Дзеркало Тижня

Останні новини України й світу. Лише достовірні новини політики, економіки, світу, культури й науки.

Більше новин

США вже почали поставку Україні боєприпасів з пакета допомоги на 61 млрд доларів – речник Пентагона.

Патрік Райдер запевнив, що дещо із нового пакета допомоги вже почали відправляи Україні.

Сполучені Штати вже почали відправку Україні деяких боєприпасів , повідомив речник Пентагону Патрік Райдер. Водночас він наголосив, що точні дати прибуття до України допомоги називати не можна.

«Я впевнений, що ви розумієте, що я не буду вдаватися в подробиці щодо того, коли конкретні боєприпаси чи обладнання потраплять в Україну, лише скажу, що ми вже рухаємося. Ми вже розпочали процес переміщення деяких видів озброєння, боєприпасів і техніки, які, як я вже згадував раніше, будуть там протягом декількох днів, якщо не раніше», – зазначив Райдер.

При цьому він пояснив, що в оприлюдненому Штатами списку допомоги Україні вказано різне обладнання. Тому доправлення дечого із цього пакету допомоги може зайняти більше часу, ніж інших позицій.

«Але коли йдеться про основні засоби, такі як боєприпаси, ми вже починаємо їх постачати», – підсумував Райдер.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

США сподіваються, що передача Україні ATACMS спонукає Німечиину змінити позицію щодо Taurus

Нагадаємо, після підписання Байденом закону про допомогу Україні, Пентагон оголосив про виділення пакета озброєння на суму один мільярд доларів. Серед оголошеного озброєння: ракети RIM-7 та AIM-9M для ППО; ракети для ПЗРК Stinger; додаткові боєприпаси для реактивних систем залпового вогню HIMARS (очікується, що серед них будуть ракети ATACMS ); 155-мм та 105-мм артилерійські снаряди; БМП Bradley та багатоцільові автомобілі (HMMWV).

Крім того, за даними Politico, вже 26 квітня Сполучені Штати можуть оголосити про закупівлю зброї для України на 6 мільярдів доларів. Ця закупівля має бути здійснена в межах пакету фінансової допомоги Україні в розмірі 61 мільярда доларів.

Дивіться спецтему:

  1. Рішення МЗС повинно завадити військовозобов'язаним за кордоном уникнути виконання нового мобілізаційного законодавства — Мережко Він наголосив, що ажіотажі, які зараз спостерігаються у консульствах, є тимчасовими і викликані вони в тому числі великим напливом людей.

  2. Обстріли Харківщини: за минулу добу внаслідок російських ударів постраждали 13 людей Також є пошкодження.

  3. Пентагон відправив Україні ATACMS'и, аби бити по Криму — NYT Медіа називає півострів "відносно безпечним притулком" окупантів.

  4. Загарбники вбили п'ятьох жителів Донецької області за добу, ще восьмеро людей дістали поранення Усього від початку вторгнення окупанти вбили в області понад 1900 мирних жителів, ще понад 4800 — поранили.

  5. Росіянам треба шукати ще 950 місць на рейсах «вантажу 200/300»: втрати ворога Загалом наші захисники знищили понад 463 тисячі росіян.

На Козацькому острові організували гаївки

На Козацькому острові організували гаївки

Новини Тернополя -

Як ставляться житомиряни до заборони на продаж алкоголю від 10 години вечора до 8 ранку?.

Як ставляться житомиряни до заборони на продаж алкоголю від 10 години вечора до 8 ранку?.

Відтепер на території Житомирської ОТГ діє заборона на продаж алкогольних напоїв від 22:00 до 8:00 години. Таке рішення прийняли 3 травня на засіданні виконавчого комітету міської ради. Як до цього ставляться житомиряни дивіться у відео Якщо ви ма...

Телеканал СК1 -

Як працює рекрут-центр 24-ої ОМБр у Львові?

Як працює рекрут-центр 24-ої ОМБр у Львові?

Майже місяць у Львові працює рекрут-центр 24-ої бригади. Скільки вакансій вдалося закрити за цей час? Які це вакансії? Які основні вимоги є в рекрут-центрі? Як відбувається супровід входження на посаду в бригаду? Чому саме зараз взялися активно за...

ЛМН -

ТВ7+. ДО ЧОГО ДОМОВИЛИСЯ МАКРОН І СІ ЦЗІНЬПІН?

ТВ7+. ДО ЧОГО ДОМОВИЛИСЯ МАКРОН І СІ ЦЗІНЬПІН?

Гість: ОЛЕГ ПЕНДЗИН - керівник Економічного дискусійного клубу, економічний і політичний експерт. TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від початку ши...

Телеканал Хмельницького -

«АТАКУЮЩИЙ САРАЙ!». РАШИСТИ САМІ КЕПКУЮТЬ зі своєї БРОНЕТЕХНІКИ

«АТАКУЮЩИЙ САРАЙ!». РАШИСТИ САМІ КЕПКУЮТЬ зі своєї БРОНЕТЕХНІКИ

Цензор.НЕТ -

ТВ7+. РОСІЯ ХОЧЕ ЗУПИНИТИ ДОПОМОГУ УКРАЇНІ ДИВЕРСІЯМИ

ТВ7+. РОСІЯ ХОЧЕ ЗУПИНИТИ ДОПОМОГУ УКРАЇНІ ДИВЕРСІЯМИ

ДМИТРО ЛЕВУСЬ – експерт-міжнародник аналітичного центру «Обʼєднана Україна». Наш сайт : А також ми у фейсбуці : Підписуйтесь на наш канал, ставте лайки та тисніть на дзвіночок !!!

Телеканал Хмельницького -