Українська правда

Новини про Україну

Більше новин

Євробачення-2024: стало відомо, з ким Україна змагатиметься у фіналі.

9-го травня у шведському місті Мальме відбувся д ругий півфінал міжнародного пісенного конкурсу Євробачення-2024, де за місце у фіналі змагалися 16 країн.

Переможцями другого півфіналу стали: Латвія, Австрія, Нідерланди, Норвегія, Ізраїль, Греція, Естонія, Швейцарія, Грузія, Вірменія.

фото з instagram eurovision

Відкрила другий півфінал ефектна представниця від Мальти Sarah Bonnici з піснею Loop. В пісні конкурсантка розповідає про співзалежне кохання двох людей. На окрему увагу заслуговує відточена хореографія номеру. І, звісно, напівпрозорий лук учасниці.

Реклама:

Другою на сцену вийшла представниця від Албанії Беsа з піснею Titan. Виконавиця заспівала про незламну і непохитну, як міфічний титан, жінку. Цікаво, що кілька років тому Беsа брала участь у Євробаченні як представниця від Румунії.

Під номером три за перемогу змагалася Marina Satti з піснею Zari. Конкурсантка з Греції мелодійно заспівала про спробу забути минулі стосунки.

Швейцарію представили Nemo з піснею The Code. Артисти визначають себе як небінарну особу. Nemo творять у стилі реп. В пісні конкурсантів йдеться про їхній особистий пошук себе та власної ідентичності.

П'ятою запалила представниця від Чехії Aiko . " Я втомилася пояснювати, щ о в тобі повно лайна", - йдеться в її пісні Pedestal.

Шостою на сцену Євробачення-2024 вийшла учасниця з Австрії Kaleen з піснею We Will Rave. Сама виконавиця описала роботу, як " поп-трек, натхненний техно".

Під номером сім гості і глядачі почули Sand від SABA - представниці Данії . 26-річна почала співати лише рік тому. Номер учасниці сповнений потужної енергії і, звісно, піску.

Восьмою за перемогу змагалися конкурсанти від Вірменії Ladaniva . Бадьоро, енергійно, зухвало, автентично.

Латвія виборювала перемогу під номером 9. Співак Dons виступив із піснею Hollow. Музикант надихався творчістю Фредді Мерк’юрі. Має музичну освіту і якийсь період свого життя займався кулінарією.

Підтримували градус на сцені і Megara з Сан-Марино . Конкурсанти заспівали запальну 11:11. Свій музичний стиль учасники Megara називають як Рок Фуксія (поєднання різних електронних, танцювальних і рок жанрів).

Під номером одинадцять заспівала Nutsa Buzaladze з Грузії . Виконавиця зі своєю I’m a Firefighter мала б загасити полум ' я, але лише більше розпалила вогонь.

Наступними виборювали місце у фіналі представники від Бельгії Mustii з Before the Party's Over. Виступ вражає драмою і художньою постановкою.

Естонію представили запальні 5MIINUST та Puuluup . В своїй пісні співаки заперечують, що є "наркоманами", тому що не багаті й не мають грошей для купівлі наркотиків. Сміливо і яскраво.

Під номером чотирнадцять заспівала Eden Golan - конкурсантка від Ізраїлю . Нагадаємо, що співачка жила в Росії і будувала кар'єру в окупованому Криму.

Норвегію представив гурт Gåte з піснею Ulveham. Номер вражає потужною ерегетикою виконавців. Міфічно і естетично.

Закривав другий півфінал Joost Klein з піснею Europapa. Конкурсний трек представника Нідерландів - присвята батькам. Жваво, карикатурно і бадьоро.

Нагадаємо, за результатами першого півфіналу , який відбувся 7-го травня, у десятку фіналістів разом з Україною увійшли: Сербія, Португалія, Словенія, Кіпр, Фінляндія, Хорватія, Ірландія, Люксембург та Литва. Фінал конкурсу відбудеться 11-го травня. У ньому візьмуть участь 26 країн.

Окрім переможців другого півфіналу у фіналі візьмуть участь країни-засновниці пісенного конкурсу: переможець 2023-го року Швеція та представники "великої п'ятірки" – Велика Британія, Німеччина, Італія, Іспанія та Франція.

Читайте також :

"Світ на її плечах": alyona alyona та Jerry Heil зняли українських жінок у відео на свою пісню для Євробачення

Євробачення-2024: де і коли дивитися та як голосувати

Україна пройшла до фіналу "Євробачення"-2024: результати першого півфіналу

МОУ: Військовим не потрібно оновлювати свої дані – що робити, якщо Резерв+ показав  «у розшуку».

МОУ: Військовим не потрібно оновлювати свої дані – що робити, якщо Резерв+ показав «у розшуку».

Чинним військовим не потрібно оновлювати дані щодо себе, тож їм немає потреби завантажувати застосунок "Резерв+". Джерело: заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко у Faceb...

Українська правда 1
В Україні вдруге за день оголосили повітряну тривогу: росіяни підняли в небо МіГ-31К.

В Україні вдруге за день оголосили повітряну тривогу: росіяни підняли в небо МіГ-31К.

Увечері 20 травня по всій території України оголосили повітряну тривогу через зліт кількох літаків МіГ-31К в Росії. Джерело: Повітряні сили в Telegram Дослівно: "Ракетна небезпека по всій території України! Зліт МіГ-31К з аеродрому Саваслейка (Ниж...

