Еспресо

Читайте онлайн останні новини України і світу на сайті телеканалу Еспресо. Найважливіші новини дня, свіжа інформація про війну з Росією, події на фронті.

Більше новин

У Швеції перед півфіналом Євробачення-2024 спалахнули антиізраїльські протести.

У шведському місті Мальме тисячі пропалестинських й антиізраїльських протестувальників вимагали заборонити Ізраїлю брати участь у Євробаченні за кілька годин до початку другого півфіналу пісенного конкурсу. Вони також закликали припинити вогонь у секторі Гази

Про це повідомили Reuters, Times of Israel і Dagens Nyheter.

До протесту з вимогою усунути Ізраїль від пісенного конкурсу приєднались тисячі чи навіть десятки тисяч людей, за інформацією Reuters. Зокрема, серед пропалестинських протестувальників була кліматична активістка Грета Тунберг.

Навколо Malmo Arena, де відбувається Євробачення, встановили металеві барикади, а також великі бетонні блоки. Зазначалось, що поліція охороняла місце проведення конкурсу й перевіряла сумки відвідувачів.

Також відомо, що звуки поліційних гелікоптерів, які були в повітрі над центром Мальме, заглушили криками "Євробачення, ганьба! Кров і на ваших руках!". Наразі учасників акції протесту відтіснили від арени пісенного конкурсу.

Другий півфінал Євробачення розпочався о 22:00 за київським часом.

На початку травня Європейська мовна спілка повідомила, що кожного, хто спробує принести палестинський прапор або табличку з політичним змістом на шоу Євробачення, зупинять на вході охоронці. Пропалестинські активісти, які хочуть, щоб Ізраїль не брав участі в пісенному конкурсі, оголосили масові мітинги в центрі Мальме, за кілька кілометрів від місця проведення конкурсу Malmo Arena.

Попри протести та офіційні звернення до Європейської мовної спілки, Ізраїль бере участь у Євробаченні. Але градус напруги в місті високий, тож Рада національної безпеки Ізраїлю застерегла ізраїльтян, які планують відвідати Мальме, не розкривати свою ідентичність, не демонструвати ізраїльську символіку та не розмовляти івритом голосно.

Поліція Швеції своєю чергою вдалася до безпрецедентних заходів. Уперше Євробачення охоронятимуть мобільні ракетні системи c-UAS для протидії безпілотним авіаційним системам, що закриють небо над Мальме. Також працюватиме так зване скандинавське підкріплення - додатково приїдуть поліцейські з Данії та Норвегії, які охоронятимуть усе: від арени до подій, готелів і демонстрацій.

Разом із тим поліція Мальме запевнила, що посилить заходи безпеки.

9 травня ізраїльська співачка Еден Голан виступила на генеральній репетиції Євробачення-2024 під незадоволений гул глядачів, компанія Kan подала скаргу до Європейської мовної спілки та до SVT.

Усик відібрав у боксера зі США лідерство у рейтингу найкращих боксерів світу.

Усик відібрав у боксера зі США лідерство у рейтингу найкращих боксерів світу.

Новий рейтинг оприлюднив журнал The Ring.  Українець піднявся з третього на перше місце завдяки перемозі над британцем Тайсоном Ф'юрі у бою за звання абсолютного чемпіона світу в надважкій вазі. Колишній лідер та володар усіх чотирьох поясів у нап...

Еспресо -
«КДБ підпалив його хату, але він стояв на своєму до останнього» : Іван Гончар – рятівник української культури.

«КДБ підпалив його хату, але він стояв на своєму до останнього» : Іван Гончар – рятівник української культури.

Його нащадок та нинішній директор музею Петро Гончар спільному проєкті українського ПЕН та телеканалу Еспресо "Власні назви з Мирославою Барчук" ділиться, як агенти КДБ намагались спалити колекцію і як навіть донощики здавалися під впливом Івана М...

Еспресо 1
Польща отримала кредит у €300 млн на будівництво  «залізного купола».

Польща отримала кредит у €300 млн на будівництво «залізного купола».

Про це заявив польський прем’єр-міністр Дональд Туск на пресконференції з головою ЄІБ Надією Кальвіно у Варшаві, повідомляє Укрінформ. За словами очільника уряду Польщі, проєкт будівництва європейського "залізного купола" розвивається, доказом чог...

Еспресо -
Чи потрібен жінкам Резерв+, що означає статус  «в розшуку» : у Міноборони відповіли на поширені запитання щодо застосунку.

