InternetUA

Новини України та світу

Більше новин

В Україні рекордно зросла кількість шахраїв: як не стати жертвою.

Минулого року в Україні кількість кримінальних справ, пов'язаних із шахрайством, оновила 11-річний антирекорд. Найчастіше аферисти працюють із банківськими картами громадян, повідомляє "Today.ua".

Цей вид шахрайства з розвитком технологій став найпоширенішим. У Національному банку України повідомляють, що зростає не лише кількість злочинів, а й середня сума, яку вдається присвоїти шахраям. Останнім часом цей показник збільшився на 73% до понад 3 тисяч гривень.

Кіберполіція повідомляє, що у 2023 році їм вдалося заблокувати 1,3 тисячі ресурсів шахраїв. Усього за минулий рік було зафіксовано 3,7 тисячі таких злочинів, це перевищує показник 2022 року майже на 60%.

Підозру у скоєнні кримінального злочину правоохоронці оголосили 1,7 тисячі громадян.

У Кіберполіції зазначають, що залучення до незаконної діяльності стало набагато простішим. Раніше цим займалися в Даркнеті, але зараз шахраї не надто переховуючись діють у Telegram.

Правоохоронці нагадують, що в жодному разі нікому не можна надавати свої офіційні дані. Шахраї дзвонять на телефон або пишуть у месенджерах із цією метою. Якщо вони представляються співробітниками банку, краще не відповідайте та уточніть інформацію за офіційним телефоном довідкової служби фінансової установи.

Домогтися від банку компенсації за збитки від шахраїв практично неможливо, якщо співробітник установи не брав участі в злочинній схемі. Втім, випадки, коли банк повертав як мінімум частину втрачених коштів, траплялися, але для цього доведеться йти до суду.

Підсумки тижня 13-17 травня: «Я -профі»,  «Весна Рудани.

Підсумки тижня 13-17 травня: «Я -профі», «Весна Рудани.

«Я -профі»: у Кривбасі відкрили новий центр кар’єри. Інвалідність - не вирок! У місті стартували курси з водіння для містян з особливими потребами.Код нації у тканині. Як цьогоріч Кривий Ріг відзначив день вишиванки?Основний елемент суспільства та...

Перший Міський телеканал. -

«ПОРТ ПОДОРВАЛИ!». ЗЛЯКАНА РАШИСТКА ВИЄ ПІД АКОМПАНЕМЕНТ ПРИЛЬОТІВ ДРОНІВ ЗСУ в ПОРТ НОВОРОСІЙСЬКА!

«ПОРТ ПОДОРВАЛИ!». ЗЛЯКАНА РАШИСТКА ВИЄ ПІД АКОМПАНЕМЕНТ ПРИЛЬОТІВ ДРОНІВ ЗСУ в ПОРТ НОВОРОСІЙСЬКА!

Цензор.НЕТ 1

Благодійний мистецький проект  «Сила матері»

Благодійний мистецький проект «Сила матері»

_ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківського ОТБ "Галичина": _ Facebook: _ Twitter: _ Telegram:

Галичина -

У Тернополі врятували кота

У Тернополі врятували кота

Новини Тернополя -

ДО ДОШКИ/ІНТЕЛЕКТУАЛЬНО-РОЗВАЖАЛЬНЕ ШОУ

ДО ДОШКИ/ІНТЕЛЕКТУАЛЬНО-РОЗВАЖАЛЬНЕ ШОУ

Увага, шукачі знань! Ви коли-небудь цікавилися, кого називали пророком для України? Чи знаєте ви, яка страва завжди була найпопулярнішою в українській кухні? А ще цікаво, які таємниці ховає термін «оселедець», який використовували козаки? Вже урив...

Перший Міський телеканал. -

Порошенко - Німеччині:  «Не фінансуйте ухилянтів!»  #shorts - DW Ukrainian.

Порошенко - Німеччині: «Не фінансуйте ухилянтів!» #shorts - DW Ukrainian.

#dwукраїнською #shorts #short #shortvideo #shortsvideo #shortsyoutube Підписатися в один клік на #DWУкраїнською: Читайте новини України та світу - на нашому сайті: dw.com/ukrainian, у Facebook: fb.com/dw.ukrainian, на Twitter: twitter.com/dw_ukrai...

DW (Українською) -