InternetUA

Новини України та світу

Більше новин

Чим танк K2 для Румунії виявився краще за Abrams

Міноборони Румунії в коментарі для місцевого видання Defense Romania по суті офіційно підтвердило інформацію, яка стала відома лише на початку квітня цього року, а саме – що румунське оборонне відомство схиляється до варіанту придбати в Південній Кореї танки K2, але перед ухваленням остаточного рішення мають відбутись випробування цього ОБТ на румунській території.

Водночас, як доповнило те ж видання Defense Romania, оборонне відомство Румунії зараз має намір розширити номенклатуру зброї, яку планує купувати в Південній Кореї, і уже на додачу до законтрактованих САУ K9 і танків K2 розглядає також варіант і купити БМП K21 Redback.

На перший погляд, принципово нового у наведеному вище не так уже і багато. Та й здавалось би, що значно цікавіше було б, аби Міноборони Румунії вже оголошувало про укладений контракт на південнокорейські ОБТ K2.

Але з іншої сторони, навіть викладена вище історія насправді заслуговує на окрему увагу, оскільки дозволяє поставити таке питання: а чому Румунії виявилось недостатньо уже погодженої закупівлі на 54 танки M1Abrams від США на 1 мільярд доларів? І чому б тут Бухаресту просто не масштабувати уже наявне замовлення на “Абрамси”?

На перший погляд, відповідь і так виглядає очевидною – США погодили продаж Румунії всього 54 танків, і по буквально зашкалюючій ціні в 1 мільярд доларів. Відповідно, Бухаресту з його амбіціями отримати до 300 нових танків на заміну старим TR-85 та модернізованим TR-85M1 Bizonul, треба шукати додаткові варіанти по сучасним ОБТ.

Однак, в цій історії є ще нюанси. Найбільш неочікуваний із них – транспортна інфраструктура Румунії просто не розрахована на настільки габаритні машини, як M1 Abrams, тому дороги в країні доведеться буквально переробляти.

Крім того, свою роль могла зіграти й проактивна позиція самої Південної Кореї, котра систематично працює не тільки над темпами виробництва нової військової техніки, але й заодно над тим, щоб максимально зацікавити потенційних покупців своєї зброї, іноді навіть йдучи на демпінг.

Источник: uagolos.com

Великодній ВИБУХ у Бердянську, КРИША для наркобізнесу - День.

Великодній ВИБУХ у Бердянську, КРИША для наркобізнесу - День.

ЗОВА передала на фронт півтисячі дронів, РЕБи та Старлінки від громади Підірваний колаборант із Бердянська. 5 травня під його авто заклали саморобну вибухівку Поліцейському із Запоріжжя пропонували 10 тис доларів щомісяця за «кришування» наркобізн...

Телеканал TV5 2

Спроможне врядування на шляху до ЄС: Корнієнко провів нараду з головами громад Житомирщини.

Спроможне врядування на шляху до ЄС: Корнієнко провів нараду з головами громад Житомирщини.

Під головуванням Першого заступника Голови Верховної Ради України Олександра Корнієнка з очільниками громад Житомирщини відбулася нарада «Спроможне врядування на шляху до ЄС». Які питання обговорили дивіться у сюжеті Якщо ви маєте новину - повідом...

Телеканал СК1 3

«ТЦК нам йде на зустріч». Про роботу Центру рекрутингу української армії у Львові

«ТЦК нам йде на зустріч». Про роботу Центру рекрутингу української армії у Львові

В лютому цього року у Львові відкрився центр рекрутингу української армії. Там представлені різні бригади з різних регіонів України. Туди можна прийти, вказати бажану посаду та дізнатися, які бригади зараз шукають людей. Як такий центр працює? Хто...

ЛМН -

«Українські солдати давали хліб, а ховалися у погребі» – як жило село Мирне на лінії розмежування.

«Українські солдати давали хліб, а ховалися у погребі» – як жило село Мирне на лінії розмежування.

Ми у соцмережах #радіосвобода #новини #Україна #селоМирне #перемога #победа #мирное #shorts #shortvideo #шорст

Новини Приазов'я 1

НОВИНИ. ВИПУСК ЗА 6 ТРАВНЯ 2024 РОКУ

НОВИНИ. ВИПУСК ЗА 6 ТРАВНЯ 2024 РОКУ

Якщо ви маєте новину - повідомляйте на пошту – redaktor@sk1.tv з темою "Новина для СК1" Дивіться нас онлайн на sk1.tv Додавайтеся до нас у соцмережах:

Телеканал СК1 1

Про супровід до входження на посаду в бригаду️#рекрутинг #мобілізація #тцк #24омбр #врек #lmn #lviv.

Про супровід до входження на посаду в бригаду️#рекрутинг #мобілізація #тцк #24омбр #врек #lmn #lviv.

У програмі "Погляд з Хмарочоса" розповів рекрутер Центру рекрутингу 24-ї ОМБр імені короля Данила Василь Дзеса. #мобілізація #рекрутинг #рекрутер #тцк #рекрутцентри #24бригада #Азов #ДаВінчі #3штурмова #24ОМБр #3ОШБр #warinukraine #насильнамобіліз...

ЛМН 1

Мільярди гаджетів у небезпеці: які застосунки видалити, щоб не втратити контроль.
«Квартал 95» висміяв рівненського воєнкома та втрапив у скандал.
Місцями гроза та до +22°С: прогноз погоди по Київщині на 7 травня.
Електромагнітна зброя Pulsar захистить від дронів наземну техніку, літаки та БПЛА.
Ветеран Сергій Храпко здійснить піший марафон на протезах для збору на реабілітацію пораненого побратима Олександра Надточія.
Зміна моделі бронювання стане викликом для влади, – Магда.
«Ми не будемо жити в Росії». Зірка серіалу «Кухня» зізналася, як чоловік-росіянин розкрив їй очі
«Квартал 95» висміяв ексначальника ТЦК Рівного, який цілувався з колегами в кабінеті, але вкотре оскандалився.
Тоня Матвієнко здивувала новиною, де зараз її тато, якого мама покинула після 50 років шлюбу.
В українських обмінниках не стали утримувати курс долара: скільки тепер коштує валюта.