Чи потрібен жінкам Резерв+, що означає статус «в розшуку» : у Міноборони відповіли на поширені запитання щодо застосунку.

Відповідний допис на своїй Facebook-сторінці оприлюднила заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Катерина Черногорено. Вона зазначила, що служба підтримки відомства постійно опрацьову...

Еспресо 2
По всій Україні 21 травня діятимуть графіки відключень електроенергії.

По всій Україні 21 травня діятимуть графіки відключень електроенергії.

Про це повідомляє Укренерго. Зазначається, що графіки можуть бути застосовані при перевищенні визначених обсягів лімітів споживання, які Диспетчерський центр "Укренерго" вже довів до кожного обленерго. Інформацію, коли саме будуть застосовані відк...

Еспресо 2
Що тепер українці думають про Володимира Зеленського? Мобілізація, війна, корупція - Опитування.

Що тепер українці думають про Володимира Зеленського? Мобілізація, війна, корупція - Опитування.

20 травня минуло п'ять років як Володимир Зеленський обіймає посаду президента України. Радіо Свобода запитало людей на вулицях Києва, як вони зараз оцінюють каденцію шостого президента. Опитування не є соціологічним дослідженням і відображає суто...

Радіо Свобода -

Роботине - СІРА зона. Влучання по БУДИНКАХ у Василівці — є ЖЕРТВИ - День.Підсумки 20.05

Роботине - СІРА зона. Влучання по БУДИНКАХ у Василівці — є ЖЕРТВИ - День.Підсумки 20.05

Прильоти у Василівці. Є поранені та загиблі цивільні. По будинках, попередньо, гатили окупанти з мінометів Звільненя заступника міського голови та перейменування вулиць. Сесія Запорізької міськради В Олександрівському районі згоріла автівка, яка н...

Телеканал TV5 -

НОВИНИ. Випуск за 20 травня 2024 року

НОВИНИ. Випуск за 20 травня 2024 року

Якщо ви маєте новину - повідомляйте на пошту – redaktor@sk1.tv з темою "Новина для СК1" Дивіться нас онлайн на sk1.tv Додавайтеся до нас у соцмережах:

Телеканал СК1 -

ТВ7+.МЕЛЬПОМЕНА FEST:У ХМЕЛЬНИЦЬКОМУ ВІДБУВСЯ ФЕСТИВАЛЬ ДИТЯЧИХ ТА МОЛОДІЖНИХ ТЕАТРАЛЬНИХ КОЛЕКТИВІВ

ТВ7+.МЕЛЬПОМЕНА FEST:У ХМЕЛЬНИЦЬКОМУ ВІДБУВСЯ ФЕСТИВАЛЬ ДИТЯЧИХ ТА МОЛОДІЖНИХ ТЕАТРАЛЬНИХ КОЛЕКТИВІВ

Гість: АНАТОЛІЙ БЕЛЕВАНЦЕВ - заступник директора з навчально-виховної роботи Хмельницької школи мистецтв. Наш сайт : А також ми у фейсбуці : Підписуйтесь на наш канал, ставте лайки та тисніть на дзвіночок !!!

Телеканал Хмельницького -

ТВ7+. ПОВЕРНЕННЯ ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЙ ПРИЗВЕДЕ ДО ВТРАТИ НЕЗАЛЕЖНОСТІ ГРУЗІЇ

ТВ7+. ПОВЕРНЕННЯ ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЙ ПРИЗВЕДЕ ДО ВТРАТИ НЕЗАЛЕЖНОСТІ ГРУЗІЇ

ДМИТРО ЛЕВУСЬ - експерт-міжнародник аналітичного центру «Обʼєднана Україна». Наш сайт : А також ми у фейсбуці : Підписуйтесь на наш канал, ставте лайки та тисніть на дзвіночок !!!

Телеканал Хмельницького -

Побиття відомого блогера: нові подробиці інциденту

Побиття відомого блогера: нові подробиці інциденту

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Підписатися на наш канал Підтримати нас: #львів #новини #карма #війна #україна #перемога #2024 #зеленський #залужний #мобілізація #новиниУкраїни #нта #новинионлайн #новини #З...

НТА -

Комуніті «Паяло» Payalo UA
Дві трофейні рушниці прислали на ремонт. Варто розбирати їх на відео, з аналізом конструкції?
Ще один звітик. Хлопці приколюються з мене) Кажу мені не дякувати, а вони отаке записують.
Черговий воїн не просто отримав цукорок, а і зробив звіт за нього. Також хлопці надіслали шеврон в знак подяки. Цукорків великий дефіцит.
Телеграм канали