Обозреватель

Найсвіжіші новини України та світу онлайн, гарячі теми, головні новини, cтатті та аналітика, Спорт.

Більше новин

Довготермінові контракти та планування стануть важливим стимулом для активного розвитку ВПК України, – Бельбас.

Довготермінові контракти та планування стануть важливим стимулом для активного розвитку військово-промислового комплексу України.

Про це в інтерв’ю "Радіо Свобода" заявив генеральний директор ТОВ "Українська бронетехніка" Владислав Бельбас.

"Планова закупівля, розтягнута у часі, з якимось авансуванням, фінансуванням цих проєктів, буде давати значно більший, кращий економічний ефект, ніж "мені треба на завтра", "почекаймо, коли у вас буде на складі", - заявив він.

Бельбас констатував, що на цей момент, попри третій рік війни, замовники не планують довготерміново будь-які закупівлі, а хочуть сьогодні на завтра.

"У нас війна економік, війна бюджетів, війна на виснаження, ми маємо якраз планувати свій фінансовий ресурс, максимально ефективно використовувати його, максимально дбайливо до нього ставитися", – переконаний гендиректор ТОВ "Українська бронетехніка".

За його словами, "Українська бронетехніка" у разі довготермінового контрактування готова суттєво наростити виробництво продукції.

"Ми не просимо від держави ні перегляду вартості виробу, ні коштів на фінансування основних засобів, – мається на увазі на організацію виробничих потужностей, обладнання і таке інше. Ми готові в разі довготермінового контрактування значно збільшувати обсяг виробництва", – запевняє він, адже "довготермінові контракти дають можливість планувати, купувати виробничі засоби, обладнання для збільшення обсягів виробництва".

Для стимулювання розвитку оборонно-промислового комплексу необхідні реформи насамперед зменшення кількості бюрократії та спрощення дозвільних процедур, наголосив Владислав Бельбас.

За його словами, попри третій рік війни та важливість розвитку військово-промислового комплексу, бюрократичний процес у сфері нікуди не дівся.

"Створити виробництво, запустити таке виробництво, пройти випробування – декларується офіційно, що стало легше. Насправді титанічні зсуви відбулися тільки в сфері безпілотних систем: і боєприпаси безпілотні, і самі безпілотники. У важкому озброєнні кардинальних змін, спрощення ми поки не відчуваємо", - каже він.

Бельбас також зазначив, що додаткові ризики для підприємств ВПК створює ситуація з відкритими даними і ця проблема також потребує державного регулювання.

"Станом на сьогодні реєстри виробників не закриті, дані про підприємства оборонно-промислового комплексу не закриті. Більше того, нас це не стосується зараз, але, до прикладу, державні заводи, керівники державних заводів, всі декларуються, вказують місця проживання, доходи тощо. Це трохи має бути, як на мене, врегульовано", – вважає гендиректор "Української бронетехніки".

КРАЇНА МАЙБУТНЬОГО. ПІДПРИЄМНИЦТВО В УКРАЇНІ: ЧОМУ ВАРТО ЦІНУВАТИ СВОЄ?

КРАЇНА МАЙБУТНЬОГО. ПІДПРИЄМНИЦТВО В УКРАЇНІ: ЧОМУ ВАРТО ЦІНУВАТИ СВОЄ?

НАТАЛЯ БЄЛЯКОВА, президентка Хмельницької ТПП КАТЕРИНА САВЧУК, директорка Агенції регіонального розвитку Хмельницької області ЛАРИСА КОНОНЧУК, депутатка Хмельницької обласної ради, підприємиця МАР'ЯНА ОВЧАРУК, керівниця регіонального представництв...

Телеканал Хмельницького -

Мама легендарного льотчика Наталія Тарабалка стала капеланкою.

Мама легендарного льотчика Наталія Тарабалка стала капеланкою.

Наталія Тарабалка стала капеланкою. Про рішення приєднатися до лав військових капеланів ЗСУ мати загиблого Героя України, легендарного льотчика Степана Тарабалки повідомила у відео, опублікованому в мережі Facebook.

НТК 2

Позиція Галичини. Сьогодення і майбутнє бібліотек.

Позиція Галичини. Сьогодення і майбутнє бібліотек.

_ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківського ОТБ "Галичина": _ Facebook: _ Twitter: _ Telegram: 30 квітня у прямому ефірі суспільно-політичного ток-шоу #ПозиціяГаличини п...

Галичина -

Порівняли ціни на м'ясо у Тернополі

Порівняли ціни на м'ясо у Тернополі

Новини Тернополя -

У середмісті Коломиї працює великодній ярмарок

У середмісті Коломиї працює великодній ярмарок

Великодній ярмарок. У середмісті Коломиї триває традиційна передсвяткова торгівля. Тут можна придбати не лише великодні атрибути, а й різноманітні продукти. Що цікавого продають? Та що скільки коштує? – наші журналісти відправились на ярмарок, аби...

НТК -

Творча здибанка відбулася у містечку майстрів Коломиї.

Творча здибанка відбулася у містечку майстрів Коломиї.

Творча здибанка у Коломиї. У містечку майстрів Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття презентували свою творчість майстри і майстрині, які працюють у різних стилях і техніках. Також тут можна було придбати дизайнерські творч...

НТК -