Дзеркало Тижня

Останні новини України й світу. Лише достовірні новини політики, економіки, світу, культури й науки.

Більше новин

Хакери КНДР атакують оборонні компанії Південної Кореї.

Південна Корея стає одним із найбільших світових експортерів зброї.

Найбільші північнокорейські хакерські групи вже більше року здійснюють "масовані" кібератаки на південнокорейські оборонні компанії, порушуючи внутрішні мережі фірм і викрадаючи технічні дані, заявила у вівторок, 23 квітня, поліція Південної Кореї. Про це повідомляє Reuters .

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

КНДР отримує цінну інформацію про свої балістичні ракети, якими РФ б’є по Україні ‒ Bloomberg

Хакерські групи, пов'язані з розвідувальним апаратом Північної Кореї і відомі як Lazarus, Kimsuky і Andariel, встановлювали шкідливі коди в інформаційні системи оборонних компаній.

Поліція, працюючи з групою експертів розвідки й приватного сектору, відстежила хакерські атаки, ідентифікувавши їх за вихідними IP-адресами, схемою перенаправлення сигналів і сигнатурами використовуваних шкідливих програм.

У зламі, який розпочався в листопаді 2022 року, хакери розмістили шкідливий код у публічній мережі компанії, який потім заразив її внутрішню мережу. Хакери КНДР також скористалися простою помилкою працівників підрядників, які використовували однакові паролі для приватних і службових електронних поштових скриньок, проникнувши в мережі оборонної компанії і вилучивши конфіденційні технічні дані.

Поліція не назвала компанії, які зазнали хакерських атак, а також не повідомила про характер викрадених даних.

Південна Корея стає одним із найбільших світових оборонних експортерів, підписавши за останні роки контракти на продаж механізованих гаубиць, танків і винищувачів на мільярди доларів.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Які переваги має КНДР через підтримку Росії у війні проти України ‒ Bloomberg

Північнокорейські хакерські групи раніше проникали в системи південнокорейських фінансових установ і засобів масової інформації, іноземних оборонних компаній, а в 2014 році - в систему південнокорейського оператора атомної енергетики, що стало серйозним порушенням безпеки.

Також вважається, що хакери КНДР стоять за великими крадіжками криптовалют — ці кошти спрямовуються на програми озброєнь Північної Кореї. Пхеньян, однак, заперечує причетність до хакерських операцій.

У Косові військові розписували писанки

У Косові військові розписували писанки

У колі побратимів та коханих дівчат. В Косові поранені військові навчалися розписувати писанки. Також вояки виготовляли глечики з глини і створювали візерунки на рушниках. _ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківс...

Галичина -

Посмертні донори

Посмертні донори

Посмертні донори. Або як двоє людей врятували п'ятьох. Родичі пацієнтів, яким констатували смерть головного мозку, дали згоду на вилучення їхніх органів. Чотири нирки та печінка подарували шанс на життя чотирьом львів'янам та одному киянину. _ Під...

Галичина -

Про головне в деталях. Є. Якубовська. Про діяльність українських громадських організацій у Німеччині

Про головне в деталях. Є. Якубовська. Про діяльність українських громадських організацій у Німеччині

_ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківського ОТБ "Галичина": _ Facebook: _ Twitter: _ Telegram:

Галичина -

На Житомирщині вшанували пам’ять ліквідаторів на ЧАЕС.

На Житомирщині вшанували пам’ять ліквідаторів на ЧАЕС.

Минуло 38 років з дня найбільшої техногенної катастрофи людства, з дня аварії на ЧАЕС, та й досі українці страждають від наслідків трагедії. Наразі в Україні 152 тисячі ліквідаторів і з кожним роком ця цифра зменшується, тому надважливо пам’ятати ...

Телеканал СК1 -

“Козацькому роду нема переводу”

“Козацькому роду нема переводу”

“Козацькому роду нема переводу”. В Івано-Франківському міському центрі соціально-психологічної реабілітації для дітей провели спортивні змагання. Акція мала на меті розважити дітлахів, які тимчасово перебувають в закладі. _ Підпишіться на наш кана...

Галичина -

Писанковий тротуар

Писанковий тротуар

Тротуар у формі писанки. Саме така доріжка встелена довкола церкви у селі Троїця, що на Коломийщині. На сьогодні Храму Пресвятої Трійці понад 160 років. _ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття:...

Галичина -