Дзеркало Тижня

Останні новини України й світу. Лише достовірні новини політики, економіки, світу, культури й науки.

Більше новин

Іноземний бізнесмен говорить, що українські чиновники його шантажують та вимагають десятки мільйонів євро — FT.

Бюро економічної безпеки заблокувало бізнес іноземного інвестора, тепер у нього вимагають хабарів українські посадовці.

Арнульф Дамерау, англо-німецький бізнесмен і колишній радник Glencore і Trafigura, заявив, що корупціонери в спецслужбах країни та адміністрації президента Володимира Зеленського шантажують його та вимагають у нього десятки мільйонів євро, пише Financial Times.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Корупція в Україні не зникла, але є інституції, які борються із цією проблемою — посол ЄС в Україні Катарина Матернова

На Заході знають про українську корупцію, однак на час війни утримуються від оприлюднення інформації, бо підтримують Київ у війні з РФ. Війна дала можливість знову зібратися багатьом корумпованим мережам, пов’язаним із колишнім президентом Віктором Януковичем, кажуть представники європейської безпеки.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Суд визнав мера Кам’янця-Подільського корупціонером: яким буде покарання

З серпня Дамерау є співвласником Cosmolot, великого веб-сайту онлайн-ігор та азартних ігор і 10-го найбільшого платника податків у країні. Cosmolot почав працювати в 2021 році, після того як український уряд змінив законодавство про азартні ігри, зазначив він, і минулого року мав загальний дохід у розмірі 208 мільйонів євро, порівняно з 4,8 мільйона євро в 2022 році та 250 тисяч євро в 2021 році.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Кожен п'ятий бізнес в Україні має важливішу проблему, ніж корупція – опитування ІЕД

Після обшуку в жовтні Бюро економічної безпеки України, яке звинуватило його в порушенні законодавства про азартні ігри та ухиленні від сплати податків на суму 560 мільйонів євро, серія судових справ і заходів за розпорядженням агентства заморозили рахунки компанії.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Рада проголосувала за перезавантаження БЕБ у першому читанні: що змінилось

Дамерау каже, що претензії проти компанії сфабриковані. Згідно з офіційними податковими деклараціями, компанія, яка пропонує тематичні онлайн-ігри з невеликими ставками, минулого року сплатила 60 мільйонів євро податків. Державна податкова служба підписала свої рахунки в серпні, сказав Дамерау.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Де в Європи найбільша та найменша корупція – дослідження

За словами Дамерау, українець зустрівся з ним у Відні в грудні і сказав, що судові позови проти Cosmolot будуть зняті, якщо інвестор захоче передати контроль над половиною компанії офшорному трасту.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

На Чернівецькій митниці викрили масштабну корупційну схему. Серед організаторів колишній очільник

Дамерау сказав, що він поділився фотографіями та деталями зустрічі, а також іменами причетних осіб зі службами безпеки в Європі та Вашингтоні.

«Це заяви, яких я не хочу робити. Я не хочу говорити ці речі про те, що відбувається зі мною, як з бізнесменом, який намагається інвестувати в Україну, тому що відповідальні люди в меншості, і вони зраджують молоде покоління українців, які віддають свою кров, щоб спробувати дати їхня країна — європейське майбутнє. Це країна, яка прагне стати частиною НАТО та Європейського Союзу, але те, що там зараз відбувається — невеликою меншістю — викликає у мене дежавю з найтемніших часів Януковича», — сказав Дамерау.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

НАЗК заявило про цілу низку корупціогених факторів в урядовій «містобудівній» ініціативі-клоні законопроєкту 5655

За часів Януковича бізнесмен втратив 25 мільйонів євро, інвестуючи вітрову електростанцію в українському Криму, яка на той час була найбільшим наземним проєктом такого роду в Європі. Тоді корумповані чиновники застосували до нього майже такий же підхід, як і з Космолотом. Він сказав, що вітровий проєкт постраждав через юридичні перешкоди, перш ніж до нього звернувся чоловік, який стверджував, що представляє адміністрацію Януковича, і вимагав перевести половину акцій проєкту в непрозору офшорну компанію. Дамерау брав участь у судовій справі, щоб повернути його, коли Росія захопила Крим, унеможливлюючи виконання його вимог.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Що відомо про нового очільника БЕБ Сергія Перхуна, якого призначив уряд

Інвестор планує поділитися своїм досвідом на саміті з відновлення України в Берліні в червні, на який його запросили, щоб взяти участь як великого прямого іноземного інвестора.

