Дзеркало Тижня

Останні новини України й світу. Лише достовірні новини політики, економіки, світу, культури й науки.

Більше новин

Китай застосує “ядерну” економічну зброю проти США і Європи – Еuractiv.

Пекін оновив закон, що регулює зовнішньоторговельні відносини

Китай ухвалив і вводить в дію з грудня новий закон, що запроваджує ще жорсткішу і швидшу систему реагування на економічну “агресію” інших країн. Пекінський уряд тепер може швидко ухвалювати рішення про астрономічні рівні мит, які можуть руйнувати без будь-яких політичних рішень, економічні зв'язки.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

США повинні вибрати між співпрацею або конфронтацією — заявив Китай під час візиту Блінкена

На думку оглядачів Euractiv, такий закон можна оцінити як “ядерну” економічну зброю, яка відтепер може ефективно протистояти конфліктним потенційним діям глобальних конкурентів КНР – США, об'єднаної Європи та інших гравців на міжнародному ринку.

Існування такого оновленого закону експерти вважають не обов'язковим, оскільки раніше було вже ухвалено базове законодавство саме з цього питання. Але оновлення закону у такому напрямку немов черговий раз підкреслює важливість захисту китайських економічних інтересів. Саме у наявності відповідного закону, а не його застосуванні і полягає сигнал Пекін Вашингтону та Брюсселю. Це те саме, що наявність ядерної зброї – важливе не її використання, а ефект стримування потенційних ворогів від її використання.

“На думку аналітиків, посилення напруженості між Китаєм і Сполученими Штатами, а також ЄС, зміцнило переконання Пекіна в тому, що йому необхідно консолідувати та вдосконалити заходи, які є в його розпорядженні”, – пише видання.

Китай надає економічні ресурси для відновлення потенціалу Росії. За останні місяці зусилля КНР в значній кількості спрямовувались для відновлення промислової бази та виробництва зброї, яка застосовується для війни з Україною. Китайські лідери, які говорять про себе як миротворчу силу, насправді “благословили вторгнення” в Україну. Підтримка президента Сі Цзіньпіна була вирішальною для виживання Путіна і його режиму з часу, коли українські збройні сили відбили спробу окупувати Київ два роки тому.

Фортифікації вздовж кордону: куди поділись гроші?

Фортифікації вздовж кордону: куди поділись гроші?

Після початку російського наступу на Харківщині стали лунати звинувачення у відсутності фортифікацій вздовж кордону. У 2024 році уряд виділив понад 20 мільярдів гривень на створення укріплень, із яких майже чотири мільярди отримала Харківська обла...

ЛМН 2

Двірник здійснив наругу над державною символікою: подробиці скандалу.

Двірник здійснив наругу над державною символікою: подробиці скандалу.

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Підписатися на наш канал Підтримати нас: #новини #прапор #скандал #війна #україна #перемога #2024 #зеленський #залужний #мобілізація #новиниУкраїни #нта #новинионлайн #новини...

НТА -

Грузія вийшла на протест

Грузія вийшла на протест

Студенти з основних вишів Грузії заявляють про оголошення масштабного студентського страйку з понеділка, на знак протесту проти закону про "іноагентів", повідомляє "Эхо Кавказа". Про те, що зарпзтвідбувпється в Грузії та настрої мешканців розповіл...

ЛМН -

Фортифікація на Харківщині: в кого гроші #lmn #дерибангрошей #вкралигроші #фортифікація #харків.

Фортифікація на Харківщині: в кого гроші #lmn #дерибангрошей #вкралигроші #фортифікація #харків.

ЛМН -

Аварійна дорога на Самбірщині: мешканці так і не дочекалися ремонту.

Аварійна дорога на Самбірщині: мешканці так і не дочекалися ремонту.

13 травня в селі Бісковичі, що на Самбірщині, з 7:00 мешканці втретє вперекрили дорогу державного значення «Мостиська – Самбір – Борислав». Вони вимагають її капітального ремонту. Про це повідомила журналістка LMN з місця події. Раніше в Бісковича...

ЛМН -

Про головне в деталях. М. Байляк. М. Карпаш. О. Кондрат. Розвиток науки в Україні

Про головне в деталях. М. Байляк. М. Карпаш. О. Кондрат. Розвиток науки в Україні

_ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківського ОТБ "Галичина": _ Facebook: _ Twitter: _ Telegram:

Галичина 2