Дзеркало Тижня

Останні новини України й світу. Лише достовірні новини політики, економіки, світу, культури й науки.

Більше новин

Байден зупинив постачання боєприпасів до Ізраїлю – Нетаньягу заявив, що «боротимемося самі».

Байден зіштовхнувся з гострою критикою серед американців, які виступають проти підтримки Ізраїлю

Минулого тижня адміністрація президента США Джо Байдена призупинила постачання боєприпасів американського виробництва до Ізраїлю. Це перша зупинка після атаки ХАМАСа на Ізраїль 7 жовтня.

Про зупинку постачання повідомляє видання Axios із посиланням на двох ізраїльських чиновників. За їхніми словами, цей інцидент викликав серйозне занепокоєння в ізраїльському уряді і змусив чиновників з усіх сил намагатися зрозуміти, чому було затримано цю поставку.

Наразі Байден зіштовхнувся з гострою критикою серед американців, які виступають проти його підтримки Ізраїлю. У лютому Вашингтон попросив Ізраїль надати запевнення, що зброя американського виробництва використовується Армією оборони Ізраїлю в Газі відповідно до міжнародного права.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Україна промацує ґрунт навколо ізраїльських Patriot – джерела ZN.UA

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу за останні дні зробив кілька заяв про те, що він має намір віддати наказ про вторгнення в Рафах (місто на півдні Сектору Гази) незалежно від того, чи досягнуть Ізраїль і ХАМАС угоди про звільнення заручників і про припинення вогню.

«Якщо нам доведеться боротися наодинці, боротимемося самі», – заявив нещодавно Нетаньягу, передає Israelinfo, що ізраїльські ЗМІ сприйняли, як реакцію на зупинку постачання боєприпасів.

Раніше речник Білого дому Джон Кірбі заявив журналістам, що ізраїльські лідери розуміють, що президент Байден «щирий», коли говорить про можливість змін у політиці США щодо війни в Газі, «якщо вони продовжать якусь наземну операцію в Рафаху, яка не бере до уваги біженців».

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ізраїль погрожує "знищити" владу Палестини, якщо МКС видасть ордери на арешт його лідерів

Нагадаємо, раніше Байден заявив, що виступає проти ескалації конфлікту в місті Рафах і що він не може змиритися з тим, що «ще 30 000 палестинців загинуть». Президент США попередив, що наступ буде «червоною лінією». Нетаньягу заявив, що готовий перейти цю лінію.

У квітні телеканал NBC News повідомив, що Ізраїль побоюється, що Міжнародний кримінальний суд може видати ордери на арешт прем’єр-міністра Біньяміна Нетаньягу, міністра оборони Йоава Галланта та високопоставлених військових посадовців. Ця перспектива більш ніж реальна. Про наслідки можливого рішення МКС пише Володимир Кравченко у статті «Суд у Гаазі може прирівняти Нетаньягу до Путіна. Чому це погано для України» на ZN.UA.

Дивіться спецтему:

  1. У Єгипті завершилися переговори про припинення вогню у Газі Сторони залишаються на своїх позиціях.

  2. Нетаньягу відповів на вимоги ХАМАС повністю припинити війну в обмін на звільнення заручників Ізраїльський прем'єр каже, що припинення війни в Газі зараз утримає ХАМАС при владі та збереже загрозу з боку бойовиків.

  3. США заявили, що оборонний пакт із Саудівською Аравією неможливий без домовленостей з Ізраїлем Необхідна тристороння згода.

  4. Ізраїль та ХАМАС домовляються про обмін заручниками, але далекі від повного припинення війни ‒ ЗМІ Терористи наполягають на виведенні всіх ізраїльських військ із Гази.

  5. Туреччина призупиняє торгівлю з Ізраїлем через війну в Газі Цей крок розширює впроваджені раніше обмеження на експорт до Ізраїлю.

Відключення електроенергії почалися?#блекаут #світло #електрика #lmn #video #новини #врек #львів.

Відключення електроенергії почалися?#блекаут #світло #електрика #lmn #video #новини #врек #львів.

️У програмі "Погляд з Хмарочоса" розповіла речниця "Львівобленерго" Галина Петрушка. #блекаут #відключеннясвітла #графікивідключень #світло #енергетика #електрика #ракетніудари #warinukraine #viral #рек #lmn #ukraine #video #новини #львів #life #l...

ЛМН -

Як зберегти обʼєкти електроенергії?

Як зберегти обʼєкти електроенергії?

Що можна зробити, щоб росії забракло ракет на наші об’єкти генерації енергії? Рішення пропонує львівський підприємець. У чому суть його ідеї? ️У програмі "Погляд з Хмарочоса" розповів підприємець та громадський діяч Василь Курій. Станьте спонсором...

ЛМН -

Чому потрібен окремий трибунал щодо злочину агресії РФ проти України?.

Чому потрібен окремий трибунал щодо злочину агресії РФ проти України?.

Ми у соцмережах #радіосвобода #новини #Україна #СудООН #міжнатроднийсуд #спецтрибунал #трибунал #международнийсуд #судпутін #судпутин #shorts #shortvideo #шортс

Новини Приазов'я -

Його катували і навіть розстрілювали. Історія захисника Маріуполя Геннадія Зеленого. #shorts

Його катували і навіть розстрілювали. Історія захисника Маріуполя Геннадія Зеленого. #shorts

В новому випуску програми «Захист» дивіться свідчення, від яких перехоплює подих. Оборонець Маріуполя розповідає страшну правду про те, як у повному оточенні захищали місто. Про полон і жахливі тортури. Про зраду тих, кому врятував життя. Про втеч...

Цензор.НЕТ -

«РФ будує залізницю через Запорізьку область, щоб мати ще один коридор до Криму» – депутат.

«РФ будує залізницю через Запорізьку область, щоб мати ще один коридор до Криму» – депутат.

Ми у соцмережах #радіосвобода #новини #Україна #залізнадорога #железнаядорога #залізнадорогарф #залізнадорогамелітополь #дорогадокрыма #shorts #shortvideo #шортс

Новини Приазов'я -

«ДОПОМОГА ДУЖЕ ШВИДКО ЗАКІНЧИЛАСЯ». Відновлення Миколаївщини - Новини Приазов’я

«ДОПОМОГА ДУЖЕ ШВИДКО ЗАКІНЧИЛАСЯ». Відновлення Миколаївщини - Новини Приазов’я

На Миколаївщині за підтримки міжнародних партнерів реалізується низка проєктів, спрямованих на відновлення регіону. Зокрема, йдеться про заклади освіти та комунальні підприємства. Про це нещодавно на брифінгу повідомила заступниця директора департ...

Новини Приазов'я -