Цензор.НЕТ

Найсвіжіші огляди головних подій, резонансні статті, все про війну в Україні, авторські думки, фото та відео з місця подій, бізнес, розваги, політика, спорт.

Більше новин

Росіяни припинили возити озброєння через Керченський міст після українських атак - The Independent.

Росія не використовує Керченський міст для військових потреб після українських ударів.

Як інформує Цензор.НЕТ, про це пише видання The Independent.

Видання наводить дані аналітиків українського приватного розвідувального агентства Molfar, згідно з якими, на мосту, який Росія побудувала після анексії Криму у 2014 році, практично відсутній рух транспорту, і тому він більше не може бути ефективною військовою мішенню для української армії.

Зображення, зроблені супутниковими фахівцями Maxar, які були проаналізовані Molfar і надіслані The Independent, показують, що майже жоден військовий вантажний потяг не курсував залізничною лінією мосту протягом трьох місяців.

Зазначається, що лише один російський вантажний потяг, який перевозив близько 55 вагонів пального було помічено 29 лютого. Це був єдиний вантаж за досліджуваний період.

Читайте: Кислиця натякнув, що Кримський міст припинить існування в 2024 році

У березні та квітні, за даними Molfar, на мосту не було жодного руху за участю російських військових. Агентство використовувало для аналізу комбінацію зображень Maxar, підрахунків вагонів та ідентифікації вантажу.

Використання мосту Росією значно скоротилося після того, як 17 липня 2023 року Україна атакувала його за допомогою безпілотників і підірвала ділянку дороги та залізничне полотно, зазначається в аналізі.

Генеральний директор Molfar Артем Старосєк заявив, що після рішення російської влади припинити використання Кримського мосту для поповнення запасів російських сил припало на різко зросла кількість вантажних перевезень через Тамань у Ростовській області.

"Києву тепер варто зосередити свою увагу на Мелітополі, Бердянську та Маріуполі, де Росія прокладає нові залізничні лінії, щоб зв'язати ці окуповані українські регіони з Кримом і материковою Росією", - зауважив Старосєк.

На його думку, Україна могла б отримати вигоду, націлюючись на ці сухопутні маршрути, а не витрачаючи свої ресурси на Кримський міст.

Читайте: Керченський міст в жовтні 2022-го підірвали твердим ракетним паливом, - росЗМІ

Російський загарбник конає від влучних ударів бійців 92 ОШБр.

Російський загарбник конає від влучних ударів бійців 92 ОШБр.

Оператори ударних дронів 1-го штурмового батальйону 92-ої окремої штурмової бригади передислокувалися з Донецької області на Харківський напрямок і продовжують методично знищувати російських окупантів.

Цензор.НЕТ 2
Одужання Фіцо займе щонайменше кілька тижнів -  мінстр оборони Словаччини Каліняк.

Одужання Фіцо займе щонайменше кілька тижнів - мінстр оборони Словаччини Каліняк.

19 травня міністр оборони Словаччини Роберт Каліняк заявив, що одужання прем’єр-міністра країни Роберта Фіцо після замаху на нього 15 травня триватиме щонайменше кілька тижнів.

Цензор.НЕТ 1
Зеленський та перша леді вшанували пам’ять жертв політичних репресій у Биківні.

Зеленський та перша леді вшанували пам’ять жертв політичних репресій у Биківні.

У День пам’яті жертв політичних репресій Президент Володимир Зеленський та перша леді Олена Зеленська відвідали Національний історико-меморіальний заповідник "Биківнянські могили".

Цензор.НЕТ 2
СПРАВЖНІ ЧОЛОВІКИ: Побратими б'ють русню на Запоріжжі.

СПРАВЖНІ ЧОЛОВІКИ: Побратими б'ють русню на Запоріжжі.

Друзі з дитинства, тепер побратими на війні. Аеророзвідники 108 бригади ТРО боронять Запорізький напрямок. На захисті країни хлопці з лютого 22-го року, разом проводять розвідку, разом нищать орків. Військовослужбовці впевнені - боронити Україну —...

Телеканал TV5 3

Те, в чому ми живемо, не налазить на голову -Прямої «вписки» Китаю у війну не буде, але.

Те, в чому ми живемо, не налазить на голову -Прямої «вписки» Китаю у війну не буде, але.

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно «Ми, коли підходимо зараз до такого моменту, що війна має торкнутися кожного – це суперечить самій ідеї філософії західної цивілізації. Тому що у західній цивілізації тільки ...

НТА 12

Шлях до Європи. Проєкт  «Захід - SOS». 19-05-2024

Шлях до Європи. Проєкт «Захід - SOS». 19-05-2024

- Благодійники проєкту “Схід — SOS” облаштували на Прикарпатті три приміщення для ВПО з особливими потребами; - Оголошено переможців конкурсів в рамках транскордонної програми ”Польща-Україна” з екологічного спрямування; - ГО “Магурка- Трінар” в с...

Галичина 1

«Кожен має бути гідно похований» : як шукають тіла загиблих військових ЗСУ #shorts - DW Ukrainian.

«Кожен має бути гідно похований» : як шукають тіла загиблих військових ЗСУ #shorts - DW Ukrainian.

#dwукраїнською #shorts #short #shortvideo #shortsvideo #shortsyoutube Підписатися в один клік на #DWУкраїнською: Читайте новини України та світу - на нашому сайті: dw.com/ukrainian, у Facebook: fb.com/dw.ukrainian, на Twitter: twitter.com/dw_ukrai...

DW (Українською) -

«Нова залізниця поблизу лінії фронту – це вразлива інфраструктура» – Плетенчук.

«Нова залізниця поблизу лінії фронту – це вразлива інфраструктура» – Плетенчук.

Ми у соцмережах #радіосвобода #новини #україна #залізнадорога #железнаядорога #залізнадорогарф #Кримськийміст #Крымскиймост #керченськийміст #Крим #shorts #shortvideo #шортс

Новини Приазов'я -

Зберегти обʼєкти електроенергії️#блекаут #світло #lmn #video #новини #врек #news #відключеннясвітла.

Зберегти обʼєкти електроенергії️#блекаут #світло #lmn #video #новини #врек #news #відключеннясвітла.

️У програмі "Погляд з Хмарочоса" розповів підприємець та громадський діяч Василь Курій. #блекаут #відключеннясвітла #графікивідключень #світло #енергетика #електрика #ракетніудари #warinukraine #viral #рек #lmn #ukraine #video #новини #львів #life...

ЛМН 1