Радіо Свобода

Український інформаційний сайт, який публікує термінові новини України та світу, цікаві відео, актуальні репортажі та якісну аналітику.

Більше новин

У Індії чотирьох людей заарештували за вербування місцевих чоловіків до армії Росії.

Правоохоронці Індії затримали чотирьох людей за підозрою в причетності до вербування місцевих чоловіків до російської армії – про це заявило Центральне бюро розслідувань (CBI) Індії 8 травня.

За повідомленням, двох людей на ім’я Арун і Єсудас затримали 7 травня у місті Тіруванантхапурам, ще двох – Ніджила Джобі Бенсама в Каньякумарі та Ентоні Майкла Елангована в Мумбаї – заарештували 24 квітня.

CBI стверджує, що правоохоронці викрили мережу торгівлі людьми, учасники якої заманювали молодих чоловіків з Індії до Росії, де їм обіцяли високооплачувану роботу. Натомість у Росії їх тренували і відправляли до зони бойових дій в Україні «проти їхньої волі, відтак наражаючи їхні життя на серйозну небезпеку». За даними Бюро, деякі з цих чоловіків зазнавали серйозних поранень.

Бенсам, за даними слідства, працював перекладачем і був ключовим учасником мережі, яка працювала в Росії для сприяння рекрутингу громадян Індії до російських військ.

Читайте також: «Відбув у звʼязку з землетрусом» – ГУР оприлюднило документи про дезертирство громадян Непалу з армії РФ

CBI також повідомляє про розслідування щодо приватних фірм, що консультують із візових питань, та агентів, які брали участь у перевезенні індійських громадян до Росії під приводом працевлаштування.

«Обвинувачений Майкл Ентоні сприяв іншому фігуранту справи на ім’я Фейсал Баба, який живе в Дубаї, та іншим, що проживають у Росії, в оформленні віз у місті Ченнай (Індія – ред.) та бронюванні квитків до Росії для жертв. Звинувачені Арун і Єсудас Молодший були головними рекрутерами індійських громадян у Кералі та Тамілнаді для російської армії», – заявляє CBI.

Відомство додає, що триває розслідування проти інших ймовірних учасників мережі з торгівлі людьми.

Як цитують індійські медіа, в березні CBI повідомляла про 35 випадків залучення громадян цієї держави до російської війни проти України.

Читайте також: Посольство Індії у РФ повідомило про загибель свого громадянина – рідні розповіли про його участь у війні проти України

У лютому 2024 року влада Індії повідомила, що намагається повернути додому близько 20 громадян країни, які застрягли в російській армії. AFP пише, що вони могли потрапити до Росії як «армійські помічники». За даними видання, кільком громадянам Індії нібито пропонували працювати прибиральниками зруйнованих будівель, проте після приїзду їм «видали зброю».

Раніше повідомляли, що в Україні на боці Росії за контрактом чи у складі приватних військових компаній воюють громадяни Непалу. Непальська влада заявляла, що їх близько 200, CNN називав число 15 тисяч. Після того, як щонайменше 10 непальців загинули в зоні боїв, Непал припинив видачу своїм громадянам дозволів на роботу в Росії та Україні. Катманду також вимагав від Москви припинити вербування непальців, а вже завербованих повернути додому.

Без коментарів: «Еко-Вікенд 2024» – толока у Покровському районі.

Без коментарів: «Еко-Вікенд 2024» – толока у Покровському районі.

Перший Міський телеканал. -

Спортсмени з усієї України позмагалися на відкритому чемпіонаті Львівської області з плавання.

Спортсмени з усієї України позмагалися на відкритому чемпіонаті Львівської області з плавання.

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Підписатися на наш канал Підтримати нас: #львів #плавання #новини

НТА -

Новини Тернополя за 13-19 травня

Новини Тернополя за 13-19 травня

Новини Тернополя -

«Тепер у нас два періоди, коли росте споживання електроенергії» ️ #світло #lmn #video #новини #врек.

«Тепер у нас два періоди, коли росте споживання електроенергії» ️ #світло #lmn #video #новини #врек.

️Говоримо з експертом Інституту енергетичних стратегій Юрієм Корольчуком. #блекаут #відключеннясвітла #графікивідключень #світло #енергетика #електрика #ракетніудари #warinukraine #viral #рек #lmn #ukraine #video #новини #львів #life #lviv #video ...

ЛМН -

Чому вимикають світло ️ #lmn #блекаут #відключеннясвітла #електроенергія #новини #lviv #lmn #врек.

Чому вимикають світло ️ #lmn #блекаут #відключеннясвітла #електроенергія #новини #lviv #lmn #врек.

ЛМН 1

Ансамблю «Червона калина» з Переяславської громади виповнюється 30 років.

Ансамблю «Червона калина» з Переяславської громади виповнюється 30 років.

Учасники народного аматорського ансамблю української пісні «Червона калина» кожного тижня збираються поспівати у рідному селі Вовчків Переяславської громади. Цього тижня репетирували майже щодня, готуючись до важливого благодійного концерту на під...

proSLAV 1