Дзеркало Тижня

Останні новини України й світу. Лише достовірні новини політики, економіки, світу, культури й науки.

Більше новин

Україна просить Польщу безперешкодно пропускати через кордон пальне – Шмигаль.

В пріоритетному безперешкодному списку має бути як і раніше також гуманітарна допомога і боєприпаси

Під час перемовин, український уряд запропонував польський стороні пропускати без будь-яких перепон не лише традиційний список такого транзиту, але і постачання готового палива, що використовується для оборони та економіки країни. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль за результатами проведення діалогу із польским прем'єр-міністром Дональдом Туском.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Кабмін ухвалив рішення про підвищення акцизу на алкоголь та автопаливо до рівня ЄС

“Ми просили про вільний пропуск через кордон не лише боєприпасів і гуманітарної допомоги, але і пального. Це важливо, бо це безпосередньо стосується питань національної безпеки і сьогодні також це питання обговорили з паном прем'єр-міністром”, – зазначив Денис Шмигаль.

Прем'єр-міністр також нагадав, що Польща як і Україна внесла пункти пропуску на кордоні до об'єктів критичної інфраструктури. Він подякував польській стороні за таку ініціативу, що стабілізуватиме відносини країн, особливо в часи війни.

“Ми маємо прогрес щодо зняття блокади”, – резюмував очільник українського уряду наслідки перемовин, хоча водночас і зазначив, що наразі реалізація планів ще далека до завершення,. Однак на думку керівника уряду, є поступ у розв'язанні проблем, що можуть бути причинами непорозумінь між країнами.

Також раніше Дональд Туск повідомив, що на російську та білоруську сільгосппродукцію зросте мито на 50%, що фактично означатиме блокаду експорту цієї продукції у Європу. Відповідні рішення мають бути незабаром на рівні європейських інституцій остаточно формалізовані. Так оцінює перспективу зупинки експорту аграрної продукції з країни-агресора та країни, що підтримує російську агресію проти України, польський прем'єр-міністр Дональд Туск на спільній пресконференції з очільником українського уряду Денисом Шмигалем.

На думку Дональда Туска бар‘єр для продукції з країни агресора має значення не лише політичне чи моральне, але і значення для польських і українських сільськогосподарських виробників.

Дивіться спецтему:

  1. Україна та Польща погодили Угоду про спільний митний та прикордонний контроль Її уже відправили Єврокомісії для погодження.

  2. Туск оголосив про компроміс з Україною і зростання мита на 50% на агропродукцію з Росії та Білорусі Такий рівень мита фактично зупинить експорт країни-агресора, який перестане бути вигідним

  3. Посли ЄС схвалили компромісний варіант щодо імпорту української сільгосппродукції Суперечки велися навколо того, чи включати до розрахунку квот 2021 рік.

  4. Сьогодні ЄС знову спробує схвалити угоду про безмитну торгівлю з Україною. В ній заклали черговий компроміс В новому тексті частково пішли на поступки Польщі та Франції.

  5. В Польщі підігрують РФ: блокування російської агропродукції не протрималось і тижня Поляки припини страйк через Великодні свята.

На Україну зайшла нова група  «шахедів» , на Миколаївщині оголосили повітряну тривогу.

На Україну зайшла нова група «шахедів» , на Миколаївщині оголосили повітряну тривогу.

Сьогодні, 28 квітня, близько 4.20 на Україну зайшла нова група "шахедів", у Миколаївській області оголосили повітряну тривогу. "Нова група шахедів з поблизу Миколаєва. Курс північно західний!" - повідомило о 4.22 Командування Повітряних Сил ЗСУ. "...

Дзеркало Тижня 1
Релігійні переслідування на окупованих територіях. Що відомо про загиблих служителів церкви?

Релігійні переслідування на окупованих територіях. Що відомо про загиблих служителів церкви?

Ми у соцмережах #радіосвобода #новини #Україна #новиницерква #церква #новостицерковь #Церковь #shorts #shortvideo #шортс

Новини Приазов'я 1

Дружина загиблого воїна про проект Меморіалу Героїв у Львові.

Дружина загиблого воїна про проект Меморіалу Героїв у Львові.

У Львові оголосили переможців конкурсу проєктів меморіального комплексу військових поховань Героїв України на Марсовому полі. А вже через тиждень зʼявилося звернення з вимогою скасувати результати цього архітектурного конкурсу, під яким поставили ...

ЛМН 1

“Зробити по центру один меморіал

“Зробити по центру один меморіал" ️#video #lmn #новини #warinukraine #львів #марсовеполе #ukraine.

ЛМН 1

Проєкт Меморіалу Марсового поля обирали серед 27 пропозицій️ #lmn #новини #львів #героїукраїни #рек.

Проєкт Меморіалу Марсового поля обирали серед 27 пропозицій️ #lmn #новини #львів #героїукраїни #рек.

️У програмі "Погляд з Хмарочоса" розповів головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

ЛМН 2

На військових цвинтарях повинен бути центральний меморіал️#марсовеполе #львів #новини #lmn #video.

На військових цвинтарях повинен бути центральний меморіал️#марсовеполе #львів #новини #lmn #video.

ЛМН 1

Оголосив про великий пакет допомоги: Львів відвідав міністр оборони Австралії.

Оголосив про великий пакет допомоги: Львів відвідав міністр оборони Австралії.

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Підписатися на наш канал Підтримати нас: #австралія #львів #шмигаль #війна #україна #перемога #2024 #зеленський #залужний #мобілізація #новиниУкраїни #нта #новинионлайн #нови...

НТА 2