ЛІГА.net

Війна Росії проти України: онлайн-хроніка, останні події на Донбасі. Головні новини України та світу на сайті ЛІГА.net

Більше новин

Глава Міноборони Литви вважає, що НАТО недооцінило адаптивні здатності Росії.

Міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас вважає, що Росія змогла адаптуватися до західних санкцій, а Північноатлантичний альянс недооцінив її здатність до цього. Про це повідомляє LRT.

"Москва, попри санкції, перевела свою економіку на військові рейки з огляду на те, що в умовах авторитарного режиму їй не доводиться особливо турбуватися про соціальний добробут свого суспільства", – заявив він.

На думку Кащюнаса, НАТО недооцінило Росію в цьому плані, оскільки "США і Європа виходили з того, що застосовували західний підхід і критерії в оцінці її стратегії".

У зв'язку з цим, вважає міністр оборони Литви, основною темою саміту НАТО, що відбудеться у Вашингтоні, має стати військова загроза з боку Росії.

"Відсутність відповідальності за своє суспільство, жорстоке розпорядження своїм власним мобілізаційним потенціалом, який, за даними посадовця, може сягати 25 млн осіб, робить Росію одним із найнебезпечніших супротивників, яким альянс має протистояти найближчим часом", – заявив Кащюнас.

  • 14 лютого 2024 року стало відомо, що Німеччина вперше з початку 1990-х років виконала мету НАТО з витрачання 2% свого валового внутрішнього продукту на оборону. Витрати різко зросли після вторгнення Росії в Україну у 2022 році.
  • Того ж дня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що 18 країн досягнуть цільового показника у 2%.
  • 13 березня речниця Білого дому Карін Жан-П’єр заявила, що американська адміністрація сподівається, що кількість країн НАТО, які збільшать свої внески на потреби оборони до 2% від власного ВВП, збільшиться впродовж наступних місяців, до саміту у Вашингтоні.

Читайте також: США оголосили масштабний пакет санкцій проти Росії та країн, які допомагають її ВПК

КРІНЖовості: про російську брехню та абсурд - 18.05.24

КРІНЖовості: про російську брехню та абсурд - 18.05.24

Підписуйтесь на канал та залишайте коментарі під відео! Для нас важлива ваша думка! Наші соціальні мережі: Telegram: Facebook: Instagram: TikTok:

Телеканал TV5 1

«Воротарі не мають руки, а польові гравці – ноги»: як ветерани війни стали футбольною командою.

«Воротарі не мають руки, а польові гравці – ноги»: як ветерани війни стали футбольною командою.

«Зламана ключиця, ампутація лівої руки, розірвані плече, живіт, нога, щелепа, око», – такі травми на фронті отримав Богдан Молочко. 10 місяців він провів у лікарні, а тоді, каже, неочікуваним способом фізіологічної та психологічної реабілітації ст...

Радіо Свобода -

Окрилені відвагою.  Калушанин Назар про війну, ампутацію та байдужість

Окрилені відвагою. Калушанин Назар про війну, ампутацію та байдужість

26-річний калушанин Назар відбивав атаки росіян на Київщині та Донеччині у складі 10-гірсько- штурмової бригади. Служив на посаді стрільця-зенітника. Рік тому отримав важке поранення — відірвало ногу. Далі важкі операцій, деякі навіть без наркозу....

Галичина -

Невичерпне джерело. Виставка  «Великодня»

Невичерпне джерело. Виставка «Великодня»

_ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківського ОТБ "Галичина": _ Facebook: _ Twitter: _ Telegram:

Галичина -

Фінальний етап змагань з регбі серед школярів: як це було?.

Фінальний етап змагань з регбі серед школярів: як це було?.

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Підписатися на наш канал Підтримати нас: #регбі #львів #спорт

НТА -

Інформаційний випуск «Події тижня» за 18.05.24

Інформаційний випуск «Події тижня» за 18.05.24

Інформаційний випуск «Події тижня» за 18.05.24

НТК 1