Дзеркало Тижня

Останні новини України й світу. Лише достовірні новини політики, економіки, світу, культури й науки.

Більше новин

На окупованих територіях Херсонщини росіяни заборонили місцевим жителям поливати та садити городи – ЦЖР.

Все через нездатність вирішити проблеми з нестачею води.

Російські загарбники заборонили висаджувати та поливати городи жителям окупованих населених пунктів Херсонщини, розташованих на прибережних територіях колишнього Каховського водосховища, повідомив Центр журналістських розслідувань. Окупанти визнали, що вони не здатні розв’язати проблему з водопостачанням, тому дуже обмежили подачу води.

Зокрема, про заборону садити та поливати городи розповіли мешканці Малокаховки Каховської громади. За їхніми словами, росіяни попередили, що на місяць можна буде використовувати не більше 2 кубометрів води на людину. У ЦЖР пояснили, що це практично в два рази менше української норми під час нарахування субсидії на водопостачання. При цьому число жителів через російську агресію у регіоні зменшилось.

«Вода зараз у Малокаховці подається на кілька годин на добу. Прийняти душ і включити пральну машину можливо лише після півночі – біля 1-2 години ночі. Посудомийні машини ж не вмикаються взагалі, це зараз абсолютно зайва річ у домі, хто їх має», – розповіли мешканці Малокаховки.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЗСУ на лівому березі насамперед повинні звільнити дорогу Олешки-Нова Каховка — полковник СБУ Костенко

Повідомляється, що у сусідніх громадах відбувається практично те саме. Там росіяни також подають воду за графіком та забороняють саджати городи.

«Нам кажуть, що росіяни забезпечать нас і овочами, і зеленню. Але вони ж не будуть робити це кожного дня і задарма. А де взяти гроші на ті ж томати, кріп і петрушку? Ми ж завжди щось вирощували біля свого будинку. Як тепер прожити без усього цього?», – зазначили мешканці Каховського району.

У своїх же пабліках російські загарбники постійно пишуть про графіки використання води для поливу. Зокрема, у Каховській громаді поливати городи можна лише з 23:00 до 5:00. Вдень же окупанти дозволяють поливати лише невеликі прибудинкові ділянки і клумби з квітами.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Підрив Каховської ГЕС: Магістральний водогін майже добудували

Нагадаємо, минулого літа російські окупанти підірвали Каховську ГЕС у Херсонській області, внаслідок чого загинули 32 особи, ще 28 постраждали. І це лише дані, зібрані з територій, які контролює Україна. Згідно з оцінкою українського уряду та ООН, розмір прямої шкоди, заподіяної інфраструктурі та активам України через підрив росіянами Каховської ГЕС становить 2,79 млрд доларів, а збитків – понад 11 млрд доларів .

Вже цього року російські війська завдали удару по Дніпровській ГЕС . І хоча зараз, за даними «Укргідроенерго», загрози прориву греблі немає , ГЕС-2 перебуває у критичному стані і невідомо, чи вдасться її відновити. За словами директора Ігоря Сироти, росіяни потрапили в опору та підкранові балки . Як повідомили в Офісі генпрокурора, до Дніпровської ГЕС потрапили вісім ракет .

«Шахеди»  зайшли до повітряного простору Київщини, тут пролунала тривожна сирена.

«Шахеди» зайшли до повітряного простору Київщини, тут пролунала тривожна сирена.

Сьогодні, 19 травня, о 1.51 в Київській області оголосили повітряну тривогу. "Шахед" на Київщині, вектор Переяслав, поки західна траєкторія руху", - повідомив у цей час паблік "Київ INFO | Новини Україна".

Дзеркало Тижня 1
«РФ будує залізницю через Запорізьку область, щоб мати ще один коридор до Криму» – депутат.

«РФ будує залізницю через Запорізьку область, щоб мати ще один коридор до Криму» – депутат.

Ми у соцмережах #радіосвобода #новини #Україна #залізнадорога #железнаядорога #залізнадорогарф #залізнадорогамелітополь #дорогадокрыма #shorts #shortvideo #шортс

Новини Приазов'я 1

Відключення електроенергії почалися?#блекаут #світло #електрика #lmn #video #новини #врек #львів.

Відключення електроенергії почалися?#блекаут #світло #електрика #lmn #video #новини #врек #львів.

️У програмі "Погляд з Хмарочоса" розповіла речниця "Львівобленерго" Галина Петрушка. #блекаут #відключеннясвітла #графікивідключень #світло #енергетика #електрика #ракетніудари #warinukraine #viral #рек #lmn #ukraine #video #новини #львів #life #l...

ЛМН -

Його катували і навіть розстрілювали. Історія захисника Маріуполя Геннадія Зеленого. #shorts

Його катували і навіть розстрілювали. Історія захисника Маріуполя Геннадія Зеленого. #shorts

В новому випуску програми «Захист» дивіться свідчення, від яких перехоплює подих. Оборонець Маріуполя розповідає страшну правду про те, як у повному оточенні захищали місто. Про полон і жахливі тортури. Про зраду тих, кому врятував життя. Про втеч...

Цензор.НЕТ 2

Зберегти обʼєкти електроенергії️#блекаут #світло #lmn #video #новини #врек #news #відключеннясвітла.

Зберегти обʼєкти електроенергії️#блекаут #світло #lmn #video #новини #врек #news #відключеннясвітла.

️У програмі "Погляд з Хмарочоса" розповів підприємець та громадський діяч Василь Курій. #блекаут #відключеннясвітла #графікивідключень #світло #енергетика #електрика #ракетніудари #warinukraine #viral #рек #lmn #ukraine #video #новини #львів #life...

ЛМН -

Чому потрібен окремий трибунал щодо злочину агресії РФ проти України?.

Чому потрібен окремий трибунал щодо злочину агресії РФ проти України?.

Ми у соцмережах #радіосвобода #новини #Україна #СудООН #міжнатроднийсуд #спецтрибунал #трибунал #международнийсуд #судпутін #судпутин #shorts #shortvideo #шортс

Новини Приазов'я 1

Як зберегти обʼєкти електроенергії?

Як зберегти обʼєкти електроенергії?

Що можна зробити, щоб росії забракло ракет на наші об’єкти генерації енергії? Рішення пропонує львівський підприємець. У чому суть його ідеї? ️У програмі "Погляд з Хмарочоса" розповів підприємець та громадський діяч Василь Курій. Станьте спонсором...

ЛМН -