Главком

Всі новини України і світу. Свіжі новини політики, економіки, спорту та шоу-бізнесу.

Більше новин

Допомога безробітним: від чого залежить розмір виплат.

Розмір допомоги безробітним українцям залежить від страхового стажу, підстави припинення трудових відносин та розміру зарплати перед звільненням. Про це повідомляє Донецька ОДА.

«Розмір допомоги безробітним залежить від страхового стажу, як загального, так і протягом 12 місяців, які передують місяцю реєстрації особи як безробітної, підстави припинення трудових відносин та розміру зарплати (доходу, грошового забезпечення) отриманого перед звільненням», – йдеться у повідомленні.

Допомога безробітним визначається у відсотках до їх середньої заробітної плати (доходу), залежно від страхового стажу, але не менше ніж мінімальний розмір допомоги по безробіттю, встановлений для цієї категорії осіб:

  • до 3 років - 50%;
  • від 3 до 6 років - 55%;
  • від 6 до 12 років - 60%;
  • від 12 до 18 років - 65%;
  • від 18 до 24 років - 70%;
  • від 24 до 30 років - 75%;
  • понад 30 років - 80%.

Варто зауважити, що якщо особа, страховий стаж якої становить не менше 15 років і яка протягом 15 років не отримувала допомогу по безробіттю, під час визначення розміру виплат відсотки до середньої заробітної плати (доходу) збільшуються на 10 відсоткових пунктів.

Читайте також: Вища освіта не допомагає: українським біженцям важко працевлаштуватись у одній з країн Європи

Наразі, статус безробітного в Україні мають понад 96 тисяч людей. Такі дані оприлюднила Державна служба зайнятості України.

Так, станом на 1 січня 2024 року статус безробітного в Україні мали 96 120 осіб, тоді як на 1 січня 2023 року цей показник дорівнював 186 508 осіб.

У загальній кількості зареєстрованих безробітних жінки становлять 72 031 особа (74,9%). Кількість зареєстрованих безробітних чоловіків дорівнює 24 089 особам (25,1%).

Читайте також: Скільки заробляють біженці у Польщі: нове дослідження

Загалом протягом 2023 року статус безробітного мали 483,2 тис. українців, а попомогу по безробіттю протягом 2023 року отримували 323,6 тис. громадян.

ТВ7+. ПОНАД 500 ПРОДУКТОВИХ НАБОРІВ РОЗДОЛИ ВОЛОНТЕРИ БФ «КАРІТАС»

ТВ7+. ПОНАД 500 ПРОДУКТОВИХ НАБОРІВ РОЗДОЛИ ВОЛОНТЕРИ БФ «КАРІТАС»

Понад 500 продуктових наборів напередодні свят розвезли волонтери БФ «Карітас». Паски, сирну продукцію та інші смаколики отримали малозабезпечені родини, ВПО, пенсіонери. Перед цим усю великодню продукцію освятили. Тож частинка Божого Благословенн...

Телеканал Хмельницького -

Прайм-тайм: ремонтні роботи у Металургійному терцентрі.

Прайм-тайм: ремонтні роботи у Металургійному терцентрі.

У Металургійному територіальному центрі за підтримки міської влади в жовтні минулого року стартували ремонтні роботи. Їх проводять з метою забезпечення комфорту мешканців. Наразі в терцентрі проживають близько 10 внутрішньо переміщених осіб. З поч...

Перший Міський телеканал. -

ТВ7+. ВИЩЕ ПРОФЕСІЙНЕ УЧИЛИЩЕ № 36, С. БАЛИН ЗАПРОШУЄ ВИПУСКНИКІВ  9-11 КЛАСІВ НА НАВЧАННЯ

ТВ7+. ВИЩЕ ПРОФЕСІЙНЕ УЧИЛИЩЕ № 36, С. БАЛИН ЗАПРОШУЄ ВИПУСКНИКІВ 9-11 КЛАСІВ НА НАВЧАННЯ

Наш сайт : А також ми у фейсбуці : Підписуйтесь на наш канал, ставте лайки та тисніть на дзвіночок !!!

Телеканал Хмельницького -

ТВ7+. БФ «ВОЛОНТЕРИ ПОДІЛЛЯ» ТА ГО З БРИТАНІЇ ПІДПИСАЛИ МЕМОРАНДУМ

ТВ7+. БФ «ВОЛОНТЕРИ ПОДІЛЛЯ» ТА ГО З БРИТАНІЇ ПІДПИСАЛИ МЕМОРАНДУМ

Громадська організація «British-Ukranian AID» та БФ «Волонтери Поділля» підписали меморандум про співпрацю. Проте спільна робота триває вже 10 років. За цей час тисячі автівок відправили на передову. Про міжнародну допомогу та перспективи – у нашо...

Телеканал Хмельницького -

ТВ7+. ГОТУЙ САНИ ВЛІТКУ

ТВ7+. ГОТУЙ САНИ ВЛІТКУ

Місто готується до нового опалювального сезону. У 2024 році заплановано реконструкцію чотирьох котелень. Ремонті роботи та встановлення нових котлів вже розпочали. За процесом слідкували наші журналісти. Наш сайт : А також ми у фейсбуці : Підписуй...

Телеканал Хмельницького -

Переплутали з українкою та накинулися з кулаками: подробиці побиття білоруски у Варшаві.

Переплутали з українкою та накинулися з кулаками: подробиці побиття білоруски у Варшаві.

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Підписатися на наш канал Підтримати нас: #новини #польща #мова #війна #україна #перемога #2024 #зеленський #залужний #мобілізація #новиниУкраїни #нта #новинионлайн #новини #З...

НТА -