Обозреватель

Найсвіжіші новини України та світу онлайн, гарячі теми, головні новини, cтатті та аналітика, Спорт.

Більше новин

«Безпрецедентна статистика» : в Україні зросла кількість ДТП через п'яне водіння.

В Україні фіксується безпрецедентно багато ДТП , спричинених керуванням авто у нетверезому стані. Уже за чотири місяці 2024 року в Патрульній поліції нарахували майже 50 тис. випадків "п'яного" водіння.

Про це повідомив перший заступник начальника департаменту Патрульної поліції України Олексій Білошицький в ефірі телемарафону. За його словами, 2023 року правоохоронці зафіксували антирекорд із "п'яного" водіння.

"На жаль, минулого року в нас був антирекорд... 151 тис. матеріалів за зафіксованими фактами керування автомобілем у стані алкогольного сп'яніння. Уже за чотири місяці цього року маємо знову безпрецедентну статистику – зафіксували майже 50 тис. випадків керування автомобілем у стані сп'яніння", – сказав Білошицький.

Він додав, що керування авто у нетверезому стані є одним із найсерйозніших порушень Кодексу України про адміністративні правопорушення.

"Відповідальність серйозна. Суди ухвалюють рішення і щодо позбавлення права водіння, і щодо стягнення високих штрафів", – інформував Білошицький.

За словами Білошицького, 2024 року зафіксовано більше випадків "п'яного водіння", ніж за аналогічний період 2023-го.

Говорячи про причини такої статистики, він сказав: "Насправді є кілька аспектів, які можуть впливати на це. І обстановка загалом (у країні), і певні особисті моменти. Також необхідно говорити про те, що посилився контроль з боку поліції за цим видом правопорушення".

Також Білошицький нагадав, що наразі розглядається питання законодавчого врегулювання роботи "пунктів тверезості" – раптового зупинення авто для перевірки водія на тверезість.

Статистика ДТП в Україні 2024 року

За офіційними даними Патрульної поліції, за період з 1 січня 2024 року до 31 березня 2024 року на підконтрольній території України було зафіксовано 4 528 ДТП з постраждалими(за аналогічний період 2023 року – 4 538).

Унаслідок цих аварій загинули 595 осіб (за аналогічний період 2023 року – 655 осіб), травмовано 5 740 осіб (за аналогічний період 2023 року – 5 574 осіб).

Новини Кривбасу 16 травня: День вишиванки, навчання для педагогів, автошкола.

Новини Кривбасу 16 травня: День вишиванки, навчання для педагогів, автошкола.

Ми сподіваємося ви вже бачили як наше місто вбралося в єдину українську сорочку до Дня вишиванки. Й дійсно навіть машини патрульної поліції закарбували на капоті код нашої нації, а допомагали у цьому правоохоронцям маленькі криворіжці, як це було ...

Перший Міський телеканал. 1

️ «ЦЕ НЕ 22-Й РІК, РФ НЕ ПРОЙДЕ МАРШЕМ». Як будують фортифікації на півдні? - Новини Приазов’я

️ «ЦЕ НЕ 22-Й РІК, РФ НЕ ПРОЙДЕ МАРШЕМ». Як будують фортифікації на півдні? - Новини Приазов’я

Запорізька область посилює свою оборону через загострення російської агресії. Про це днями заявив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров. За його словами, будівництво фортифікацій у регіоні просувається згідно з задачами...

Новини Приазов'я -

Про головне в деталях. Р. Марцінків. Про стан справ у громаді

Про головне в деталях. Р. Марцінків. Про стан справ у громаді

_ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківського ОТБ "Галичина": _ Facebook: _ Twitter: _ Telegram:

Галичина 1

«Евакуація – це морально важко» / hromadske

«Евакуація – це морально важко» / hromadske

Станьте спонсором цього каналу, щоб отримувати бонуси: Підпишіться на нас, щоб не пропустити головних новин України та світу: ️ Ми на hromadske не зупиняємо свою роботу під час війни. Наші журналісти та редактори нині працюють у східних й західних...

Громадське Телебачення -

Чи зможе спецтрибунал щодо злочину агресії Росії подолати імунітет для Путіна? Пояснює адвокатка.

Чи зможе спецтрибунал щодо злочину агресії Росії подолати імунітет для Путіна? Пояснює адвокатка.

Ми у соцмережах #радіосвобода #новини #Україна

Новини Приазов'я 1

Львівські депутати зробили важливу заяву: про що йдеться?.

Львівські депутати зробили важливу заяву: про що йдеться?.

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Підписатися на наш канал Підтримати нас: #львів #сухопутна_академія #новини #війна #україна #перемога #2024 #зеленський #залужний #мобілізація #новиниУкраїни #нта #новинионла...

НТА 1