Дзеркало Тижня

Останні новини України й світу. Лише достовірні новини політики, економіки, світу, культури й науки.

Більше новин

Міноборони Британії звинувачують у затримці використання призначених для України коштів.

Половина з 900 млн фунтів стерлінгів для України не використана.

Більше половини військового фонду для України у розмірі 900 мільйонів фунтів стерлінгів, яким керує Міністерство оборони Великої Британії, не було використано через бюрократичні затримки з укладанням контрактів, пише The Guardian.

Очолюваний Британією міжнародний фонд для України налічує дев'ять країн-донорів. Критики стверджують, що він повільно постачає зброю на фронт.

З 900 млн фунтів стерлінгів, наданих урядами за останні два роки, 500 млн фунтів стерлінгів з яких надійшли від Великої Британії, лише 404 млн фунтів стерлінгів було виділено або витрачено.

Міністри визнали, що частина передбаченого підписаними контрактами обладнання не прибуде в Україну до весни наступного року.

За словами чиновників МО, затримки викликані необхідністю оцінити кожну з величезної кількості оборонних компаній, які беруть участь у тендерах на отримання контрактів.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Велика Британія повинна купувати більше озброєння в рамках європейських зусиль зі стримування Путіна — The Times

Джон Хілі, тіньовий міністр оборони, звинуватив Міноборони в тому, що воно «не поспішає».

«Велика Британія єдина у підтримці України і проти російської агресії. Оскільки Росія посилює свої атаки в Україні, її союзники повинні прискорити військову підтримку. Натомість, уряд Великої Британії не поспішає передавати українцям критично важливе нове обладнання. Прискорення цього процесу отримало б підтримку лейбористів, оскільки в питаннях військової допомоги Британії Україні та посилення союзників по НАТО уряд мав і надалі матиме повну підтримку з боку лейбористів», — наголосив він.

Міжнародний фонд для України був створений у серпні 2022 року для фінансування військової підготовки та обладнання для України після вторгнення Росії в лютому того ж року.

Він був задуманий як «гнучкий фонд з низьким рівнем бюрократії», яким керує Міністерство оборони від імені виконавчої групи, що складається з Великої Британії, Норвегії, Нідерландів, Данії, Швеції та Литви.

Гроші виділили Данія (133 млн. фунтів стерлінгів), Ісландія (3 млн. фунтів стерлінгів), Литва (5 млн. фунтів стерлінгів), Нідерланди (110 млн. фунтів стерлінгів), Норвегія (119 млн. фунтів стерлінгів), Швеція (26 млн. фунтів стерлінгів), Австралія (26 млн. фунтів стерлінгів) і Нова Зеландія (4 млн. фунтів стерлінгів).

Під час засідання Ради Україна – НАТО у п'ятниці, 19 квітня, президент України Володимир Зеленський звернувся до союзників з переліком зброї, яку країна нагально потребує. Для оборони Україні потрібно мінімально ще сім систем ППО Patriot

На щиті до Житомира повернувся 23-річний Герой Владислав Горбач.

На щиті до Житомира повернувся 23-річний Герой Владислав Горбач.

Житомир знову у жалобі. На щиті до рідного міста повернувся 23-річний Герой Владислав Горбач. Захисник загинув 28 квітня 2024 року під час виконання бойового завдання Якщо ви маєте новину - повідомляйте на пошту – redaktor@sk1.tv з темою "Новина д...

Телеканал СК1 -

«КОШТИ ЗАКІНЧИЛИСЯ». Відновлення сіл на Херсонщині зупинилося? - Новини Приазов’я

«КОШТИ ЗАКІНЧИЛИСЯ». Відновлення сіл на Херсонщині зупинилося? - Новини Приазов’я

На Херсонщині у межах проєкту «Пліч-о-пліч» відновили понад 1100 обʼєктів у 26 населених пунктах. Про це у середині квітня повідомив начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін. Він зазначив, що це лише початок реалі...

Новини Приазов'я -

У селі Поліське на Коростенщині чоловік застрелив родину.

У селі Поліське на Коростенщині чоловік застрелив родину.

У Коростенському районі в будинку виявили тіла трьох людей, серед яких 7-річна дитина. Попередньо причиною смерті стало вогнепальне поранення. Як встановили поліцейські, ймовірно, чоловік вистрелив у дитину та жінку, а потім скоїв самогубство. Дет...

Телеканал СК1 -

ТВ7+. УКРАЇНЦІ ГОТУЮТЬСЯ ВІДЗНАЧАТИ ВОСКРЕСІННЯ ХРИСТОВЕ

ТВ7+. УКРАЇНЦІ ГОТУЮТЬСЯ ВІДЗНАЧАТИ ВОСКРЕСІННЯ ХРИСТОВЕ

Гість: ВЛАДИКА ПАВЛО - Архієпископ Хмельницький і Шепетівський Православної Церкви України. Наш сайт : А також ми у фейсбуці : Підписуйтесь на наш канал, ставте лайки та тисніть на дзвіночок !!!

Телеканал Хмельницького -

ТВ7+. ВІРЯНИ ГОТУЮТЬСЯ ВІДЗНАЧАТИ ВОСКРЕСІННЯ ХРИСТОВЕ

ТВ7+. ВІРЯНИ ГОТУЮТЬСЯ ВІДЗНАЧАТИ ВОСКРЕСІННЯ ХРИСТОВЕ

Гість: ПРЕОСВЯЩЕННИЙ ВЛАДИКА ІВАН КУЛИК - Єпископ Кам’янець-Подільської Єпархії УГКЦ. Наш сайт : А також ми у фейсбуці : Підписуйтесь на наш канал, ставте лайки та тисніть на дзвіночок !!!

Телеканал Хмельницького -

Понад 200 фотографій загиблих азовців: у Житомирі відкрили виставку «Азов – Янголи Маріуполя».

Понад 200 фотографій загиблих азовців: у Житомирі відкрили виставку «Азов – Янголи Маріуполя».

У Житомирі відкрили виставку «Азов – Янголи Маріуполя». Її авторкою стала Віра Литвиненко, яка зібрала понад 200 фотографій загиблих бійців. Скільки триватиме експозиція та що про неї говорить організаторка дивіться у сюжеті Якщо ви маєте новину -...

Телеканал СК1 -