ЛІГА.net

Війна Росії проти України: онлайн-хроніка, останні події на Донбасі. Головні новини України та світу на сайті ЛІГА.net

Більше новин

Росіяни заявляють про знищення свого Су-34 з екіпажем.

Учора низка російських пропагандистських Telegram-каналів заявила про знищення військового літака Су-34 разом з двома членами екіпажу. При цьому версії та деталі можливої події відрізняються. У коментарі LIGA.net представник Головного управління розвідки Андрій Юсов повідомив, що наразі у відомства є лише дані з відкритих джерел.

О 18:39 російський пропагандист Fighterbomber заявив про нібито загибель екіпажу російського літака і назвав імена окупантів — "Женя и Володя". При цьому модель повітряного судна не оголошувалася.

Цей Z-блогер спеціалізується саме на авіатематиці, за даними українських дослідників OSINT Бджоли він як мінімум до початку 2020 року служив на військовому аеродромі "Балтимор" під Воронежем на посаді помічника штурмана ескадрильї, був штурманом ескадрильї, а раніше воював у Сирії.

До "скорботного" допису росіянин додав фото, як стверджується, саме цього літака до авіатрощі. Пошук за цим фото у Google показує лише публікації за вчора та сьогодні. Це може свідчити про оригінальність зображення:

Фото: Telegram

Слід зауважити, що ані досвід пропагандиста в авіації, ані це фото не може вважатися гарантією правдивості його слів.

Вже о 21:28 інший Z-канал опублікував допис про "катастрофу Су-34" Військово-космічних сил РФ. Окупанти також заявили, що екіпаж загинув. Стверджується, що на борту були: Євгеній Кузнєцов та Володимир Стрєлков (імена співпадають з тими, які опублікував попередній пропагандист). Інформації про таких пілотів немає у відкритому доступі.

За даними загарбників, літак належав до 47-го бомбардувального авіаційного полку 105-ї змішаної авіадивізії ВКС РФ (базування на аеродромі "Балтимор" під Воронежем).

Ці ж окупанти стверджують, що літак виконував бойове завдання у районі населеного пункту Валуйки Бєлгородської області, попередньо, "катастрофа" сталася через відмову двигуна, а екіпаж не встиг катапультуватися.

Відстань від Валуйок до україно-російського кордону складає близько 18 км:

Представник української воєнної розвідки Юсов у коментарі LIGA.net заявив, що наразі у ГУР є інформація лише з відкритих джерел.

Інформацію про нібито авіатрощу Су-34 з загибеллю екіпажу повідомляли й інші пропагандистські канали. Згодом його поширила й низка українських медіа.

Перевірити правдивість слів окупантів наразі неможливо, фото з буцімто місця події не публікувалися.

ДОВІДКА.

Су-34 - радянський і російський багатофункціональний фронтовий надзвуковий винищувач-бомбардувальник, призначений для завдання ударів авіаційними засобами ураження по цілях противника в оперативній і тактичній глибині з зосередженням основних зусиль на видаленні 150-600 км від лінії бойового дотику в умовах сильної протидії засобам протиповітряної оборони противника та застосування сучасних засобів радіоелектронної боротьби, а також ураження повітряних цілей противника вдень і вночі у простих та складних метеорологічних умовах

Новина доповнюється...

  • У вересні 2023 року Міноборони країни-агресора заявляло про катастрофу такого ж Су-34 у Воронезькій області.
«Війна – важка, противник – потужний за людським ресурсом та артилерією»: ситуація біля Часового Яру.

«Війна – важка, противник – потужний за людським ресурсом та артилерією»: ситуація біля Часового Яру.

Артилеристи 26-ї бригади імені Дашкевича кажуть, що тактика російських військ стала схожою на бої за Бахмут: вони намагаються будь-що пробити прогалину в українській обороні, і для цього в бій відправляють багато малих груп малонавченої піхоти. Ко...

Радіо Свобода -

МАСОВИЙ ЗАЛП HIMARS по окупантах! НЕЙМОВІРНА КРАСА ТА МІЦЬ!.

МАСОВИЙ ЗАЛП HIMARS по окупантах! НЕЙМОВІРНА КРАСА ТА МІЦЬ!.

Цензор.НЕТ 1

Дефіцит кави у світі: ціни зростають через зміну клімату - DW Ukrainian.

Дефіцит кави у світі: ціни зростають через зміну клімату - DW Ukrainian.

Байдуже, еспресо чи капучино, заварна чи фільтрована - кава є одним із найпопулярніших напоїв у світі. Однак зміна клімату негативно впливає на чутливі кавові зерна та загрожує врожаям. Але розв'язання проблеми є! Дивіться також: Зміна клімату: ні...

DW (Українською) -

План знищення Львова. Як Садовий перетворив комфортне місто у непридатні для життя кам’яні джунглі?

План знищення Львова. Як Садовий перетворив комфортне місто у непридатні для життя кам’яні джунглі?

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Навіщо у міській раді незаконно змінюють містобудівну документацію? Та скільки треба заплатити, щоб у мерії заплющили очі на незаконне будівництво? Дивіться у новому розсліду...

НТА -

«Лінія оборони Вітовта»: унікальні знахідки археологів - Деокупована історія.

«Лінія оборони Вітовта»: унікальні знахідки археологів - Деокупована історія.

Як і коли на півдні України з’явилися фортеці Великого князівства Литовського? Для чого вони були побудовані і з якими викликами зіткнулися? Де були кордони Київського князівства на півдні України і хто жив на тих землях? Більшість з фортець на пі...

Новини Приазов'я 1

ГІГАНТСЬКИЙ БАБАХ у РАШИСТІВ! ПРИЛІТ БПЛА ЗСУ ПО НПЗ В СЛОВ'ЯНСЬКУ-НА-КУБАНІ В РФії!.

ГІГАНТСЬКИЙ БАБАХ у РАШИСТІВ! ПРИЛІТ БПЛА ЗСУ ПО НПЗ В СЛОВ'ЯНСЬКУ-НА-КУБАНІ В РФії!.

Цензор.НЕТ 1