ZAXID.NET

Останні новини в Україні станом на сьогодні. Свіжа інформація та головні події дня. Оперативні новини з усіх куточків нашої держави!

Більше новин

Фонд «Повернись живим» розповів, що придбав для армії за 10 років роботи.

Фонду компетентної допомоги армії «Повернись живим» сьогодні, 10 травня, виповнилося 10 років з часу початку роботи. Про це повідомили у прес-службі фонду «Повернись живим».

Саме цього дня 10 років тому, у далекому 2014 році, співзасновник Фонду Віталій Дейнега написав перший допис у соцмережі із закликом долучитися донатом до збору на закупівлю бронежилетів для ЗСУ. Незабаром волонтери доставили військовим екіпірування, а на бронежилетах малювали Герб України і писали «Повернись живим».

Відтоді за десятиліття діяльності благодійники задонатили організації на допомогу Силам оборони України понад 11 млрд грн. З них — 281,6 млн з весни 2014-го по 24 лютого 2022-го. Загалом Фонд отримав майже 3,5 млн пожертв із понад 90 країн. Сума середнього донату становить 3 346 гривні.

За ці кошти «Повернись живим» забезпечив понад 650 підрозділів, частин та зʼєднань Сил оборони, зокрема, безпілотниками, оптикою, живленням, звʼязком та навіть зброєю.

Серед іншого, за 10 років Фонд придбав для армії:

  • 4282 одиниці озброєння, зокрема 1660 кулеметів, 586 мінометів, 2036 гранатометів;

  • 9504 одиниці тепловізійної та нічної оптики;

  • 1801 оптичних прицілів;

  • 17819 планшетів;

  • 35192 рації;

  • 10 майстерень технічного обслуговування;

  • 11 броньованих машин;

  • 1489 нових пікапів;

  • 24 380 FPV-дронів;

  • 9997 коптерів;

  • 11 розвідувальних комплексів PD-2;

  • 28 безпілотних авіаційних комплексів «Лелека-100»;

  • 36 безпілотних авіаційних комплексів Shark;

  • безпілотний авіаційний комплекс Bayraktar TB2.

У лютому 2024 року «Повернись живим» придбав 1000 приладів нічного бачення армійського зразка для Сил оборони України загальною вартістю у майже 137 млн грн.

Станом на квітень 2024 року в «Повернись живим» працюють 118 осіб. Команда реалізує близько 50 благодійних проєктів на рік. Інструктори Фонду з БпЛА, снайпінгу, тактичної медицини, саперної справи, цифрової артилерії підготували більше 10 тис. висококваліфікованих військових фахівців. А менеджери військового відділу проїжджають щокварталу близько 80 тисяч кілометрів фронтовими дорогами.

«Повернись живим» має прозору публічну звітність. Кожен благодійник може відслідкувати на сайті, куди Фонд витрачає кошти. Ознайомитись зі звітністю можна натиснувши тут.

«Одне з головних досягнень «Повернись живим» – переростання з хаотичного об'єднання людей, яким було не байдуже у 2014 році, до потужної, незалежної, самодостатньої інституції в 2023-му, – розповів директор «Повернись живим» Тарас Чмут.

За його словами, цього вдалося досягти завдяки прозорій публічній звітності, відкритій комунікації, аполітичності, ефективній розбудові партнерств, довірі й підтримці сотень тисяч українців. Майбутнє Фонду залежить від ходу війни. Сподіваюся, за будь-якого розвитку подій буде місце для організації, її проєктів та діяльності, направленої на зміцнення обороноздатності країни».

За весь час своєї роботи «Повернись живим» жодного разу не брав відсоток від загальних зборів на покриття адміністративних витрат. Збори для Сил оборони і збори, зокрема, на оренду офісів та зарплати працівників — повністю відокремлені. До свого 10-річчя Фонд розповів 10 історій людей із команди, які зазвичай залишаються за кадром, і збирає 10 млн грн на «адмінку».

