ZAXID.NET

Останні новини в Україні станом на сьогодні. Свіжа інформація та головні події дня. Оперативні новини з усіх куточків нашої держави!

Більше новин

Глава МЗС Польщі не бачить в Путіна бажання завершити війну дипломатичним шляхом.

Міністр закордонних справ Польщі, Радослав Сікорський не бачить ознак того, що самопроголошений президент Росії Владімір Путін хотів би провести мирні переговори для закінчення війни.

«Потенційних посередників (між Росією та Україною ) не бракує – Туреччина, ООН. Китай міг би змусити Путіна припинити цю війну. Але я не бачу ознак того, що Путін хоче вести переговори» , – сказав Сікорський в інтерв’ю BBC, відповідаючи на питання про можливість закінчення війни дипломатичним шляхом.

Сікорський також прокоментував слова президента Франції Еммануель Макрон, який нещодавно в розмові з The Economist заявив, що не виключає відправлення західних військ в Україну. Коли журналіст запитав Сікорського про те, чи Польща не планує відправити своє військо в Україну, міністр відповів, що правильно буде поставити Путіна в ситуацію, коли він не впевнений, що робитиме Захід: «Ми не будемо розкривати свої карти. Нехай президент Путін думає, що ми будемо робити».

Рідослав Сікорський також нагадав, що Польща витрачає на оборону найбільшу частку ВВП з-поміж усіх членів країн НАТО – 4%, а наступного року ця цифра зросте.

Як інформував ZAXID.NET, нещодавно президент України Володимир Зеленський оголосив, що перший Саміт миру відбудеться 15-16 червня у Швейцарії. Представників Росії на цей захід не запросили.

Окрилені відвагою.  Калушанин Назар про війну, ампутацію та байдужість

Окрилені відвагою. Калушанин Назар про війну, ампутацію та байдужість

26-річний калушанин Назар відбивав атаки росіян на Київщині та Донеччині у складі 10-гірсько- штурмової бригади. Служив на посаді стрільця-зенітника. Рік тому отримав важке поранення — відірвало ногу. Далі важкі операцій, деякі навіть без наркозу....

Галичина -

Фінальний етап змагань з регбі серед школярів: як це було?.

Фінальний етап змагань з регбі серед школярів: як це було?.

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Підписатися на наш канал Підтримати нас: #регбі #львів #спорт

НТА -

Як тернополяни готуються до можливих блекаутів

Як тернополяни готуються до можливих блекаутів

Новини Тернополя -

«ДРОНЫ ЛЕТАЮТ, ЖУЖЖАТ!». РАШИСТ ЗНІМАЄ ПРИЛІТ БПЛА ЗСУ ПО ЗАЛІЗНИЧНІЙ СТАНЦІЇ  «НОВОРОСІЙСЬК»

«ДРОНЫ ЛЕТАЮТ, ЖУЖЖАТ!». РАШИСТ ЗНІМАЄ ПРИЛІТ БПЛА ЗСУ ПО ЗАЛІЗНИЧНІЙ СТАНЦІЇ «НОВОРОСІЙСЬК»

Цензор.НЕТ -

Невичерпне джерело. Виставка  «Великодня»

Невичерпне джерело. Виставка «Великодня»

_ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківського ОТБ "Галичина": _ Facebook: _ Twitter: _ Telegram:

Галичина -

КРІНЖовості: про російську брехню та абсурд - 18.05.24

КРІНЖовості: про російську брехню та абсурд - 18.05.24

Підписуйтесь на канал та залишайте коментарі під відео! Для нас важлива ваша думка! Наші соціальні мережі: Telegram: Facebook: Instagram: TikTok:

Телеканал TV5 1