ZAXID.NET

Останні новини в Україні станом на сьогодні. Свіжа інформація та головні події дня. Оперативні новини з усіх куточків нашої держави!

Більше новин

На Львівщині оштрафували працівницю Черкаської міськради за хабар прикордоннику.

Старосамбірський районний суд визнав винною у хабарництві посадовицю Черкаської міськради Тетяну Савченко й оштрафував на 68 тис. грн. У вироку, який опублікували у судовому реєстрі, йдеться, що жінка торік намагалася виїхати до Польщі з території Львівщини, але не мала документів про відрядження. Коли прикордонники заборонили виїзд, то Тетяна Савченко запропонувала 100 доларів хабара.

Згідно з матеріалами справи, на момент вчинення злочину Тетяна Савченко працювала керівницею відділу супроводу оформлення майнових прав та приватизації житла управління власністю департаменту економіки та розвитку Черкаської міської ради. Опівночі 20 травня 2023 року вона перебувала у пункті пропуску «Смільниця – Кросценко». Посадовиця не мала службового відрядження, а під час воєнного стану в Україні є обмеження на виїзд за кордон керівникам структурних підрозділів органів місцевого самоврядування. Відтак жінка запропонувала інспектору прикордонного контролю 100 доларів. Гроші вона заховала в складений білий папір.

Під час допиту Тетяна Савченко повністю заперечила свою провину. Вона сказала, що їхала з Черкас у Катовіце. За словами жінки, вона не казала, що їде за кордон через відрядження.

«Інспектор сказав, що вона є в списках на заборону виїзду за кордон і що за такий перетин державного кордону є кримінальна відповідальність. Тоді він забрав документи й пішов кудись, приблизно на півгодини. Коли повернувся, то сказав, щоб вона пішла за ним. Коли вони зайшли в приміщення, вона сильно переживала і була в складному психологічному стані. В неї був складений аркуш паперу А4, в якому були гроші, які вона тримала для поїздки у Польщу. Вона витягнула цей папір з сумки та не пригадує, що давала гроші прикордоннику», – йдеться у вироку.

У суді прикордонник розповів, що Тетяна Савченко переконувала, що звільнилася з державної служби й говорила, що їй дуже потрібно за кордон. Після цього посадовиця запропонувала йому гроші.

Суддя Юрій Пошивак визнав винною Тетяну Савченко у пропозиції хабара службовій особі (ч. 1 ст. 369 ККУ) й оштрафував на 68 тис. грн. Хабар, який жінка пропонувала прикордоннику, суд конфіскував в дохід держави. Вирок можна оскаржити у Львівському апеляційному суді.

КОРУПЦІЯ В УКРАЇНІ ДОСІ ОДНА З НАЙВИЩИХ В ЄВРОПІ - ДЕРЖІНСПЕКТОР ПЕНТАГОНУ СТОРЧ.

КОРУПЦІЯ В УКРАЇНІ ДОСІ ОДНА З НАЙВИЩИХ В ЄВРОПІ - ДЕРЖІНСПЕКТОР ПЕНТАГОНУ СТОРЧ.

ВОЛОДИМИР МАНЬКО, політолог TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від початку широкомасштабного вторгнення, телеканал активно працює у форматі висвітл...

Телеканал Хмельницького -

«Евакуація – це морально важко» / hromadske

«Евакуація – це морально важко» / hromadske

Станьте спонсором цього каналу, щоб отримувати бонуси: Підпишіться на нас, щоб не пропустити головних новин України та світу: ️ Ми на hromadske не зупиняємо свою роботу під час війни. Наші журналісти та редактори нині працюють у східних й західних...

Громадське Телебачення -

Зал аплодував стоячи: у Львові показали фільм про Героя України Дмитра (Да Вінчі) Коцюбайла.

Зал аплодував стоячи: у Львові показали фільм про Героя України Дмитра (Да Вінчі) Коцюбайла.

НТА -

ПРИЛІТ БПЛА ЗСУ В НПЗ В ТУАПСЕ, РФ! РАШИСТИ В ШОЦІ!.

ПРИЛІТ БПЛА ЗСУ В НПЗ В ТУАПСЕ, РФ! РАШИСТИ В ШОЦІ!.

Цензор.НЕТ -

На Запорізькому напрямку знищили ворожий КСП

На Запорізькому напрямку знищили ворожий КСП

Бійці 108 бригади ТРО працюють по оркам із саморобної установки Партизан. Міні град на пікапі може нищити русню на відстані до 17 кілометрів. На установці хлопці працюють швидко, адже саме за розрахунком часто полюють орки. Хлопці боронять Запоріз...

Телеканал TV5 -

Про головне в деталях. Р. Марцінків. Про стан справ у громаді

Про головне в деталях. Р. Марцінків. Про стан справ у громаді

_ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківського ОТБ "Галичина": _ Facebook: _ Twitter: _ Telegram:

Галичина 1