Обозреватель

Найсвіжіші новини України та світу онлайн, гарячі теми, головні новини, cтатті та аналітика, Спорт.

Більше новин

На відому режисерку Ірину Цілик та її приятелів напали в центрі Києва «люди Карася».

На відому українську режисерку Ірину Цілик та її товаришів напали з погрозами в центрі Києва. Інцидент трапився біля Українського дому.

У коментарі OBOZ.UA режисерка розповіла подробиці. Ірина в компанії трьох друзів прямувала вулицею до таксі після перегляду її картини "Я і Фелікс", яка нещодавно вийшла на широкі екрани.

"Ми вийшли в компанії після показу мого фільму в Українському домі, – розповідає Ірина Цілик. – Мали сісти в таксі. Ми – це я, Софія Челяк (програмна директорка громадської організації "Форум видавців". – Ред.), військовослужбовець Сергій Гнезділов і режисер Максим Наконечний. Нападники, очевидно, чекали або йшли за нами від входу, але ми не одразу це зрозуміли. До нас кинулися троє кремезних чоловіків, не дали сісти в машину. Агресивно вели себе по відношенню саме до Гнєзділова – провокували його на бійку. Вимагали перепросити за допис в інтернеті. Хлопець, який найбільше з ним контактував, говорив, що він військовий, зараз у відпустці. Що у пості Гнезділова, мовляв, брехня про те, що їхній знайомий Карась не був на фронті".

Відомо, що нападники представилися "людьми Карася" – активіста та військовослужбовця Євгена Карася, який був одним із лідерів праворадикального громадського обʼєднання С14, що нині є частиною руху "Основа майбутнього".

"З ними була ще дівчина, яка все знімала на телефон, – продовжує Ірина. – Ми лише потім тільки зрозуміли, що вона з ними. Я спочатку подумала, що це просто випадкова перехожа, яка почала фільмувати конфлікт на відео. Знаєте, як буває: реагуєш, бо хочеш допомогти. Але, коли в результаті вони все таки дали нам спокій, вона їх наздогнала і вони пішли разом".

"Я так думаю, що вони сподівалися, що легко можуть залякати і змусити записати відео вибачення, – додає режисерка. – Але, коли ми почали викликати поліцію, якось швидко "здулися". І пішли геть. Некрасивий епізод, було дуже неприємно. Ми спочатку з Софією (знаєте, як перша реакція): почали мало не відштовхувати агресивного хлопця. З боку, мабуть, це виглядало навіть кумедно: дві тоненькі дівчини кидаються захищати приятеля. Але це була емоційна реакція. А потім я зрозуміла, що треба все фіксувати, і почала також знімати на телефон. Паралельно намагалася достукатися до якоїсь логіки в інциденті, але це не було дієво, бо, коли люди налаштовані на конфлікт, тебе не чують. Я їх не злякалася, але розуміла, що це тонка межа, бо ніколи не знаєш, що чекати від таких людей. І все дуже швидко могло перейти в якусь дуже небезпечну площину".

Сергій Гнезділов – за професією журналіст, з 2019 року – у ЗСУ. Нині військовослужбовець 56 окремої мотопіхотної Маріупольської бригади. Також він є організатором фестивалю української культури "виделкаfest" та ведучим "++ подкасту" на hromadske.

Як заявив ЗМІ Євген Карась, його конфлікт з Гнезділовим тягнеться ще з літа 2022 року: "Гнезділов неодноразово паплюжив мою честь і гідність. Заявляв, що я не військовий, і мої господарі у Москві. Втім, за свої слова, як чоловік, він не готовий відповідати. Тож він не чоловік, а просто лівак. 27 квітня 2024 р. у Москві мені винесено вирок у справі протидії російському центру Росспівробітництва в Україні. Центр був пов'язаний зі спецслужбами, і там свого часу ми ловили осіб, які згодом воювали з Гіркіним. Мені дали 9 років в'язниці в РФ та оголосили у міжнародний розшук".

Однак, чому Карась не намагався з'ясовувати стосунки з Гнезділовим з допомогою правових засобів впливу – запитання відкрите. За словами Ірини Цілик, Сергій Гнезділов подав заяву до поліції за фактом нападу: "І, якщо буде потрібно від нас, як свідків, які були поруч, показання, ми їх надамо".

Раніше OBOZ.UA писав, що зірка серіалу "Свати", що народилася та виросла в Донецьку, публічно помолилась за російських окупантів.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Новини Кривбасу 16 травня: День вишиванки, навчання для педагогів, автошкола.

Новини Кривбасу 16 травня: День вишиванки, навчання для педагогів, автошкола.

Ми сподіваємося ви вже бачили як наше місто вбралося в єдину українську сорочку до Дня вишиванки. Й дійсно навіть машини патрульної поліції закарбували на капоті код нашої нації, а допомагали у цьому правоохоронцям маленькі криворіжці, як це було ...

Перший Міський телеканал. 1

На бульварі Шевченка будуть портрети загиблих Героїв.

На бульварі Шевченка будуть портрети загиблих Героїв.

Новини Тернополя -

Руханка та освідчення у коханні: Переяславський ліцей долучився до проекту «Дякуємо ЗСУ».

Руханка та освідчення у коханні: Переяславський ліцей долучився до проекту «Дякуємо ЗСУ».

У четвер, 16 травня, з нагоди Міжнародного дня вишиванки переяславський ліцей імені Володимира Мономаха долучився до Національної руханки в вишиванках «Дякуємо ЗСУ» Національного проекту «Цікава фізкультура-2.0 Перезавантаження». А наприкінці захо...

proSLAV -

Міський педагогічний захід «Наука об’єднує»

Міський педагогічний захід «Наука об’єднує»

«Наука об’єднує». Під таким гаслом в Криворізькому національному університеті відбувся науковий пікнік, учасниками якого стали освітяни міста. Вони мали змогу обрати для себе наукові локації-лабораторії, які є найбільш цікавими для них в професійн...

Перший Міський телеканал. -

На Житомирщині 19-річного парубка підозрюють у зґвалтуванні неповнолітньої дівчинки.

На Житомирщині 19-річного парубка підозрюють у зґвалтуванні неповнолітньої дівчинки.

День вишиванки відсвяткували і у першій міській лікарні. Новоствореним сім’ям акушерка Валерія подарувала власноруч зроблені вишиванки, у яких закодовані слова. Які слова оберігатимуть малюків та їхніх матусь дивіться у відео Якщо ви маєте новину ...

Телеканал СК1 -

Зеленський розповів про ситуацію на Харківщині та переговори з рф.

Зеленський розповів про ситуацію на Харківщині та переговори з рф.

НТА -

Український Стоунхендж: заказник Монастирище на Кіровоградщині.
Нові перспективи чи відпочинок: гороскоп на 17 травня для всіх знаків зодіаку.
Нового воєнкома запросили на сесію у Каневі для знайомства, а той вручив місцевим депутатам повістки.
У Києві сталась ДТП за участі двох легковиків: одну з машин зім’яло, є постраждалі.
Кабмін дозволив бронювати ІТ-шників, але не всіх: з’явився документ.
Менш ніж за годину пограбувала двох жінок на Теремках: у Києві затримали зловмисницю.
В Україні затримали бізнесмена Кропачева, який володіє активами у вугільному бізнесі: подробиці.
У ВР зареєстрували законопроєкт про скасування позбавлення волі за ухилення від мобілізації: пропонуються штрафи до 85 тис.
Міноборони запускає мобільний застосунок «Резерв+» для військовозобов’язаних.
ЗСУ за добу збили 2 російські літаки і гелікоптер