У фонді також анонсували, що вже завтра, у суботу, 11 травня, о 18:00 «Повернись живим» проведе стрім до 10-річчя з трансляцією на за участі членів команди і співзасновників Фонду. Долучитись до стріму можна буде за посиланням в YouTube і Facebook

Олекса Різників - життєдайний борець //  «Ген українців з Іриною Фаріон».

Олекса Різників - життєдайний борець // «Ген українців з Іриною Фаріон».

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Уродженець Донбасу, вихованець «змосковщеної» Миколаївщини і «космополітичної» Одеси. Політв’язень московських концтаборів, український письменник, мовознавець, просвітянин, ...

НТА 1

ТВ7+. СПІВПРАЦЯ ІРАНУ І РФ НЕ ЗМІНИТЬСЯ

ТВ7+. СПІВПРАЦЯ ІРАНУ І РФ НЕ ЗМІНИТЬСЯ

ДМИТРО ЛЕВУСЬ - експерт-міжнародник аналітичного центру «Обʼєднана Україна». Наш сайт : А також ми у фейсбуці : Підписуйтесь на наш канал, ставте лайки та тисніть на дзвіночок !!!

Телеканал Хмельницького -

Війна, відключення світла: Чиновники витрачають мільйони на дорогу замість допомоги людям!.

Війна, відключення світла: Чиновники витрачають мільйони на дорогу замість допомоги людям!.

Третій рік війни, господарі та бізнес готуються до відключень світла. А що там чиновники? Благоустрій кладовища, кілометр дороги до приватного бізнесу і вітрила. Так нам ніколи не вибратися з біди і найперше що потрібно зробити - подбати про владу...

ЛМН 1

Головне із заяв глави Пентагону Ллойда Остіна на засіданні “Рамштайн-22”.

Головне із заяв глави Пентагону Ллойда Остіна на засіданні “Рамштайн-22”.

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Підписатися на наш канал Підтримати нас: #остін #рамштайн #сша #війна #україна #перемога #2024 #зеленський #залужний #мобілізація #новиниУкраїни #нта #новинионлайн #новини #З...

НТА 1

«Біля кожного загиблого воїна — 10-20 чоловік плаче», — отець Василь Колодій / hromadske.

«Біля кожного загиблого воїна — 10-20 чоловік плаче», — отець Василь Колодій / hromadske.

«Що я хочу сказати: помітно по них, що вони — родичі загиблих воїнів? — питає нас тихенько отець Василь. — Ви б бачили їх спочатку, які вони були. Дуже печальні. А зараз вони вже живі. І це радує. Вони тішаться, усміхаються, вони радіють. Це дуже ...

Громадське Телебачення 1

ТВ7+. СПІВПРАЦЯ ІРАНУ І РФ НЕ ЗМІНИТЬСЯ - ДМИТРО ЛЕВУСЬ  #ДМИТРОЛЕВУСЬ  #ІРАНУІРФ

ТВ7+. СПІВПРАЦЯ ІРАНУ І РФ НЕ ЗМІНИТЬСЯ - ДМИТРО ЛЕВУСЬ #ДМИТРОЛЕВУСЬ #ІРАНУІРФ

Наш сайт : А також ми у фейсбуці : Підписуйтесь на наш канал, ставте лайки та тисніть на дзвіночок !!!

Телеканал Хмельницького -

Тільки перевірені новини зі США та України
Підсумки "Рамштайн-22". Реакції на рішення прокурора МКС. В ефірі Час-Тime: Допомогти Україні дати відсіч наступу росіян на Харківщині фокус зустрі...
Судовий процес у Нью-Йорку над Дональдом Трампом, першим президентом США, якому висунули кримінальні звинувачення, швидко наближається до завершенн...
Джо Байден і Дональд Трамп озвучують виборцям різне бачення економіки США Економіка США є одним із ключових питань для американців під час цьогоріч...
Телеграм канали