Дзеркало Тижня

Останні новини України й світу. Лише достовірні новини політики, економіки, світу, культури й науки.

Більше новин

США обмежать постачання зброї, якщо Ізраїль почне масштабний наступ на Рафах — Байден.

Водночас США продовжать підтримувати безпеку Ізраїлю, надаючи оборонну зброю, в тому числі для системи "Залізний купол".

Президент США Джо Байден у середу, 8 травня, вперше публічно попередив Ізраїль про те, що Штати обмежать постачання зброї, якщо ізраїльські війська здійснять масштабне вторгнення в Рафах — переповнене цивільними місто на півдні Сектору Гази. Про це повідомляє Reuters .

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ізраїль готує операцію в місті Рафах на півдні Гази: ЦАХАЛ закликав мешканців евакуюватися

"Я чітко дав зрозуміти, що якщо вони увійдуть в Рафах ..., я не постачатиму зброю, яка історично використовувалася для боротьби з Рафахом, для боротьби з містами", - сказав Байден в інтерв'ю CNN.

Ці коментарі президента США є його найсильнішою публічною заявою на сьогодні в спробі стримати наступ Ізраїлю на Рафах.

Байден зазначив, що США продовжать надавати Ізраїлю оборонну зброю, в тому числі для системи протиповітряної оборони "Залізний купол". Але додав, що Штати припинять постачати бомби й артилерійські снаряди, якщо Ізраїль почне масштабне вторгнення в Рафах.

Байден також визнав, що внаслідок використання американської зброї у Секторі Гази гинули й цивільні під час війни Ізраїлю з ХАМАС.

"Цивільні особи були вбиті в Газі внаслідок використання цих бомб", - сказав він, відповідаючи на питання про 907-кілограмові бомби, передані Ізраїлю.

ЗМІ писали, що Вашингтон ретельно проаналізував постачання зброї, яка може бути використана в Рафаху, і призупинив поставки деяких бомб. Зокрема, йдеться про партію зброї з 1800 бомб вагою понад 907 кг та 1700 бомб вагою близько 227 кг.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Для Путіна протистояння Ізраїля з ХАМАСом — подарунок, а для Байдена — серйозний відтік коштів — FT

Ізраїль почав активну боротьбу з ХАМАС у Секторі Гази після нападу бойовиків у жовтні минулого року. Сполучені Штати на сьогодні є найбільшим постачальником зброї до Ізраїлю, і США прискорили поставки після нападу ХАМАС 7 жовтня.

Водночас, посилилася критика через загибель цивільного населення під час військової кампанії Ізраїлю в анклаві. Вашингтон, зокрема, вже кілька місяців закликає не розпочинати наземну операцію в Рафаху , через ризик великої кількості жертв серед цивільного населення. Ізраїль наголошує. що це місто є останнім оплотом ХАМАС.

Дивіться спецтему:

  1. Посол України в Ізраїлі пояснив, чому дві держави повинні поглиблювати стратегічне партнерство Україна та Ізраїль опинилися перед загрозою з боку “осі зла” Росії та Ірану.

  2. Ізраїль повинен продовжувати реалізацію своїх планів зі знищення ХАМАСу — The Telegraph Ізраїлю доведеться мати справу з ХАМАСом шляхом наступу на Рафах, якщо він хоче досягти своєї мети — ліквідувати терористичну загрозу для своїх громадян.

  3. Припинення вогню в Газі має завершитися вигнанням ХАМАСу — Bloomberg Правильна угода передбачає усунення лідерів ХАМАСу в обмін на виведення військ Ізраїля і визнання необхідності політичного врегулювання.

  4. США призупинили постачання Ізраїлю бомб, які могли б бути використані для наступу на Рафах — Politico Адміністрація США також аналізує поставки іншої зброї.

  5. Ізраїль взяв під контроль КПП "Рафах" на півдні Сектора Гази Наступ ізраїльських військових почався вночі.

Чому вимикають світло ️ #lmn #блекаут #відключеннясвітла #електроенергія #новини #lviv #lmn #врек.

Чому вимикають світло ️ #lmn #блекаут #відключеннясвітла #електроенергія #новини #lviv #lmn #врек.

ЛМН 2

Без коментарів: «Еко-Вікенд 2024» – толока у Покровському районі.

Без коментарів: «Еко-Вікенд 2024» – толока у Покровському районі.

Перший Міський телеканал. 1

«Тепер у нас два періоди, коли росте споживання електроенергії» ️ #світло #lmn #video #новини #врек.

«Тепер у нас два періоди, коли росте споживання електроенергії» ️ #світло #lmn #video #новини #врек.

️Говоримо з експертом Інституту енергетичних стратегій Юрієм Корольчуком. #блекаут #відключеннясвітла #графікивідключень #світло #енергетика #електрика #ракетніудари #warinukraine #viral #рек #lmn #ukraine #video #новини #львів #life #lviv #video ...

ЛМН 2

ПРЕЗИДЕНТ ІРАНУ ЗАГИНУВ, В ГРУЗІЇ ЗАВЕТУВАЛИ ЗАКОН ПРО  «ІНОАГЕНТІВ».

ПРЕЗИДЕНТ ІРАНУ ЗАГИНУВ, В ГРУЗІЇ ЗАВЕТУВАЛИ ЗАКОН ПРО «ІНОАГЕНТІВ».

ДМИТРО ЛЕВУСЬ - експерт-міжнародник аналітичного центру «Обʼєднана Україна» TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від початку широкомасштабного вторгн...

Телеканал Хмельницького -

Новини Тернополя за 13-19 травня

Новини Тернополя за 13-19 травня

Новини Тернополя 5

Спортсмени з усієї України позмагалися на відкритому чемпіонаті Львівської області з плавання.

Спортсмени з усієї України позмагалися на відкритому чемпіонаті Львівської області з плавання.

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Підписатися на наш канал Підтримати нас: #львів #плавання #новини

НТА 1