Дзеркало Тижня

Останні новини України й світу. Лише достовірні новини політики, економіки, світу, культури й науки.

Більше новин

Заява Макрона про відправку військ в Україні має політичні, економічні, історичні та військово-технічні передумови — експерт.

Приміром, Франція має сантименти, адже країна брала активну участь у розвитку Одеси. 

Юрист-міжнародник Олександр Калініченко пояснює, що заяви французького президента Еммануеля Макрона про відправку військ в Україну мають політичні та військово-технічні наслідки.

Під час інтерв'ю Liga.net він розповів, що такі пропозиції збільшують політичну та безпекову вагу його держави у Європі, а разом з цим автономію від США. Також вони відкривають перспективи для присутності в Україні ВПК, інструкторів та військ Франції та для співпраці країни з Центральною Європою.

"Франція хоче мати в Україні свій ВПК, нарощувати тренувальні місії українських військ. Зараз французи на рівні ЄС навчають у Польщі й Німеччині. Париж хоче перенести місії до нас. Такі об’єкти можуть бути на заході України", — розповів Калініченко.

Що стосується відправки військ в Одесу, то тут заява Макрона складається з історичної та економічної частин.

"Зерновий коридор чутливий для французів. Брак нашого зерна в Північній Африці й на Близькому сході веде до зростання напруженості там і міграції в Європу, — пояснив Калініченко. — Історична – Франція має сантименти, бо брала активну участь у розвитку Одеси".

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Зеленський: Під час майбутнього візиту Макрона до Києва ми будемо обговорювати розміщення французьких військ в Україні

Нагадаємо, зараз серед союзників тривають палкі дискусії про ймовірну відправку в Україну в майбутньому військ НАТО. Деякі партнери погодилися, що про їх участь в бойових діях мови бути не може, втім, в нашій державі вони можуть займатися іншим, наприклад, посиленням ППО, розмінуванням або ж навчанням ЗСУ безпосередньо на місці. Остання пропозиція зацікавила українського президента Володимира Зеленського, який, всупереч цьому, заявив, що "французькі солдати можуть залишатися вдома" , поки Україну тримається.

Про те, що сталося з Макроном і чого тепер чекати Україні, пояснює у своєму матеріалі для ZN.UA Олег Шамшур.

Дивіться спецтему:

  1. Загальна мобілізація: чи можуть вручити повістку на відправку заброньованому працівнику Це стосується тих, хто почав проходити ВЛК до отримання бронювання.

  2. Українські дрони атакували дві нафтобази в Смоленській області — ЗМІ На цих об'єктах спалахнула пожежа.

  3. Рада збільшила чисельність військ прикордонної служби України

  4. Коригував вогонь по будівлі СБУ в Одесі, бо мстився за судимість. Служба безпеки затримала ще одного агента ФСБ При чому останню судимість зрадник отримав по суті за свою антиукраїнську позицію.

  5. США найближчим часом не будуть запроваджувати санкції проти китайських банків за підтримку РФ у війні — Reuters Варіант санкцій обговорювався, але Штати поки розраховують, що дипломатія зможе запобігти необхідності таких дій.

ЖИТТЯ БІЛКИ ПАТРІКА: ПЛЮСИ І МІНУСИ УТРИМАННЯ ЛІСОВИХ ТВАРИН ВДОМА.

ЖИТТЯ БІЛКИ ПАТРІКА: ПЛЮСИ І МІНУСИ УТРИМАННЯ ЛІСОВИХ ТВАРИН ВДОМА.

БОГДАН ТИТАРЕНКО, блогер TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від початку широкомасштабного вторгнення, телеканал активно працює у форматі висвітленн...

Телеканал Хмельницького 2

«Хочеться, щоб війна закінчилася і зустрічати це свято вже з рідними»: Великдень на фронті.

«Хочеться, щоб війна закінчилася і зустрічати це свято вже з рідними»: Великдень на фронті.

Капелани 93-ї бригади, яка воює в Донецькій області, провели Великодні богослужіння та освятили військовим ЗСУ паски. Бійці поділилися своїми враженнями про святкування Великодня на передовій. Відео Reuters Підписатись на наші канали Новини Приазо...

Радіо Свобода -

Реконструкція приміщень сервісного офісу «Ветеран»

Реконструкція приміщень сервісного офісу «Ветеран»

Друге життя приміщень, де надаватимуть фахові послуги ветеранам війни та членам їх родин. В Металургійному районі повнім ходом йдуть роботи в будівлі, де вже в наступному місяці облаштують сервісний офіс «Ветеран». Після відкриття, яке запланували...

Перший Міський телеканал. -

Підготовка до ШТУРМІВ: на Запоріжжі провели страйкбольні бої.

Підготовка до ШТУРМІВ: на Запоріжжі провели страйкбольні бої.

На Запоріжжі військо стоїть в глухій обороні, а до штурмів потрібно готуватись. У 108 бригаді ТРО регулярно влаштовують страйкбольні бої — досконалу імітацію справжнього бою. Шутер від першої особи та відгуки військовослужбовців тероборони — у сюж...

Телеканал TV5 -

Інтерв'ю дня: безоплатна екскурсія до картинної галереї.

Інтерв'ю дня: безоплатна екскурсія до картинної галереї.

Сьогодні, 2 травня, відбулася безоплатна ознайомча екскурсія до галереї. Її провели за ініціативи КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу» та приватної картинної галереї «ArtCaraftOil». Екскурсію відвідали представники закладів освіти Довгинцівсь...

Перший Міський телеканал. -

Криворіжжя провело у вічність захисника Миколу Пивоварова.

Криворіжжя провело у вічність захисника Миколу Пивоварова.

Любив життя та родину, заради якої і пішов воювати, та на жаль через підступність ворога повернувся додому на щиті. 3 квітня Криворіжжя провело в останню земну путь захисника Миколу Пивоварова. Героя, який до останнього подиху бив ворога на найзап...

Перший Міський телеканал. -