Обозреватель

Найсвіжіші новини України та світу онлайн, гарячі теми, головні новини, cтатті та аналітика, Спорт.

Більше новин

Нові правила Євробачення: вперше у півфіналі виступили країни «Великої п'ятірки».

Через суттєві зміни з проведенням Євробачення 2024 країни "Великої п'ятірки" та господарка цьогорічного пісенного конкурсу виступили у півфіналах. У першому півфіналі єврофани побачили номери Швеції, Великої Британії та Німеччини, але учасники все одно автоматично потрапляють до гранд-фіналу.

OBOZ.UA веде текстову онлайн трансляцію першого півфіналу, де заспівали свої треки перші двоє представників "Великої п'ятірки" та країна-господар. За старими правилами, глядачі мали б можливість переглянути виступи лише частково у записі, а наживо учасники б виконали свої треки лише у фіналі.

Їхні номери показали у перервах між іншими конкурсантами, тому глядачам не доведеться чекати інтервал-актів.

Велика Британія: Olly Alexander – Dizzy

Виступав Olly Alexnder після учасниці Ірландії, яка розірвала зал своїм номером. Усю постановку співак побудував навколо боксерського майданчика, про що свідчать образи що артиста, що танцюристів. Як і в кліпі до пісні, кадр постійно змінювався, а зірка ставав у дивакуваті пози. Варто зазначити, що співак був солістом відомого гурту Years & Years, але пізніше розпочав свій сольний проєкт.

Німеччина: ISAAK – Always On The Run

ISAAK виступав в оточенні вогнища, що може символізувати саму пісню, – про темп життя, іскру та поспіх. Зірка ще з 12 років виступав вуличним музикантом та навчився грати на багатьох музичних інструментах – гітарі, укулеле, барабанах та піаніно.

Швеція: Marcus & Martinus – Unforgettable

Дует здивував публіку яскравими образами та цікавою "математичною" заставкою. Увесь номер відбувся у чорно-синіх тонах. Marcus & Martinus кілька разів були співавторами різних конкурсних пісень для Євробачення, ба більше, навіть працювали над створенням переможного на Євробаченні 2023 хіта Loreen "Tatoo".

У другому півфіналі, що відбудеться 9 травня, свої пісні представлять учасники Євробачення 2024 від Іспанії, Італії та Франції. Варто зазначити, що за ці 6 країн ("Велика п'ятірка" та господарка) можна буде проголосувати лише у гранд-фіналі, куди вони, за правилами конкурсу, потрапляють автоматично, адже теперішні виступи є лише представленням тих, що відбудуться 11 травня.

Як віддати свій голос: покрокова інструкція

Проголосувати можна кількома способами:

  • через офіційний застосунок Eurovision Song Contest для Android або iOS;
  • за допомогою SMS на номер 7576 з порядковим номером відповідного виступу.

Нововведення торкнулися й самого голосування. Глядачі зможуть віддати свій бал фавориту у фіналі, 11 травня, не після виступів усіх конкурсантів, а щойно перший учасник вийде на сцену . Це дозволить більшій кількості глядачів, які не можуть подивитися шоу повністю, не зволікати та швидше віддати бал фавориту.

Раніше OBOZ.UA повідомляв, із якими треками виступатимуть усі учасники Євробачення 2024.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Гелікоптер із президентом Ірану Раїсі зазнав аварії: перші деталі.

Гелікоптер із президентом Ірану Раїсі зазнав аварії: перші деталі.

У неділю, 19 травня, в Ірані розбився гелікоптер. На його борту перебував президент країни Ібрагім Раїсі. Наразі невідомо, чи вижив очільник держави. Екстрену новину повідомило видання Associated Press. Новина доповнюється...

Обозреватель -
У Тернополі провели благодійний забіг

У Тернополі провели благодійний забіг

Новини Тернополя -

«Кожен має бути гідно похований» : як шукають тіла загиблих військових ЗСУ #shorts - DW Ukrainian.

«Кожен має бути гідно похований» : як шукають тіла загиблих військових ЗСУ #shorts - DW Ukrainian.

#dwукраїнською #shorts #short #shortvideo #shortsvideo #shortsyoutube Підписатися в один клік на #DWУкраїнською: Читайте новини України та світу - на нашому сайті: dw.com/ukrainian, у Facebook: fb.com/dw.ukrainian, на Twitter: twitter.com/dw_ukrai...

DW (Українською) -

МАСОВИЙ ЗАЛП HIMARS по окупантах! НЕЙМОВІРНА КРАСА ТА МІЦЬ!.

МАСОВИЙ ЗАЛП HIMARS по окупантах! НЕЙМОВІРНА КРАСА ТА МІЦЬ!.

Цензор.НЕТ -

«Війна – важка, противник – потужний за людським ресурсом та артилерією»: ситуація біля Часового Яру.

«Війна – важка, противник – потужний за людським ресурсом та артилерією»: ситуація біля Часового Яру.

Артилеристи 26-ї бригади імені Дашкевича кажуть, що тактика російських військ стала схожою на бої за Бахмут: вони намагаються будь-що пробити прогалину в українській обороні, і для цього в бій відправляють багато малих груп малонавченої піхоти. Ко...

Радіо Свобода -

ГІГАНТСЬКИЙ БАБАХ у РАШИСТІВ! ПРИЛІТ БПЛА ЗСУ ПО НПЗ В СЛОВ'ЯНСЬКУ-НА-КУБАНІ В РФії!.

ГІГАНТСЬКИЙ БАБАХ у РАШИСТІВ! ПРИЛІТ БПЛА ЗСУ ПО НПЗ В СЛОВ'ЯНСЬКУ-НА-КУБАНІ В РФії!.

Цензор.НЕТ -

Шлях до Європи. Проєкт  «Захід - SOS». 19-05-2024

Шлях до Європи. Проєкт «Захід - SOS». 19-05-2024

- Благодійники проєкту “Схід — SOS” облаштували на Прикарпатті три приміщення для ВПО з особливими потребами; - Оголошено переможців конкурсів в рамках транскордонної програми ”Польща-Україна” з екологічного спрямування; - ГО “Магурка- Трінар” в с...

Галичина 1