Українська правда 1
«Резерв+» : у Міноборони пояснили, що робити тим, хто помилково опинився в розшуку ТЦК.

«Резерв+» : у Міноборони пояснили, що робити тим, хто помилково опинився в розшуку ТЦК.

Українці, які під час оновлення військово-облікових даних через застосунок "Резерв+" дізналися про помилковий статус розшуку, можуть звернутися до служби технічної підтримки та виправити помилку в ТЦК та СП.

Українська правда -
Остін на  «Рамштайні» : Союзники пообіцяли Україні зброї на $95 млрд з початку війни.

Остін на «Рамштайні» : Союзники пообіцяли Україні зброї на $95 млрд з початку війни.

Міністр оборони США Ллойд Остін 20 травня відкрив 22-ге засідання Контактної групи з питань оборони України (формат "Рамштайн"), наголосивши на необхідності сталого забезпечення Києва зброєю. Джерело: "Європейська правда" з посиланням на промову О...

Українська правда -
Глава Міноборони Британії: Путіну не вдасться тотально перевести економіку на воєнні рейки.

Глава Міноборони Британії: Путіну не вдасться тотально перевести економіку на воєнні рейки.

Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс висловився щодо проблем Росії з дефіцитом робочої сили, викликаним, зокрема, мобілізацією на загарбницьку війну проти України. Як пише "Європейська правда", про це він заявив у X (Twitter). Коментуючи н...

Українська правда 1
Що тепер українці думають про Володимира Зеленського? Мобілізація, війна, корупція - Опитування.

Що тепер українці думають про Володимира Зеленського? Мобілізація, війна, корупція - Опитування.

20 травня минуло п'ять років як Володимир Зеленський обіймає посаду президента України. Радіо Свобода запитало людей на вулицях Києва, як вони зараз оцінюють каденцію шостого президента. Опитування не є соціологічним дослідженням і відображає суто...

Радіо Свобода -

Роботине - СІРА зона. Влучання по БУДИНКАХ у Василівці — є ЖЕРТВИ - День.Підсумки 20.05

Роботине - СІРА зона. Влучання по БУДИНКАХ у Василівці — є ЖЕРТВИ - День.Підсумки 20.05

Прильоти у Василівці. Є поранені та загиблі цивільні. По будинках, попередньо, гатили окупанти з мінометів Звільненя заступника міського голови та перейменування вулиць. Сесія Запорізької міськради В Олександрівському районі згоріла автівка, яка н...

Телеканал TV5 -

НОВИНИ. Випуск за 20 травня 2024 року

НОВИНИ. Випуск за 20 травня 2024 року

Якщо ви маєте новину - повідомляйте на пошту – redaktor@sk1.tv з темою "Новина для СК1" Дивіться нас онлайн на sk1.tv Додавайтеся до нас у соцмережах:

Телеканал СК1 -

ТВ7+.МЕЛЬПОМЕНА FEST:У ХМЕЛЬНИЦЬКОМУ ВІДБУВСЯ ФЕСТИВАЛЬ ДИТЯЧИХ ТА МОЛОДІЖНИХ ТЕАТРАЛЬНИХ КОЛЕКТИВІВ

ТВ7+.МЕЛЬПОМЕНА FEST:У ХМЕЛЬНИЦЬКОМУ ВІДБУВСЯ ФЕСТИВАЛЬ ДИТЯЧИХ ТА МОЛОДІЖНИХ ТЕАТРАЛЬНИХ КОЛЕКТИВІВ

Гість: АНАТОЛІЙ БЕЛЕВАНЦЕВ - заступник директора з навчально-виховної роботи Хмельницької школи мистецтв. Наш сайт : А також ми у фейсбуці : Підписуйтесь на наш канал, ставте лайки та тисніть на дзвіночок !!!

Телеканал Хмельницького -

ТВ7+. ПОВЕРНЕННЯ ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЙ ПРИЗВЕДЕ ДО ВТРАТИ НЕЗАЛЕЖНОСТІ ГРУЗІЇ

ТВ7+. ПОВЕРНЕННЯ ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЙ ПРИЗВЕДЕ ДО ВТРАТИ НЕЗАЛЕЖНОСТІ ГРУЗІЇ

ДМИТРО ЛЕВУСЬ - експерт-міжнародник аналітичного центру «Обʼєднана Україна». Наш сайт : А також ми у фейсбуці : Підписуйтесь на наш канал, ставте лайки та тисніть на дзвіночок !!!

Телеканал Хмельницького -

Побиття відомого блогера: нові подробиці інциденту

Побиття відомого блогера: нові подробиці інциденту

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Підписатися на наш канал Підтримати нас: #львів #новини #карма #війна #україна #перемога #2024 #зеленський #залужний #мобілізація #новиниУкраїни #нта #новинионлайн #новини #З...

НТА -

Українська політика, відкритим текстом з коментарями електорату.
Даруємо вишиванку і гердани! День Вишиванки разом з alarm_shtab, Цензор.НЕТ та svarga_ua Умови розіграшу прості: зроби донат на банку та чекай на р...
️ Висновок ВЛК буде дійсний впродовж пяти років, але в майбутньому можуть бути зміни, - Міноборони Речник Міністерства оборони України, старший лей...
️ Зафіксовано зліт шести МіГ-31К, - Повітряні Сили Саваслейка" - 4, із Астрахані - 2! Можливі пуски "Кинджалів"! @censor_net Ми у Facebook, Instagr...
Телеграм канали