Обозреватель

Найсвіжіші новини України та світу онлайн, гарячі теми, головні новини, cтатті та аналітика, Спорт.

Більше новин

Розвідбат отримав FPV-дрони «Мольфар» , квадроцикли та екскаватор для фортифікацій від Порошенка.

Петро Порошенко привіз в один з розвідувальних батальйонів ЗСУ партію FPV-дронів, квадроцикли та екскаватор для облаштування позицій. Також військовим передали детектори ворожих безпілотників "Цукорок", які дозволяють завчасно виявити небезпеку.

Про це повідомила пресслужба партії "Європейська солідарність".

Військові кажуть – екскаватор дозволить швидко і якісно створювати інженерні споруди, бліндажі, бруствери для того, щоб уберегти життя побратимів.

Порошенко розповідає – загалом для ЗСУ вже купив більше 40 екскаваторів, бо вони дуже потрібні на лінії фронту. Так само, як і квадроцикли.

"Потужні квадроцикли, на яких наші хлопці будуть доставляти боєприпаси, будуть доставляти групи для виконання бойових задач", – пояснює військовий. Квадроцикли також добре себе показують під час швидкої евакуації поранених.

FPV-дрони, які Порошенко передав розвідникам, повністю готові до бойового застосування і оснащені платою ініціації. На додачу до них – це 6 Мавіків для розвідки. "100 FPV- дронів це вважайте 100 уражених цілей противника", – кажуть бійці.

"Привезли хлопцям і детектори російських дронів "Цукорок". Ця маленька коробочка захищає життя воїну, сигналізує про наближення ворожого дрона, дає час змінити позицію", – говорить п’ятий Президент. Як відомо, Фонд Порошенка разом з волонтерами замовили за кордоном комплектуючі для тисячі таких детекторів, і вони вже надходять у війська. Попит на "Цукорки" величезний, і вони без перебільшення рятують життя.

"Це прилад виявлення FPV-дронів, який непогано показав себе на полі бою, і у хлопців є хвилини для того, щоб сховатися від дрона", – пояснюють захисники. Порошенко додає: "ми зараз намагаємося забезпечити, щоб в кожен автомобіль став цей "Цукорок".

"Українські військові роблять усе можливе й неможливе. Бачу це щоразу, коли приїжджаю з передачами на Схід, Південь та у прикордонні з Росією території. Потрібно їм допомагати – технікою, зброєю, іншим забезпеченням. Ми це чудово усвідомлюємо, коли 24/7 збираємо вантажі для наступної передачі. Ми бачимо, чого насправді заслуговують наші військові, коли б’ються за нашу землю. Здійснити наші плани – це справа честі. Це – наш внесок у Перемогу", – резюмує Порошенко.

Новини Кривбасу 16 травня: День вишиванки, навчання для педагогів, автошкола.

Новини Кривбасу 16 травня: День вишиванки, навчання для педагогів, автошкола.

Ми сподіваємося ви вже бачили як наше місто вбралося в єдину українську сорочку до Дня вишиванки. Й дійсно навіть машини патрульної поліції закарбували на капоті код нашої нації, а допомагали у цьому правоохоронцям маленькі криворіжці, як це було ...

Перший Міський телеканал. 1

️ «ЦЕ НЕ 22-Й РІК, РФ НЕ ПРОЙДЕ МАРШЕМ». Як будують фортифікації на півдні? - Новини Приазов’я

️ «ЦЕ НЕ 22-Й РІК, РФ НЕ ПРОЙДЕ МАРШЕМ». Як будують фортифікації на півдні? - Новини Приазов’я

Запорізька область посилює свою оборону через загострення російської агресії. Про це днями заявив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров. За його словами, будівництво фортифікацій у регіоні просувається згідно з задачами...

Новини Приазов'я 1

Про головне в деталях. Р. Марцінків. Про стан справ у громаді

Про головне в деталях. Р. Марцінків. Про стан справ у громаді

_ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківського ОТБ "Галичина": _ Facebook: _ Twitter: _ Telegram:

Галичина 1

«Евакуація – це морально важко» / hromadske

«Евакуація – це морально важко» / hromadske

Станьте спонсором цього каналу, щоб отримувати бонуси: Підпишіться на нас, щоб не пропустити головних новин України та світу: ️ Ми на hromadske не зупиняємо свою роботу під час війни. Наші журналісти та редактори нині працюють у східних й західних...

Громадське Телебачення -

Чи зможе спецтрибунал щодо злочину агресії Росії подолати імунітет для Путіна? Пояснює адвокатка.

Чи зможе спецтрибунал щодо злочину агресії Росії подолати імунітет для Путіна? Пояснює адвокатка.

Ми у соцмережах #радіосвобода #новини #Україна

Новини Приазов'я 1

Львівські депутати зробили важливу заяву: про що йдеться?.

Львівські депутати зробили важливу заяву: про що йдеться?.

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Підписатися на наш канал Підтримати нас: #львів #сухопутна_академія #новини #війна #україна #перемога #2024 #зеленський #залужний #мобілізація #новиниУкраїни #нта #новинионла...

НТА 1