InternetUA

Новини України та світу

Більше новин

Нове меню і не тільки: після скандалу в Міноборони анонсували реформу харчування у ЗСУ.

У Міністерстві оборони після скандалу із закупівлями за завищеними цінами анонсували реформу харчування. Головним завданням є створення правил, які виключили б можливість змов та зловживань на місцях серед представників бізнесу та керівниками продовольчої сфери військових частин.

Про це розповів глава Міноборони Олексій Рєзніков у Facebook.

За його словами, рішення має полягати в тому, щоб запровадити в українській армії гнучку і водночас уніфіковану систему меню. Яке грунтуватиметься не на грошах та калоріях, а одиницях виміру (грам/шт.) та калоріях. Такий підхід використовують у НАТО. Резніков зауважив, що на засіданні антикорупційного комітету оголосив про зобов’язання впровадити нове меню за 4-5 місяців. Це завдання визначили пріоритетним і будуть намагатися вирішити його швидше.

"Щоб запустити цей процес я буду просити організувати спільне засідання двох комітетів, адже буде потрібно сконцентрувати фахівців та забезпечити необхідний імпульс. Необхідно створити робочу групу, яка відпрацює по усіх вимірах – від процедур впровадження до змісту меню", - зауважив він.

Він пояснив, що викликом залишається те, що є особливі вимоги до харчування видів, родів та сил в армії. Так, існують відмінності між харчування у польових умовах на фронті та у пункті постійної дислокації.

"Весь цей масив необхідно опрацювати. Ми почали готувати ґрунт для цих змін восени, але під час війни маємо діяти акуратно, адже безперервність постачання продовольства - безумовний пріоритет", - повідомив міністр.

Зокрема, в планах розробити веганське, халяльне, кошерне меню та пісне меню християнської традиції на вибір.

"Я буду звертатися до ринку з проханням підтримати перехід на систему меню. Так само я буду перебувати у постійному діалозі з ринком, щоб забезпечити стабільне харчування упродовж перехідного періоду. У військових я навіть не питатиму, яка альтернатива краще – повернутися до радянської системи чи впроваджувати більш якісний підхід. Тому що знаю відповідь від багатьох хлопців, які тримають фронт" , - наголосив він.

Окрім того, Рєзніков заявив, що виступає за ініціативу народних депутатів зробити певну частину оборонних закупівель відкритими.

"Спільно з комітетами ми знайдемо формат, який гарантуватиме безпеку постачальників і збереже чутливу інформацію про ЗСУ. Але водночас зробить закупівлі більш прозорими, а бюджетні кошти – більш доступними для громадського контролю. Тому що кошти платників податків мають працювати на оборону з максимальною ефективністю , - додав він.

Источник: apostrophe.ua

Конгрес США удвічі збільшив витрати на виробництво артилерійських боєприпасів.

Конгрес США удвічі збільшив витрати на виробництво артилерійських боєприпасів.

Конгрес США подвоїв фінансування на закупівлі та виробництво 155-міліметрових артилерійських снарядів для збільшення запасів, виснажених поставками в Україну, а тепер і в Ізраїль.

InternetUA 1
Розкрито ціну розумного кільця Amazfit Helio Ring

Розкрито ціну розумного кільця Amazfit Helio Ring

Гаджет для активного способу життя представили ще у січні на виставці CES 2024. Компанія Amazfit розповіла, коли Helio Ring надійде у продаж та як заощадити на його покупці.

InternetUA 2
Великодня виставка 2024

Великодня виставка 2024

Перемога життя та світла. В переддень Великодня художники Прикарпаття презентували власні роботи на тематичній виставці. Загалом представлено понад 70 картин. _ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикар...

Галичина -

Що треба змінити в проєкті Меморіалу Героїв на Личакові?.

Що треба змінити в проєкті Меморіалу Героїв на Личакові?.

17 квітня у Львові оголосили переможців конкурсу проєктів меморіального комплексу військових поховань Героїв України на Марсовому полі. А вже за тиждень зʼявилося звернення з вимогою скасувати результати цього конкурсу, під яким поставили підписи ...

ЛМН -

Писанковий тротуар

Писанковий тротуар

Тротуар у формі писанки. Саме така доріжка встелена довкола церкви у селі Троїця, що на Коломийщині. На сьогодні Храму Пресвятої Трійці понад 160 років. _ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття:...

Галичина -

Посмертні донори

Посмертні донори

Посмертні донори. Або як двоє людей врятували п'ятьох. Родичі пацієнтів, яким констатували смерть головного мозку, дали згоду на вилучення їхніх органів. Чотири нирки та печінка подарували шанс на життя чотирьом львів'янам та одному киянину. _ Під...

Галичина -

Небезпечне полум'я: на Прикарпатті під час пожежі врятували дитину.

Небезпечне полум'я: на Прикарпатті під час пожежі врятували дитину.

Небезпечне полум'я. На Франківщині горів житловий будинок, у якому перебувала сім'я з трьома дітьми. В якому стані вони зараз? _ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківськог...

Галичина -

Фактор краси та здоровʼя: схуднення та правильне харчування.

Фактор краси та здоровʼя: схуднення та правильне харчування.

У цьому випуску шоу «Фактор краси та здоровʼя» ведуча Наталя Богу разом з фітотерапевтом Анастасією Кириченко обговорює найактуальнішу тему для всього людства - схуднення. Особливо ця тема є актуальною серед жінок. Для того щоб почати худнути част...

Перший Міський телеканал. -