Обозреватель

Найсвіжіші новини України та світу онлайн, гарячі теми, головні новини, cтатті та аналітика, Спорт.

Більше новин

Нацполіція: понад 50 тисяч українців зникли безвісти.

Повномасштабна війна, яку розв'язала проти України країна-терористка Росія, змінила масштаби роботи з розшуку зниклих безвісти людей. Після лютого 2022 року кількість зниклих осіб в нашій країні збільшилась у чотири рази.

Про це повідомив заступник голови Національної поліції Андрій Нєбитов у Facebook. Він навів сумні статистичні дані.

"На сьогодні не розшуканими залишаються 50 150 осіб", – повідомив Нєбитов.

Він наголосив, що кожен з цього списку – це не просто статистична одиниця, "це горе, біль і страждання рідних і близьких людей".

Нєбитов пояснив, що навантаження на карний розшук збільшилось. Проводити розшукові роботи в умовах війни надзвичайно складно через непередбачувану ситуацію на фронті, масовані російські атаки на міста та села, міграцію населення й тимчасову окупацію територій. За таких обставин збір інформації та перевірка даних ускладнюються.

"Проте оперативники працюють на максимумі та продовжують боротись за кожну людську долю", – наголосив заступник очільника Нацполіції.

Нагадаємо, в Україні запрацював Єдиний реєстр зниклих безвісти. Він містить дані про українців, доля та місцезнаходження яких невідомо.

Як повідомляв OBOZ.UA:

Станом на 5 жовтня 2023 року з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україні безвісти зникли десятки тисяч людей. Офіційно зниклими безвісти вважаються 26 тисяч людей. Серед них 15 тис. – військові та 11 тис. – цивільні.

В Україні можуть створити пошукові групи , які будуть займатися пошуком зниклих безвісти за особливих обставин. Відповідні зміни схвалив Кабінет міністрів.

Загибель деяких військових, яких оголошено зниклими безвісти, не зафіксовано на законному рівні, тому їхні родичі не можуть підтвердити смерть. Юрист дав пораду, що робити в такому випадку.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!