UA.NEWS

Усі події в Україні та світі за останній час, найголовніше, огляди, аналітика та прогнози, читати українською

Більше новин

Як у Польщі побудувати успішний бізнес з нуля: інтерв'ю Сергія Колесника, засновника та власника мережі магазинів Best Market.

Best Market – одна із найвідоміших рітейл-мереж у Польщі, яка всього за 5 років із одного місцевого продуктового магазину масштабувалася до мережі з 17 локаціями в різних куточках Польщі. Про досвід виходу на польський ринок, стійкість до труднощів, силу бренду та українське коріння у бізнесі – відверто ділиться Сергій Колесник, засновник та власник мережі магазинів Best Market, імпортер української продукції в Європі, співвласник компанії Foodex24 та RSA Distribution.

Як Ви почали свій шлях до прибуткового та успішного бізнесу в Польщі?  Сергій Колесник: У 2018 році натхненний бажанням забезпечити українців рідними та смачними продуктами, я відкрив невеликий незалежний продуктовий магазин під назвою «SNACKS AND DRIED FISH» у другому рідному, вже для мене місті - Кракові у Польщі. SNACKS AND DRIED FISH швидко завоював лояльних клієнтів завдяки своїй прихильності до якості копчених та сушених продуктів, персоналізованого обслуговування та бажанню задовольнити потребу своїх земляків та познайомити ближче польський народ з українськими товарами.
Коли у Вас з'явилося переконання, що бізнес можна масштабувати? Сергій Колесник: Коли розповсюдилася інформація про унікальні пропозиції SNACKS AND DRIED FISH, ми з моїм братом побачили можливість розширити свій бізнес за межі місцевого ринку. Маючи чітке бачення та тверду відданість своїм основним цінностям, ми розпочали шлях до відкриття додаткових магазинів і створення Best Market як регіонального лідера в галузі імпорту продуктів харчування. Прибуток першого магазину забезпечував можливість запровадження нових позицій на полицях магазинів. Завдяки цьому у березні 2020 року нам вдалось відкрити свій другий заклад Best Market у столиці Польщі, а саме на одній з головних вулиць міста - al. Jana Pawła. Це розширення дало змогу охопити ширшу клієнтську базу. Що стало основою для Вашого бренду Best Market? Чому він став успішним? Сергій Колесник: Оскільки Best Market продовжував розвиватися, ми як власники зосередилися на створенні сильного бренду та покращенні обслуговування у кожному зі своїх магазинів. Ми намагались обирати перспективних і досвідчених працівників, які надаватимуть виняткові послуги кожному клієнту, який входив у двері. Упродовж 5 років Best Market виріс із єдиного місцевого продуктового магазину до мережі з 17 локаціями в різних куточках Польщі. Незважаючи на швидке розширення, компанія залишилася вірною своїм корінням, продовжуючи імпортувати найбільшу кількість продукції саме з України. Набираючи стрімкого оберту наші магазини здобули прихильність не лише українців, але й польського народу теж. Маючи плани щодо подальшого розширення своєї діяльності та виходу на нові ринки в найближчі роки, ми як команда Best Market продовжуємо втілювати свіжі ідеї та зміцнювати український бренд.
Ваші головні поради українським підприємцям, які планують відкривати бізнес у Польщі? Сергій Колесник: Відкриття успішного бізнесу вимагає ретельного планування, відданості та готовності адаптуватися до мінливих обставин. Ось кілька порад, які допомогли мені та допоможуть і вам.
  • Почніть із надійної бізнес-ідеї: визначте ринкову нішу або незадоволену потребу, яку ваш бізнес може задовольнити. Проведіть ретельне дослідження ринку, щоб зрозуміти вашу цільову аудиторію, конкуренцію та галузеві тенденції.
  • Забезпечте адекватне фінансування: визначте, скільки капіталу вам знадобиться, щоб розпочати та підтримувати свій бізнес, поки він не стане прибутковим. Досліджуйте різні варіанти фінансування, такі як особисті заощадження, позики, інвестори або краудфандинг.
  • Виберіть правильне місце розташування: розташування вашого бізнесу може значно вплинути на його успіх. Вибираючи місце для вітрини свого магазину, враховуйте такі фактори, як рух людей, видимість, доступність, конкуренція та демографічна придатність.
  • Створіть сильну ідентифікацію бренду: інвестуйте у створення пам’ятної та цілісної ідентичності бренду, яка резонуватиме з вашим цільовим ринком. Це включає в себе розробку характерного логотипу, вибір відповідних елементів брендування та підтримку узгодженого обміну повідомленнями в усіх маркетингових каналах.
  • Використовуйте цифровий маркетинг: використовуйте потужність цифрового маркетингу, щоб охопити ширшу аудиторію та збільшити продажі. Створіть сильну присутність в Інтернеті за допомогою професійного веб-сайту та каналів соціальних мереж.
  • Ретельно слідкуйте за фінансами, включаючи доходи, витрати, грошові потоки та прибутковість. Розгляньте можливість інвестування в бухгалтерське програмне забезпечення або працевлаштування професійного бухгалтера, щоб забезпечити фінансове управління.
  • Шукайте відгуки та постійно вдосконалюйтесь. Отримайте відгуки від клієнтів, співробітників і зацікавлених сторін, щоб визначити сфери для вдосконалення та інновацій. Активно прислухайтеся до їхніх пропозицій і використовуйте конструктивну критику для вдосконалення своїх продуктів, послуг і операцій.
  • Бережіть себе: підприємництво може бути вимогливим як розумово, так і фізично. Пам’ятайте, що пріоритетом є догляд за собою, дотримання здорового балансу між роботою та особистим життям.
Дотримуючись цих порад і залишаючись стійкими перед обличчям труднощів, ви збільшите свої шанси створити успішний і стабільний бізнес. Наша історія успіху ілюструє, як невеликий незалежний продуктовий магазин може перерости в регіональну мережу, залишаючись вірним своїм основним цінностям.  Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.
Великодній ВИБУХ у Бердянську, КРИША для наркобізнесу - День.

