Обозреватель

Найсвіжіші новини України та світу онлайн, гарячі теми, головні новини, cтатті та аналітика, Спорт.

Більше новин

Українцям роздадуть гроші на оздоровлення: хто може розраховувати на допомогу.

Українське законодавство передбачає матеріальну допомогу на оздоровлення для працівників бюджетних установ , що фінансується з фонду оплати праці та розраховується як складова частина щорічної відпустки. Ця допомога може бути отримана лише за наявності відповідних заяв та підписаного наказу від роботодавця.

Українське законодавство передбачає надання працівникам бюджетних установ матеріальної допомоги на оздоровлення. OBOZ.UA дізнався, які діють правила щодо оздоровчих виплат у 2024 році.

Ця допомога є складовою частиною щорічної відпустки та спрямована на збереження та покращення здоров'я працівників. Визначено, що матеріальну допомогу на оздоровлення можуть отримати такі категорії працівників:

  • державні службовці;
  • посадові особи місцевого самоврядування;
  • педагогічний персонал;
  • працівники медичних та фармацевтичних закладів;
  • бібліотекарі;
  • працівники будинків культури та музеїв.

Ця допомога фінансується з фонду оплати праці , тому її розмір прирівнюється до заробітної плати. У 2024 році на неї нараховуються податок на доходи фізичних осіб та військовий збір.

Умови отримання цієї допомоги визначаються нормативною базою та різняться для різних категорій працівників. Вона надається в межах фонду оплати праці і планується заздалегідь, включаючи її в кошторис установ та підприємств.

Зазвичай працівники бюджетних установ отримують допомогу у розмірі не більше одного посадового окладу раз на рік під час щорічної відпустки. Однак для державних службовців та службовців органів місцевого самоврядування розмір цієї допомоги пропорційний середньомісячній заробітній платі.

Отримати матеріальну допомогу на оздоровлення можна лише при використанні щорічної відпустки, вона не надається у разі додаткової відпустки, пов'язаної з навчанням або доглядом за дитиною. Роботодавець повинен підписати наказ про надання відпустки та оздоровчих виплат, а працівник має подати дві заяви : на відпустку та на отримання матеріальної допомоги.

Як повідомляв OBOZ.UA раніше, в Україні в березні розмір середньої зарплати не змінився. Він залишається на позначці 20 000 грн. З-поміж областей-лідерів незмінними лишилися зарплати у Львівській (20 000 грн) і Дніпропетровській (19 000 грн) областях.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

КОРУПЦІЯ В УКРАЇНІ ДОСІ ОДНА З НАЙВИЩИХ В ЄВРОПІ - ДЕРЖІНСПЕКТОР ПЕНТАГОНУ СТОРЧ.

КОРУПЦІЯ В УКРАЇНІ ДОСІ ОДНА З НАЙВИЩИХ В ЄВРОПІ - ДЕРЖІНСПЕКТОР ПЕНТАГОНУ СТОРЧ.

ВОЛОДИМИР МАНЬКО, політолог TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від початку широкомасштабного вторгнення, телеканал активно працює у форматі висвітл...

Телеканал Хмельницького -

«Евакуація – це морально важко» / hromadske

«Евакуація – це морально важко» / hromadske

Станьте спонсором цього каналу, щоб отримувати бонуси: Підпишіться на нас, щоб не пропустити головних новин України та світу: ️ Ми на hromadske не зупиняємо свою роботу під час війни. Наші журналісти та редактори нині працюють у східних й західних...

Громадське Телебачення -

Зал аплодував стоячи: у Львові показали фільм про Героя України Дмитра (Да Вінчі) Коцюбайла.

Зал аплодував стоячи: у Львові показали фільм про Героя України Дмитра (Да Вінчі) Коцюбайла.

НТА -

ПРИЛІТ БПЛА ЗСУ В НПЗ В ТУАПСЕ, РФ! РАШИСТИ В ШОЦІ!.

ПРИЛІТ БПЛА ЗСУ В НПЗ В ТУАПСЕ, РФ! РАШИСТИ В ШОЦІ!.

Цензор.НЕТ -

На Запорізькому напрямку знищили ворожий КСП

На Запорізькому напрямку знищили ворожий КСП

Бійці 108 бригади ТРО працюють по оркам із саморобної установки Партизан. Міні град на пікапі може нищити русню на відстані до 17 кілометрів. На установці хлопці працюють швидко, адже саме за розрахунком часто полюють орки. Хлопці боронять Запоріз...

Телеканал TV5 -

Про головне в деталях. Р. Марцінків. Про стан справ у громаді

Про головне в деталях. Р. Марцінків. Про стан справ у громаді

_ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківського ОТБ "Галичина": _ Facebook: _ Twitter: _ Telegram:

Галичина 1