ZAXID.NET

Останні новини в Україні станом на сьогодні. Свіжа інформація та головні події дня. Оперативні новини з усіх куточків нашої держави!

Більше новин

У Швеції тисячі людей вийшли на протест через участь Ізраїлю на «Євробаченні».

У місті Мальме в Швеції, де у 2024 році відбувається міжнародний пісенний конкурс «Євробачення», тисячі протестувальників, які підтримують Палестину у війні з Ізраїлем, вийшли на мітинг. Вони вимагають зняти представницю Ізраїлю з участі в конкурсі.

Як повідомляє Reuters, у четвер, 9 травня, до антиізраїльського протесту в Мальме приєдналися тисячі людей. Цього дня у другому півфіналі «Євробачення» виступатиме представниця Ізраїлю Еден Ґолан. Протестувальники вимагали заборонити Ізраїлю брати участь у пісенному конкурсі та закликали до припинення вогню в Секторі Гази. Серед пропалестинських протестувальників була й екоактивістка Ґрета Тунберг. Її матір у 2009 році також представляла Швецію на «Євробаченні».

Паралельно у другій половині дня в місті пройшла менша демонстрація на підтримку Ізраїлю. Навколо Malmo Arena, де відбувається «Євробачення», встановили металеві барикади та великі бетонні блоки, поліція охороняє місце проведення конкурсу й перевіряє особисті речі відвідувачів. Надвечір мітингувальників відтіснили від арени.

Додамо, що Еден Ґолан представляє Ізраїль із піснею Hurricane. Напередодні під час її репетиції невідомі освистали її виступ із вигуками «Звільніть Палестину». Через це Ізраїль попередив громадян переглянути поїздки до Мальме, заявивши, що це «центр антиізраїльських протестів». Шведська поліція заявила, що посилить заходи безпеки через загрозу тероризму.

Раніше Еден Ґолан через участь у «Євробаченні» погрожували вбивством. Європейська мовна спілка, яка організовує «Євробачення», засудила кампанії проти конкурсантів у соціальних мережах.

ТВ7+. КАМ’ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКИЙ – 650 РОКІВ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ІСТОРІЇ

ТВ7+. КАМ’ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКИЙ – 650 РОКІВ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ІСТОРІЇ

650 років європейської історії. Кам’янець-Подільський відзначив день міста. У програмі тижневих заходів було чимало мистецьких і благодійних акцій. Усі вони проходили під гаслом «Збираємо донати на дрони і гармати». Наш сайт : А також ми у фейсбуц...

Телеканал Хмельницького -

ТВ7+.МЕЛЬПОМЕНА FEST:У ХМЕЛЬНИЦЬКОМУ ВІДБУВСЯ ФЕСТИВАЛЬ ДИТЯЧИХ ТА МОЛОДІЖНИХ ТЕАТРАЛЬНИХ КОЛЕКТИВІВ

ТВ7+.МЕЛЬПОМЕНА FEST:У ХМЕЛЬНИЦЬКОМУ ВІДБУВСЯ ФЕСТИВАЛЬ ДИТЯЧИХ ТА МОЛОДІЖНИХ ТЕАТРАЛЬНИХ КОЛЕКТИВІВ

Гість: АНАТОЛІЙ БЕЛЕВАНЦЕВ - заступник директора з навчально-виховної роботи Хмельницької школи мистецтв. Наш сайт : А також ми у фейсбуці : Підписуйтесь на наш канал, ставте лайки та тисніть на дзвіночок !!!

Телеканал Хмельницького -

ТВ7+. СПІВПРАЦЯ ІРАНУ І РФ НЕ ЗМІНИТЬСЯ - ДМИТРО ЛЕВУСЬ  #ДМИТРОЛЕВУСЬ  #ІРАНУІРФ

ТВ7+. СПІВПРАЦЯ ІРАНУ І РФ НЕ ЗМІНИТЬСЯ - ДМИТРО ЛЕВУСЬ #ДМИТРОЛЕВУСЬ #ІРАНУІРФ

Наш сайт : А також ми у фейсбуці : Підписуйтесь на наш канал, ставте лайки та тисніть на дзвіночок !!!

Телеканал Хмельницького -

ТВ7+. СПІВПРАЦЯ ІРАНУ І РФ НЕ ЗМІНИТЬСЯ

ТВ7+. СПІВПРАЦЯ ІРАНУ І РФ НЕ ЗМІНИТЬСЯ

ДМИТРО ЛЕВУСЬ - експерт-міжнародник аналітичного центру «Обʼєднана Україна». Наш сайт : А також ми у фейсбуці : Підписуйтесь на наш канал, ставте лайки та тисніть на дзвіночок !!!

Телеканал Хмельницького -

ТВ7+. «МЕЛЬПОМЕНА FEST»

ТВ7+. «МЕЛЬПОМЕНА FEST»

«Мельпомена FEST». У Хмельницькому завершився показ вистав від дитячих і молодіжних колективів. На фестиваль з’їхалися маленькі театрали зі всієї області і не тільки. Чим дивували та, як оцінювали далі у сюжеті. Наш сайт : А також ми у фейсбуці : ...

Телеканал Хмельницького -

НОВИНИ. Випуск за 20 травня 2024 року

НОВИНИ. Випуск за 20 травня 2024 року

Якщо ви маєте новину - повідомляйте на пошту – redaktor@sk1.tv з темою "Новина для СК1" Дивіться нас онлайн на sk1.tv Додавайтеся до нас у соцмережах:

Телеканал СК1 -

Український журналіст, військовий кореспондент, ведучий та сценарист
Чоловіки, в яких в застосунку «Резерв+» показує статус «у розшуку», можуть звернутися до служби технічної підтримки для виправлення даних, заступни...
️ Представникам ТЦК дозволили вручати повістки цілодобово, постанова Кабміну. Це може бути за адресою проживання, на роботі/навчанні, на масових за...
Міжнародний кримінальний суд (МКС) розгляне питання про видачу ордера на арешт прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху та міністра оборони Ізр...
Телеграм канали