Обозреватель

Найсвіжіші новини України та світу онлайн, гарячі теми, головні новини, cтатті та аналітика, Спорт.

Більше новин

Як вивести хрін із городу: способи, що працюють навіть у безнадійних випадках.

Хрін потрібен і тим, хто робить консервацію овочів на зиму, і хто полюбляє гострі страви. Вирощувати його на своєму городі теж нескладно. А от вивести, коли він занадто розростеться може не всім бути під силу.

Тому OBOZ.UA вирішив зібрати поради досвідчених городників, які знають, як боротись з хроном, якщо він розрісся за межі виділеного йому простору. Якщо дати культурі вільно розмножуватись, вона почне вона почне швидко займати нові площі, затуляти сонце своїм великим листям і витісняти інші рослини.

Чого робити не можна

Не варто пробувати викопати хрін, адже його корені можуть заглиблюватись у землю до 7 метрів. В процесі боротьби з рослиною ви можете порізати їх на частини, практично кожна з яких стане основою для нової рослини. І замість того, щоби вивести хрін, ви збільшите його кількість на городі.

Залишати будь-які частини рослини, особливо коренів, на землі теж не радять. Вони можуть дуже швидко почати укорінюватись. Все, що ви зберете на місці, де ріс хрін, потрібно висушити на підстилці і закласти у компост або спалити.

І не думайте, що після першої обробки ви зможете заспокоїтись. Хрін виводиться складно, і вам може знадобитись ще не одна процедура, поки ви досягнете успіху.

Як вивести хрін без застосування хімії

Щоби позбутись рослини повністю, вам доведеться довго і систематично знищувати сліди її присутності на городі. Після оранки ретельно виберіть всі фрагменти рослини з землі. Особливу увагу приділяйте кореням. Також весь теплий сезон регулярно оглядайте город і виривайте навіть найменші листочки хрону.

Якщо ви можете на рік вилучити ділянку, де ріс овоч, накрийте її чорною плівкою на все літо. Під нею за цей час загинуть всі рослини і наступної весни ви зможете без побоювань засадити грядку чим побажаєте.

Ще один спосіб – це щедро засипати сіллю зрізи коренів хрону у землі. Проте майте на увазі, що сіль може бути шкідливою для загальної родючості ґрунту. Тому експерти все ж рекомендують в такому разі використовувати не даний продукт, а хімічні гербіциди.

Як боротись з хроном за допомогою гербіцидів

Обробку варто проводити в суху безвітряну погоду. Який би ви не обрали засіб, він не повинен потрапити на сусідні культури. Повторювати процедуру, щоби знищити коріння хрону, доведеться кілька разів. Дочекайтесь, поки встигне засохнути старе листя рослини і з землі з’явиться нова поросль, і зразу кропіть її.

Щоби посилити дію гербіцидного засобу, скомбінуйте обприскування зі змазуванням. Обробіть всю надземну частину нерозведеним хімікатом. І не забувайте при цьому про заходи безпеки, які вказані на упаковці.

Комбінуйте хімічну обробку з усіма іншими методами. Тільки так ви зможете ефективно і відносно безпечно усунути рослину зі свого городу.

Раніше OBOZ.UA розповідав, як обрати найкраще місце під грядку кукурудзи.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber , щоб бути в курсі останніх подій.

Ансамблю «Червона калина» з Переяславської громади виповнюється 30 років.

Ансамблю «Червона калина» з Переяславської громади виповнюється 30 років.

Учасники народного аматорського ансамблю української пісні «Червона калина» кожного тижня збираються поспівати у рідному селі Вовчків Переяславської громади. Цього тижня репетирували майже щодня, готуючись до важливого благодійного концерту на під...

proSLAV -

Ситуація в енергосистемі гірша, ніж рік тому

Ситуація в енергосистемі гірша, ніж рік тому

Чи врятують енергосистему країни альтернативні джерела енергії? А також наскільки критичною є ситуація зараз і що нам очікувати цього літа і взимку? ️Говоримо з експертом Інституту енергетичних стратегій Юрієм Корольчуком. Станьте спонсором цього ...

ЛМН 1

Чому вимикають світло ️ #lmn #блекаут #відключеннясвітла #електроенергія #новини #lviv #lmn #врек.

Чому вимикають світло ️ #lmn #блекаут #відключеннясвітла #електроенергія #новини #lviv #lmn #врек.

ЛМН -

Новини Тернополя за 13-19 травня

Новини Тернополя за 13-19 травня

Новини Тернополя -

Спортсмени з усієї України позмагалися на відкритому чемпіонаті Львівської області з плавання.

Спортсмени з усієї України позмагалися на відкритому чемпіонаті Львівської області з плавання.

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Підписатися на наш канал Підтримати нас: #львів #плавання #новини

НТА -

План знищення Львова. Як Садовий перетворив комфортне місто у непридатні для життя кам’яні джунглі?

План знищення Львова. Як Садовий перетворив комфортне місто у непридатні для життя кам’яні джунглі?

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Навіщо у міській раді незаконно змінюють містобудівну документацію? Та скільки треба заплатити, щоб у мерії заплющили очі на незаконне будівництво? Дивіться у новому розсліду...

НТА 5