Обозреватель

Найсвіжіші новини України та світу онлайн, гарячі теми, головні новини, cтатті та аналітика, Спорт.

Більше новин

Менше говоріть, більше запитуйте. Як допомогти дитині адаптуватися в новому класі чи школі

Коли діти переходять до нового класу, вони стикаються з адаптацією до нових вчителів, однокласників та підвищенням очікувань щодо їхніх успіхів у навчанні. Для багатьох школярів такі зміни можуть бути одночасно захоплюючим і лякаючим, оскільки вони орієнтуються в незнайомих просторах, намагаючись задовольнити багато нових вимог.

Батьки відіграють вирішальну роль, допомагаючи своїм дітям справлятися з цими проблемами. Фахівці запевняють, що дорослим потрібно в цей час навчитися підтримувати своїх синів та доньок та уважно їх слухати, повідомляє Тimesofindia. Зокрема, їм також варто більше запитувати школярів про їхній день або якісь труднощі у школі.

Також експерти радять заздалегідь обговорити з дитиною майбутні зміни, наголошуючи на позитивних моментах і запевняючи, що нервувати – це нормально. Крім того, хлопців та дівчат варто заохочувати брати участь у позашкільних заходах або ініціативах, де вони можуть знайти нових друзів зі схожими інтересами.

Школярам також потрібно допомогти переглянути їхні навчальні матеріали та надати підтримку в тих сферах, де вона може знадобитися, аби вони відчували впевненість у своїх здібностях. Крім того, батькам важливо дізнатися інформацію про вчителів. Відкрите спілкування з педагогами, на думку фахівців, допоможе отримати необхідну підтримку у школі.

Для дітей важливо, аби їхні навіть незначні досягнення відзначалися дорослими. Таким чином, у них будуть створюватися позитивні асоціації з навчанням та підвищуватиметься їхня впевненість і мотивація.

Також експерти радять створити вдома сприятливе середовище, де школярі зможуть висловлювати свої емоції та обговорити труднощі, з якими вони можуть стикнутися у школі.

Своїми порадами щодо адаптації школярів у новому колективі поділилась й українська психологиня Світлана Ройз в інтервʼю ЗМІ. За її словами, батькам заздалегідь потрібно звернути увагу на режим дня. Також дітям потрібно дати можливість самим збиратися до школи та мати свій "робочий" простір.

Крім того, експертка зауважує, що учень повинен ознайомитися з інфраструктурою закладу освіти і мати уяву про безпечність простору.

Фахівчиня радить розповісти дітям про різних реакцій з боку однолітків та навчити озвучувати свої думки та переживання.

Ройз зауважує, що школа може викликати відчуття стресу, тривоги чи низької самооцінки. Саме тому експертка радить якомога більше спілкуватися з дітьми про те, що вони відчувають, пояснювати та підтримувати.

Раніше OBOZ.UA розповідав, як допомогти дитині влитися в колектив і чому гледінг називають суперсилою.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber . Не ведіться на фейки!

У «Чистий Четвер» і не тільки: ЗСУ очищають землю від окупантів.

У «Чистий Четвер» і не тільки: ЗСУ очищають землю від окупантів.

НТА 5

Не молитвами єдиними: священник з Яворова паяє дрони для військових.

Не молитвами єдиними: священник з Яворова паяє дрони для військових.

Українські священники вміють не тільки дати мудру пораду, але й спаяти FPV-дрон! Можливо, не усі, але отець Олег Тишкун, настоятель Храму Преображення ГНІХ у Яворові, спаяв і перадав нашим воїнам не один дрон. Про це на свой Facebook сторвнці пові...

ЛМН 1

Про головне в деталях. Р. Марцінків. Підготовка до свят

Про головне в деталях. Р. Марцінків. Підготовка до свят

_ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківського ОТБ "Галичина": _ Facebook: _ Twitter: _ Telegram:

Галичина -

Ремонт будівлі Металургійного терцентру соцобслуговування.

Ремонт будівлі Металургійного терцентру соцобслуговування.

Створюють домашній затишок та комфорт для людей. В будівлі Металургійного територіального центру соціального обслуговування на фінішну пряму вийшли масштабні ремонтні роботи з модернізації фасаду та окремих внутрішніх приміщень. Силами будівельник...

Перший Міський телеканал. -

Школярів і викладачів запрошують найбільшу в Україні профорієнтаційну конференцію.

Школярів і викладачів запрошують найбільшу в Україні профорієнтаційну конференцію.

Львівський IT Кластер утретє проведе IT Future Conf 2024 — найбільшу в Україні профорієнтаційну конференцію, присвячену сфері інформаційних технологій. Захід покликаний допомогти учням старших класів, вступникам і вчителям інформатики дізнатися бі...

ЛМН 1

В Старому Самборі скандал навколо недобудованої будівлі на території військового містечка.

В Старому Самборі скандал навколо недобудованої будівлі на території військового містечка.

у Старосамбірській міськраді прокоментували ситуацію з недобудованою будівлею на території військового містечка. Старосамбірська міська рада прокоментувала LMN ситуацію недобудованою будівлею на території колишнього військового містечка в Старому ...

ЛМН -