Представники президента України Володимира Зеленського відмовилися від коментарів.

Раніше ми писали про те, що в Україні левова частка добровольців, які з перших днів широкомасштабного рашистського наступу стали на захист України у складі ЗСУ, підрозділів ГУР, ССО та добровольчих формувань територіальної оборони, — найчудовіші люди: справжні патріоти, котрі інтереси України поставили вище за особисті. Натомість ті, хто їх безпідставно переслідує та пресує, — останні негідники. Більше про війну читайте в статті полковника у відставці, кандидата юридичних наук, доцента, заслуженого юриста України Ярослава Василькевича «В Україні дві війни: одна – з ворогом, друга – із захисниками» на сайті ZN.UA.

Боррель: Україна має історичне вікно можливостей для того, щоб міцно пов’язати своє майбутнє з Європейським Союзом.

Боррель: Україна має історичне вікно можливостей для того, щоб міцно пов’язати своє майбутнє з Європейським Союзом.

"Сьогодні розширення ЄС є політикою трансформації, яка має зміцнити безпеку, систему права й демократію, підвищуючи у той же час стандарти життя європейців".

Дзеркало Тижня 1
Новини Кривбасу 1 травня: розпис крашанок, прикращання кулічів, «Пліч-о-пліч».

Новини Кривбасу 1 травня: розпис крашанок, прикращання кулічів, «Пліч-о-пліч».

Відповідальна місія Х – захищати честь Кривбасу, це ми про те, що в місті підбили підсумки ІІІ відбіркового міського етапу всеукраїнських змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» з баскетболу та волейболу, фут залу, спортивного орієнтуванн...

Перший Міський телеканал. -

Спортивне місто: чемпіонат України з бодібілдингу та фітнесу.

Спортивне місто: чемпіонат України з бодібілдингу та фітнесу.

Чемпіонат України з бодібілдингу та фітнесу є захоплюючим подією, яка об'єднує найкращих спортсменів у сфері фізичної підготовки. Учасниці демонструють свою силу, грацію та витривалість у різних категоріях та номінаціях. Детальніше дивіться у прог...

Перший Міський телеканал. -

ПУТІН ЇДЕ ДО КИТАЮ ТА СПЕЦТРИБУНАЛ ДЛЯ РФ: ЧОГО ЧЕКАТИ?.

ПУТІН ЇДЕ ДО КИТАЮ ТА СПЕЦТРИБУНАЛ ДЛЯ РФ: ЧОГО ЧЕКАТИ?.

ОЛЕГ ПОСТЕРНАК, політолог, політтехнолог, керівник Центру політичної розвідки TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від початку широкомасштабного втор...

Телеканал Хмельницького -

Як змінилося фінансове становище житомирян з початком повномасштабного вторгнення?.

Як змінилося фінансове становище житомирян з початком повномасштабного вторгнення?.

З початком повномасштабного вторгнення росії підтримка ЗСУ стала пріоритетом для всіх українців. Тепер людям доводиться економити на багатьох речах. Для когось це їжа, поїздки, концерти чи одяг. Телеканал СК1 запитав у житомирян як змінилося їхнє ...

Телеканал СК1 -

У когось асфальт, а в когось штучий інтелект: чому МЗС знову розлютило українців?.

У когось асфальт, а в когось штучий інтелект: чому МЗС знову розлютило українців?.

НТА -

У Житомирській ОВА розповіли про «Пакунок малюка»: як отримати та що змінилось?.

У Житомирській ОВА розповіли про «Пакунок малюка»: як отримати та що змінилось?.

В Україні кожна сім’я, в якій народилася дитина може отримати одноразову допомогу від держави у вигляді «Пакунку малюка». Це набір речей, які знадобляться в перші місяці для догляду за немовлям. Як його отримати та які нові предмети додали до «беб...

Телеканал СК1 -