Обозреватель

Найсвіжіші новини України та світу онлайн, гарячі теми, головні новини, cтатті та аналітика, Спорт.

Більше новин

Raiffeisen Bank відмовився від угоди, пов’язаної з російським олігархом.

Під тиском Вашингтона, Raiffeisen Bank International (RBI) відмовився від угоди про придбання за 1,5 мільярда євро заморожених акцій російського олігарха Олега Дерипаски в будівельній компанії Strabag. Зрив угоди став черговою невдачею для найбільшого західного банку в Росії , який вже зазнав критики за свої зв'язки з Москвою.

Про це пише Reuters. "Цю заяву банк зробив після тижнів тиску на нього через його план купівлі частки в будівельній групі Strabag, пов'язаній з Дерипаскою, з метою розблокування банківських коштів, які зараз заморожені в Росії ", – йдеться у повідомленні.

План став об'єктом уваги Міністерства фінансів США через те, що Олег Дерипаска, який знаходиться під санкціями, є ключовою фігурою в угоді, що зробило відносини між Вашингтоном і RBI ще напруженішими. Деякі посадовці в Австрії також попереджали банк щодо угоди, вважаючи, що вона може порушити санкції , вказують джерела Reuters.

Raiffeisen бажав придбати частку в компанії Strabag, яку будівельна група розглядала як підконтрольну російському олігарху. Однак, Дерипаска заперечує будь-які зв'язки з Strabag , називаючи західні санкцій проти нього неправдивими, але деякі американські посадовці підозрюють, що він може отримати вигоду від продажу.

Strabag – одна з найбільших будівельних компаній Європи . Саме вона побудувала Олімпійський стадіон для зимових ігор у Сочі та розкішні апартаменти в Москві.

Раніше в RBI заявили про намір вийти з Росії, але натомість у квітні банк розмістив понад тисячу оголошень про вакансії в цій країні , що говорить про наміри фінансової групи розширювати свою діяльність. Повільність компанії призвела до того, що американський регулятор виконання санкцій OFAC почав перевірку російського бізнесу банку. У зв'язку з цим Raiffeisen Bank вже більше року перебуває під пильною увагою.

Крім того, російський Raiffeisen Bank потрапив у скандал. Виявилося, що російська "дочка" "Райффайзена" офіційно визнає т.з. "ЛНР" та "ДНР" і називає війну РФ проти України "спецоперацією" на сайті та в документах свого російського представництва. Також банк безпосередньо допомагає російським окупантам – мобілізованим росіянам пропонують кредитні канікули та пільгові кредити.

Як повідомляв OBOZ.UA раніше, США, Велика Британія та Австралія ввели санкції проти керівника російської хакерської групи LockBit Дмитра Хорошева, через його причетність до розповсюдження вірусу-вимагача. Державний департамент США запровадив нагороду у розмірі до 10 мільйонів доларів за будь-яку інформацію, що допоможе у затриманні Хорошева.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber . Не ведіться на фейки!

Новий закон про мобілізацію в Україні: чи можливе автоматичне переведення у категорію  «непридатних».

Новий закон про мобілізацію в Україні: чи можливе автоматичне переведення у категорію «непридатних».

Автоматичного переведення до категорії придатних або непридатних – немає . Всі військовозобов'язані, які були визнані обмежено придатними, мають протягом 9 місяців повторно пройти ВЛК. Про це речник Міністерства оборони старший лейтенант Дмитро Ла...

Обозреватель 1
Без коментарів: «Еко-Вікенд 2024» – толока у Покровському районі.

Без коментарів: «Еко-Вікенд 2024» – толока у Покровському районі.

Перший Міський телеканал. -

Спортсмени з усієї України позмагалися на відкритому чемпіонаті Львівської області з плавання.

Спортсмени з усієї України позмагалися на відкритому чемпіонаті Львівської області з плавання.

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Підписатися на наш канал Підтримати нас: #львів #плавання #новини

НТА -

Новини Тернополя за 13-19 травня

Новини Тернополя за 13-19 травня

Новини Тернополя -

«Тепер у нас два періоди, коли росте споживання електроенергії» ️ #світло #lmn #video #новини #врек.

«Тепер у нас два періоди, коли росте споживання електроенергії» ️ #світло #lmn #video #новини #врек.

️Говоримо з експертом Інституту енергетичних стратегій Юрієм Корольчуком. #блекаут #відключеннясвітла #графікивідключень #світло #енергетика #електрика #ракетніудари #warinukraine #viral #рек #lmn #ukraine #video #новини #львів #life #lviv #video ...

ЛМН -

Чому вимикають світло ️ #lmn #блекаут #відключеннясвітла #електроенергія #новини #lviv #lmn #врек.

Чому вимикають світло ️ #lmn #блекаут #відключеннясвітла #електроенергія #новини #lviv #lmn #врек.

ЛМН 1

Ансамблю «Червона калина» з Переяславської громади виповнюється 30 років.

Ансамблю «Червона калина» з Переяславської громади виповнюється 30 років.

Учасники народного аматорського ансамблю української пісні «Червона калина» кожного тижня збираються поспівати у рідному селі Вовчків Переяславської громади. Цього тижня репетирували майже щодня, готуючись до важливого благодійного концерту на під...

proSLAV 1