ZAXID.NET

Останні новини в Україні станом на сьогодні. Свіжа інформація та головні події дня. Оперативні новини з усіх куточків нашої держави!

Більше новин

Чому жовтіє листя на розсаді томатів: причина не завжди в нестачі заліза.

Зазвичай кажуть: якщо розсада жовтіє – підживіть її залізом. Але це не завжди правильно, кажуть фахівці. За зелений колір рослин відповідає не тільки залізо, а ще як мінімум три елементи – азот, сірка та магній. Залежно від того, яка частина листка почала жовтіти, ми можемо зрозуміти, якого елемента бракує рослині зараз. Як визначити, чого саме не вистачає вашій розсаді, розповідає «Флористікс».

Хлороз верхнього листя

На молодому листі можуть бути симптоми хлорозу двох типів: якщо жовтіє пластина, а жилки залишаються зеленими – це дійсно ознака нестачі заліза, а якщо жовтіють тільки жилки, то це симптом нестачі сірки.

Швидко поповнити вміст заліза можна обробкою томатів по листю хелатною формою цього елемента, а усунути дефіцит сірки можна підживленням томатів сульфатом амонію.

Пожовтіння нижнього листя томату

Якщо на нижньому листі стали жовтіти жилки, справа в нестачі азоту. Коли в ґрунті стає мало цього елемента, рослина перенаправляє азот з дорослого листя в молоде, щоб воно продовжувало розвиватися, а нижнє листя жовтіє.

Пожовтіння міжжилкових ділянок свідчить про нестачу магнію, тому слід провести підживлення томатів цим елементом у хелатній формі.

Швидко усунути дефіцит того чи іншого елемента можна тільки листовою обробкою. Крім того, ми точно не знаємо, яка у нашого ґрунту структура і який водневий показник, які елементи в ньому є, а яких немає. Саме тому краще обприскати розсаду по листю, щоб вона могла незалежно від pH ґрунту швидко заповнити дефіцит.

КРІНЖовості: про російську брехню та абсурд - 18.05.24

КРІНЖовості: про російську брехню та абсурд - 18.05.24

Підписуйтесь на канал та залишайте коментарі під відео! Для нас важлива ваша думка! Наші соціальні мережі: Telegram: Facebook: Instagram: TikTok:

Телеканал TV5 1

«Воротарі не мають руки, а польові гравці – ноги»: як ветерани війни стали футбольною командою.

«Воротарі не мають руки, а польові гравці – ноги»: як ветерани війни стали футбольною командою.

«Зламана ключиця, ампутація лівої руки, розірвані плече, живіт, нога, щелепа, око», – такі травми на фронті отримав Богдан Молочко. 10 місяців він провів у лікарні, а тоді, каже, неочікуваним способом фізіологічної та психологічної реабілітації ст...

Радіо Свобода -

Окрилені відвагою.  Калушанин Назар про війну, ампутацію та байдужість

Окрилені відвагою. Калушанин Назар про війну, ампутацію та байдужість

26-річний калушанин Назар відбивав атаки росіян на Київщині та Донеччині у складі 10-гірсько- штурмової бригади. Служив на посаді стрільця-зенітника. Рік тому отримав важке поранення — відірвало ногу. Далі важкі операцій, деякі навіть без наркозу....

Галичина -

Невичерпне джерело. Виставка  «Великодня»

Невичерпне джерело. Виставка «Великодня»

_ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківського ОТБ "Галичина": _ Facebook: _ Twitter: _ Telegram:

Галичина -

Фінальний етап змагань з регбі серед школярів: як це було?.

Фінальний етап змагань з регбі серед школярів: як це було?.

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Підписатися на наш канал Підтримати нас: #регбі #львів #спорт

НТА -

Інформаційний випуск «Події тижня» за 18.05.24

Інформаційний випуск «Події тижня» за 18.05.24

Інформаційний випуск «Події тижня» за 18.05.24

НТК 1