Дзеркало Тижня

Останні новини України й світу. Лише достовірні новини політики, економіки, світу, культури й науки.

Більше новин

Зазіхання Росії на Харків вперше озвучив високопоставлений чиновник Кремля – ISW.

«Санітарну зону» в Україні росіяни хотіли б поширити на всю територію країни.

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров під час радіоінтерв’ю заявив про намір Росії захопити місто Харків. Про це у черговому своєму звіті повідомив Американський Інститут вивчення війни ISW.

Дослідники кажуть, що Лавров став першим високопоставленим чиновником Кремля, який прямо назвав Харків можливою оперативною ціллю Росії.

Очільник зовнішньополітичного відомства РФ зазначив, що Харків «відіграє важливу роль» в ідеї президента Росії Володимира Путіна про створення демілітаризованої «санітарної зони» в Україні для захисту російських прикордонних населених пунктів від українських ударів.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Путін заговорив про створення "санітарної зони" в Україні, щоб припинити обстріли територій РФ

Лавров нагадав, що Путін дуже чітко заявив, що російські війська повинні просунути лінію фронту досить далеко в Україну, щоб вивести російські поселення за межі зони українського удару.

ISW зауважує, що ця вимога є дуже нечіткою, і може поширюватися навіть і на всю територію України – доки існує незалежна Українська держава і вона бажає себе захищати.

На думку ISW, заяви Лаврова свідчать про те, що Кремль, ймовірно, використовуватиме ідею постійної зміни демілітаризованої «санітарної зони», щоб виправдати російські наступальні операції все далі і далі в Україну.

Раніше у команді президента України Володимира Зеленського висловили припущення, що удари Росії по українській енергетиці можуть бути підтвердженням того, що росіяни готують новий наступ. Не виключено, що головною ціллю агресора стане саме Харків, який останнім часом потерпає від особливо масштабних обстрілів.

Дивіться спецтему:

  1. Росіяни атакують Україну авіаційними ракетами, у Запоріжжі та на Дніпропетровщині пролунали вибухи

  2. Росіяни вдарили ракетою по Сумах, постраждала міська інфраструктура – ОВА В одній із прикордонних громад регіону агресори поранили чотирьох мирних мешканців.

  3. В Україні заблокували більше 200 каналів в Youtube та Tiktok, що поширювали дезінформацію У ЦПД розповіли, скільки каналів в інтернеті працюють на руку агресору.

  4. Білий дім не давав сигналу рятувати спікера Джонсона від «перевороту» – Джеффріс Демократи очікують, коли Джонсон проведе законопроєкти про допомогу Україні та Ізраїлю через Палату представників

  5. Російський удар по Дніпру: рятувальники витягнули тіло третього загиблого Мешканця п'ятого поверху знайшли на рівні третього.

Як святкуватимуть Великдень житомиряни?

Як святкуватимуть Великдень житомиряни?

Великдень зовсім близько і господині вже почали прибирати домівку та купувати продукти для пасок. Проте повномасштабне вторгнення росії не дозволить усім українцям провести свято у колі сім’ї. Телеканал СК1 запитав у житомирян як вони святкуватиму...

Телеканал СК1 -

ЩО ТАКЕ ТРАХЕОСТОМА І ЯК ВОНА ДОПОМАГАЄ ДИХАТИ?

ЩО ТАКЕ ТРАХЕОСТОМА І ЯК ВОНА ДОПОМАГАЄ ДИХАТИ?

НАТАЛІЯ ВАВІЛОН завідувачка відділенням новоутворень голови і шиї Хмельницького обласного протипухлинного центру, лор-онколог TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільс...

Телеканал Хмельницького -

БРИТАНІЯ ДОЗВОЛИЛА БИТИ ПО РОСІЙСЬКІЙ ТЕРИТОРІЇ СВОЄЮ ЗБРОЄЮ.

БРИТАНІЯ ДОЗВОЛИЛА БИТИ ПО РОСІЙСЬКІЙ ТЕРИТОРІЇ СВОЄЮ ЗБРОЄЮ.

СВІТЛАНА КУШНІР політична експертка TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від початку широкомасштабного вторгнення, телеканал активно працює у форматі...

Телеканал Хмельницького -

У церквах проходять служби на Страсну П'ятницю

У церквах проходять служби на Страсну П'ятницю

Новини Тернополя -

«Цікаві люди». Жінки в ЗСУ

«Цікаві люди». Жінки в ЗСУ

«Цікаві люди». Жінки в ЗСУ

НТК -

Мистецька мозаїка. Колекція Романа Білика

Мистецька мозаїка. Колекція Романа Білика

_ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківського ОТБ "Галичина": _ Facebook: _ Twitter: _ Telegram:

Галичина -