Великодній ВИБУХ у Бердянську, КРИША для наркобізнесу - День.

ЗОВА передала на фронт півтисячі дронів, РЕБи та Старлінки від громади Підірваний колаборант із Бердянська. 5 травня під його авто заклали саморобну вибухівку Поліцейському із Запоріжжя пропонували 10 тис доларів щомісяця за «кришування» наркобізн...

Телеканал TV5 3

Спроможне врядування на шляху до ЄС: Корнієнко провів нараду з головами громад Житомирщини.

Спроможне врядування на шляху до ЄС: Корнієнко провів нараду з головами громад Житомирщини.

Під головуванням Першого заступника Голови Верховної Ради України Олександра Корнієнка з очільниками громад Житомирщини відбулася нарада «Спроможне врядування на шляху до ЄС». Які питання обговорили дивіться у сюжеті Якщо ви маєте новину - повідом...

Телеканал СК1 5

«ТЦК нам йде на зустріч». Про роботу Центру рекрутингу української армії у Львові

«ТЦК нам йде на зустріч». Про роботу Центру рекрутингу української армії у Львові

В лютому цього року у Львові відкрився центр рекрутингу української армії. Там представлені різні бригади з різних регіонів України. Туди можна прийти, вказати бажану посаду та дізнатися, які бригади зараз шукають людей. Як такий центр працює? Хто...

ЛМН 4

«Українські солдати давали хліб, а ховалися у погребі» – як жило село Мирне на лінії розмежування.

«Українські солдати давали хліб, а ховалися у погребі» – як жило село Мирне на лінії розмежування.

Ми у соцмережах #радіосвобода #новини #Україна #селоМирне #перемога #победа #мирное #shorts #shortvideo #шорст

Новини Приазов'я 3

НОВИНИ. ВИПУСК ЗА 6 ТРАВНЯ 2024 РОКУ

НОВИНИ. ВИПУСК ЗА 6 ТРАВНЯ 2024 РОКУ

Якщо ви маєте новину - повідомляйте на пошту – redaktor@sk1.tv з темою "Новина для СК1" Дивіться нас онлайн на sk1.tv Додавайтеся до нас у соцмережах:

Телеканал СК1 2

Про супровід до входження на посаду в бригаду️#рекрутинг #мобілізація #тцк #24омбр #врек #lmn #lviv.

Про супровід до входження на посаду в бригаду️#рекрутинг #мобілізація #тцк #24омбр #врек #lmn #lviv.

У програмі "Погляд з Хмарочоса" розповів рекрутер Центру рекрутингу 24-ї ОМБр імені короля Данила Василь Дзеса. #мобілізація #рекрутинг #рекрутер #тцк #рекрутцентри #24бригада #Азов #ДаВінчі #3штурмова #24ОМБр #3ОШБр #warinukraine #насильнамобіліз...

ЛМН 3

Місцями гроза та до +22°С: прогноз погоди по Київщині на 7 травня.
Електромагнітна зброя Pulsar захистить від дронів наземну техніку, літаки та БПЛА.
«Квартал 95» висміяв рівненського воєнкома та втрапив у скандал.
«Квартал 95» висміяв ексначальника ТЦК Рівного, який цілувався з колегами в кабінеті, але вкотре оскандалився.
Мільярдер Умар Камані і модель Ната Адель відгуляли «весілля року» за $25 млн: зіркових гостей розважали Мерайя Кері та Андреа Бочеллі.
В Україні «скасували» поїзд на популярному маршруті: чому він більше не курсуватиме.
Тоня Матвієнко здивувала новиною, де зараз її тато, якого мама покинула після 50 років шлюбу.
«Чарівна » Сергієтта": прикордонники спіймали чоловіка з перукою і макіяжем, який намагався виїхати з України.
Новий вірус ламає iPhone і краде дані у всьому світі.
Під Кропивницьким масштабна пожежа, горить підприємство «Хімрезерв» , є загиблий.