Цензор.НЕТ

Найсвіжіші огляди головних подій, резонансні статті, все про війну в Україні, авторські думки, фото та відео з місця подій, бізнес, розваги, політика, спорт.

Більше новин

Італія теж передала Україні крилаті ракети - міністр оборони Британії Шаппс.

Італія передала Україні крилаті ракети.

Про це міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс в інтерв'ю The Times, інформує Цензор.НЕТ із посиланням на Лігу.

Як зазначається, раніше про це офіційно не повідомлялося.

"Storm Shadow - надзвичайна зброя. Велика Британія, Франція та Італія передають цю зброю для використання, зокрема, в Криму. Ця зброя має дуже суттєвий вплив", - сказав він на заводі MBDA у Великій Британії, де збирають і модернізують британські ракети Storm Shadow.

Італія купує Storm Shadow з кінця 1990-х років, вказує Defense Blog, і, за неофіційною інформацією, за цей час придбала близько двох сотень одиниць.

Також читайте: Голова Мюнхенської безпекової конференції Гойсген щодо рішення Шольца не передавати Taurus Україні: Відмова стає все більш незрозумілою

Шаппс також зауважив, що Німеччина, на його думку, теж повинна передати Україні крилаті ракети.

"Франція, Великобританія та Італія продемонстрували, що Taurus, Storm Shadow чи SCALP мають нищівну ефективність. Їхня кількість обмежена, а у Німеччині їх дуже багато. Тому так, без сумніву, їх треба надати. Вони зробили б помітну різницю", - сказав міністр.

Особливості ракет Storm Shadow

Storm Shadow / SCALP- франко-британська авіаційна крилата ракета класу "повітря-земля", яка призначена для знищення важливих стаціонарних цілей, добре захищених засобами протиповітряної оборони. Може використовуватися в будь-який час доби, за складних метеоумов та при застосуванні противником засобів радіоелектронної протидії. Розробка ракети почалася компанією MBDA 1995 року на основі французької КР Apache на замовлення військових відомств Франції та Великої Британії. Перші успішні випробування відбулися у грудні 2000-го. Ракета була введена в експлуатацію в 2003-у британськими військово-повітряними силами.

Французький та британські варіанти ракети в цілому ідентичні, відмінності полягають лише в програмному забезпеченні та літаках - носіях ракет. На основі SCALP EG були розроблені Black Shaheen та MdCN. Перша із них - експортна модифікація, створена на замовлення ОАЕ, а інша — призначена для експлуатації на кораблях та підводних човнах.

Автор: Ірина Дашківська

Російські інформаційні операції - це завжди енергія для російських наземних операцій -  Зеленський.

Російські інформаційні операції - це завжди енергія для російських наземних операцій - Зеленський.

У щоденному зверненні Володимир Зеленський наголосив на тому, що окрім бойових дій росіяни активно ведуть інформаційну війну та закликав не піддаватись впливу ворожих ІПСО.

Цензор.НЕТ 1
Працівники коломийських комунальних підприємств будували фортифікаційні споруди на сході.

Працівники коломийських комунальних підприємств будували фортифікаційні споруди на сході.

Місяць на сході. Працівники коломийських комунальних підприємств будували фортифікаційні споруди, які повинні слугувати захистом для наших військових. Їхали туди лише добровільно, ті, хто хотіли зробити щось потрібне для захисників. У сьогоднішньо...

НТК 1

Молебень до Дня матері. На території Коломийської РДА провели молитву біля статуї Матері Божої

Молебень до Дня матері. На території Коломийської РДА провели молитву біля статуї Матері Божої

Молебень до Дня матері. На території Коломийської РДА провели молитву біля статуї Матері Божої. Напередодні її оновили коштами меценатів на прохання мешканців, які проживають поруч. Владики освятили її напередодні Дня матері.

НТК -

Підприємство може забронювати лише 50% працівників️#мобілізація #тцк #lmn  #новини #video #lviv.

Підприємство може забронювати лише 50% працівників️#мобілізація #тцк #lmn #новини #video #lviv.

️Дар’я Тарасенко - адвокатка. #законпромобілізацію #бронювання #тцк #мобілізація #warinukraine #воїниУкраїни #військові #війнавУкраїні #бронь #цирк #viral #рек #lmn #ukraine #video #новини #львів #life #lviv #video #львівщина #youtube #youtubevide...

ЛМН -

У Тернополі висадили квіти до Дня матері

У Тернополі висадили квіти до Дня матері

Новини Тернополя -

Як відбувається евакуація місцевого населення на півночі Харківщини.

Як відбувається евакуація місцевого населення на півночі Харківщини.

Вранці 10 травня зʼявляються повідомлення, що росіяни пробують прорвати лінію оборони на півночі Харківської області. Пізніше президент Володимир Зеленський підтверджує — російські війська розпочали нову хвилю наступальних дій на Харківському напр...

Громадське Телебачення -

160-річчя від дня народження Кирила Трильовського відзначили у Коломиї.

160-річчя від дня народження Кирила Трильовського відзначили у Коломиї.

У Коломиї оновили погруддя Кирилові Трильовському. З нагоди 160-річчя від дня його народження. А ще з цієї нагоди у Коломиї відбулася низка заходів. Зокрема, у музеї історії міста Коломиї відкрили виставку, присвячену громадсько-політичному діячев...

НТК -