Вони тішаться, усміхаються, вони радіють. Це дуже ...

Громадське Телебачення 1

ТВ7+. СПІВПРАЦЯ ІРАНУ І РФ НЕ ЗМІНИТЬСЯ - ДМИТРО ЛЕВУСЬ  #ДМИТРОЛЕВУСЬ  #ІРАНУІРФ

ТВ7+. СПІВПРАЦЯ ІРАНУ І РФ НЕ ЗМІНИТЬСЯ - ДМИТРО ЛЕВУСЬ #ДМИТРОЛЕВУСЬ #ІРАНУІРФ

Наш сайт : А також ми у фейсбуці : Підписуйтесь на наш канал, ставте лайки та тисніть на дзвіночок !!!

Телеканал Хмельницького -

Уже 10 років hromadske працює для тебе та завдяки тобі.
Нові правила вручення повісток та пакет допомоги від Іспанії важливе за день Кабмін видав постанову, яка регулює, зокрема, порядок видачі повістки ...
«Що я хочу сказати: помітно по них, що вони родичі загиблих воїнів? питає нас тихенько отець Василь. Ви б бачили їх спочатку, які вони були. Дуже п...
«ВЛК мене вже третій тиждень затримує й ніяк не розродиться. Корінці видають. Заходиш за направленням кажуть тут нема ВЛК. Потім так по другому кол...
Телеграм канали