Обозреватель

Найсвіжіші новини України та світу онлайн, гарячі теми, головні новини, cтатті та аналітика, Спорт.

Більше новин

Користь для організму: чому варто вживати сік з чорносливу щодня.

Чорнослив - це сушена версія європейської сливи. Ці дуже поживні фрукти мають солодкий смак і приємну консистенцію.

Вважається, що чашка чорносливового соку містить близько 182 калорій: 96% калорій складають вуглеводи, а 4% – білки. Ми розкажемо вам, чому випивати склянку чорносливового соку або їсти цей фрукт корисно для вашого здоров'я.

Багатий на нерозчинну клітковину і позбавляє від закрепів

Малорухливий спосіб життя разом із нездоровим харчуванням зробили закрепи поширеною проблемою в наші дні. Вживання сушених слив або пиття сливового соку є відомим засобом від закрепів.

Це пов'язано з тим, що фрукт надзвичайно багатий на нерозчинну клітковину, яка забезпечує виведення великої кількості відходів. Це, в свою чергу, полегшує дефекацію і, таким чином, позбавляє від закрепів.

Виробляє пропіонову кислоту, яка знижує холестерин

Нерозчинна клітковина, що міститься в чорносливі, має й інші переваги.

Клітковина живить здорові бактерії, присутні в товстому кишечнику людини, які потім ферментують нерозчинну клітковину, виробляючи масляну, пропіонову та оцтову кислоти.

Утворена таким чином пропіонова кислота знижує активність ферментів, що беруть участь у виробництві холестерину, і цим самим знижує рівень холестерину в крові.

Допомагає збалансувати рівень цукру в крові

Чорнослив містить велику кількість розчинної клітковини, яка допомагає збалансувати рівень цукру в крові. Розчинна клітковина зменшує швидкість, з якою їжа покидає шлунок, і таким чином уповільнює засвоєння глюкози організмом.

Ці розчинні волокна також допомагають підвищити чутливість організму до інсуліну, що в подальшому сприяє профілактиці діабету.

Містить антиоксиданти, які запобігають хворобам серця

Чорнослив є багатим джерелом антиоксидантів, які допомагають знизити ризик деяких серцевих захворювань. Антиоксиданти, присутні в чорносливі, запобігають окисленню холестерину, що може призвести до його відкладення в артеріях.

Крім того, сік чорносливу багатий на калій – електроліт, який допомагає нормалізувати серцевий ритм, нервові імпульси, м'язові скорочення і підтримувати кров'яний тиск.

Раніше OBOZ.UA писав, чому варто їсти кіноа.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Новий закон про мобілізацію в Україні: чи можливе автоматичне переведення у категорію  «непридатних».

Новий закон про мобілізацію в Україні: чи можливе автоматичне переведення у категорію «непридатних».

Автоматичного переведення до категорії придатних або непридатних – немає . Всі військовозобов'язані, які були визнані обмежено придатними, мають протягом 9 місяців повторно пройти ВЛК. Про це речник Міністерства оборони старший лейтенант Дмитро Ла...

Обозреватель 1
Без коментарів: «Еко-Вікенд 2024» – толока у Покровському районі.

Без коментарів: «Еко-Вікенд 2024» – толока у Покровському районі.

Перший Міський телеканал. -

Спортсмени з усієї України позмагалися на відкритому чемпіонаті Львівської області з плавання.

Спортсмени з усієї України позмагалися на відкритому чемпіонаті Львівської області з плавання.

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Підписатися на наш канал Підтримати нас: #львів #плавання #новини

НТА -

Новини Тернополя за 13-19 травня

Новини Тернополя за 13-19 травня

Новини Тернополя -

«Тепер у нас два періоди, коли росте споживання електроенергії» ️ #світло #lmn #video #новини #врек.

«Тепер у нас два періоди, коли росте споживання електроенергії» ️ #світло #lmn #video #новини #врек.

️Говоримо з експертом Інституту енергетичних стратегій Юрієм Корольчуком. #блекаут #відключеннясвітла #графікивідключень #світло #енергетика #електрика #ракетніудари #warinukraine #viral #рек #lmn #ukraine #video #новини #львів #life #lviv #video ...

ЛМН -

Чому вимикають світло ️ #lmn #блекаут #відключеннясвітла #електроенергія #новини #lviv #lmn #врек.

Чому вимикають світло ️ #lmn #блекаут #відключеннясвітла #електроенергія #новини #lviv #lmn #врек.

ЛМН 1

Ансамблю «Червона калина» з Переяславської громади виповнюється 30 років.

Ансамблю «Червона калина» з Переяславської громади виповнюється 30 років.

Учасники народного аматорського ансамблю української пісні «Червона калина» кожного тижня збираються поспівати у рідному селі Вовчків Переяславської громади. Цього тижня репетирували майже щодня, готуючись до важливого благодійного концерту на під...

proSLAV 1