ЛІГА.net

Війна Росії проти України: онлайн-хроніка, останні події на Донбасі. Головні новини України та світу на сайті ЛІГА.net

Більше новин

Трамп несподівано виступив за необхідність посилити підтримку України і дорікнув Європі.

45-й президент США Дональд Трамп, який раніше не відрізнявся закликами до військової допомоги Україні і робив чимало неоднозначних заяв про російсько-українську війну, тепер назвав виживання України важливим для Америки, закликавши європейських союзників "зрівнятися" зі Штатами у рівні допомоги Києву. Про це він написав 17 квітня у своїй соцмережі Truth Social, повідомляє британське агентство Reuters.

У своєму дописі Трамп стверджує, що європейські союзники нібито витрачають недостатньо коштів на підтримку України.

"Чому Європа не може зрівнятися або відповідати грошам, вкладеним Сполученими Штатами, щоб допомогти країні, яка відчайдушно потребує допомоги?" – зазначив політик.

Він заявив, що для США "важливе виживання України", і дорікнув партнерам – мовляв, Європа має бути більш зацікавленою у цьому.

"Як всі погоджуються, виживання і сила України повинні бути набагато важливішими для Європи, ніж для нас, але це також важливо і для нас! Рухайтеся, Європо!" – йдеться в його повідомленні.

Напередодні, 17 квітня, Трамп зустрівся в Нью-Йорку з президентом Польщі Анджеєм Дудою, де обидві сторони обговорили пропозицію польського глави про те, щоб члени НАТО збільшити витрати на оборону до 3% від валового внутрішнього продукту.

  • У серпні 2022 року Трамп заявив, що Україна, аби уникнути повномасштабного вторгнення Росії, "могла б відмовитися від Криму" або зійти з курсу на вступ до НАТО, припустивши, що Путін переможе у війні.
  • У жовтні він сказав, що адміністрація Байдена "майже змусила" Путіна розпочати велику війну проти України.
  • 26 березня 2023 року Трамп заявив, що нібито зможе зупинити російське вторгнення в Україну "за 24 години" після того, як знову стане президентом США.
  • 15 лютого 2024 року він сказав, що зробить більше для захисту України, ніж Байден, заявивши, що останній "збирається віддати Україну Путіну".
  • 11 березня стало відомо, що після зустрічі з угорським прем'єром Орбаном Трамп заявив, що у разі перемоги "не дасть ані копійки" на захист України від російського вторгнення, й "тоді війна закінчиться".

Читайте також: Трамп про допомогу Україні: Думаємо над позикою, але Європа має активізуватися

Тернополяни миють вікна напередодні свят

Тернополяни миють вікна напередодні свят

Новини Тернополя -

Вже зовсім скоро: коли Україна та Росія можуть розпочати діалог?.

Вже зовсім скоро: коли Україна та Росія можуть розпочати діалог?.

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Підписатися на наш канал Підтримати нас: #саміт #кулеба #перемовини #війна #україна #перемога #2024 #зеленський #залужний #мобілізація #новиниУкраїни #нта #новинионлайн #нови...

НТА 1

УКРАЇНЦІ ГОТУЮТЬСЯ ВІДЗНАЧАТИ ВОСКРЕСІННЯ ХРЕСТОВЕ

УКРАЇНЦІ ГОТУЮТЬСЯ ВІДЗНАЧАТИ ВОСКРЕСІННЯ ХРЕСТОВЕ

ВЛАДИКА ПАВЛО Єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський Православної Церкви України TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від початку широкомасштаб...

Телеканал Хмельницького -

Навзаєм. Ярослав Спасів - інженер-землевпорядник

Навзаєм. Ярослав Спасів - інженер-землевпорядник

_ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківського ОТБ "Галичина": _ Facebook: _ Twitter: _ Telegram:

Галичина -

Храму 160 років: довкола Троїцької церкви встелена доріжка у формі писанки.

Храму 160 років: довкола Троїцької церкви встелена доріжка у формі писанки.

Тротуар у формі писанки встелений довкола церкви у Троїці. Храму Пресвятої Трійці понад 160 років, а іконам та різьбленню ще більше – 250. До слова, у цю церкву, під час Другої Світової війни, було пряме попадання снаряду і вона вистояла. Що ще ди...

НТК -

Салат-шаурма з куркою та овочами / Найсмачніше шоу

Салат-шаурма з куркою та овочами / Найсмачніше шоу

Приєднуйтесь до нового захоплюючого випуску «Найсмачнішого шоу» на «Першому Міському»! Сьогодні наші кулінари розкажуть як приготувати трансформера, ні не тих що рятують світ, але зроблений він з того, що є у вас в холодильнику. Тож разом з ведучо...

Перший Міський телеканал. -