Дзеркало Тижня

Останні новини України й світу. Лише достовірні новини політики, економіки, світу, культури й науки.

Більше новин

У Міноборони пояснили, чому медики часто служать не за спеціальністю і як ця проблема вирішується.

Для медиків, які не мають додаткової військової освіти, запустили спеціальні курси.

В українській армії бувають випадки, коли людям з медичною освітою доводиться служити на немедичних посадах. Чому так відбувається і як цю проблему вирішують, розказала директорка департаменту охорони здоров’я Міноборони Оксана Сухорукова в інтерв’ю Аллі Котляр .

" Медики, які пройшли військову кафедру, йдуть на фронт як лікарі на відповідні офіцерські посади. Але є лікарі, які військової кафедри не пройшли. Відповідно їх мали б відправити на офіцерські курси, аби вони змогли отримати звання й працювати лікарями на фронті. Це потребує часу. Така проблема справді є", – каже вона.

За словами Сухорукової, її департамент спільно з Командуванням медичних сил (КМС) опрацював питання несення служби лікарями, які не проходили військової кафедри, в результаті чого 8 квітня запустили офіцерські курси у змішаному форматі: частина курсу відбувається онлайн, частина – офлайн. Курси розробила Українська військово-медична академія (УВМА).

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Міноборони готує впровадження реєстру бойових травм

Проходження курсів дозволить лікарям, які зараз проходять службу як гранатометники, стрільці, сапери чи на посадах медичних сестер та бойових медиків, отримати первинне офіцерське звання та обійняти посаду в медичних підрозділах військових частин за лікарськими військово-обліковими спеціальностями.

Також у інтерв’ю Сухорукова розказала, на які категорії ділитимуть придатних до служби військовозобов’язаних після того, як перестануть вживати поняття “обмежено придатний”.

Дивіться спецтему:

  1. У п'ятьох регіонах РФ скасували паради до 9 травня через побоювання атак українських дронів — британська розвідка Росія вже другий рік поспіль скасовує марш "Безсмертний полк".

  2. У ДТЕК розповіли, скільки разів армія РФ атакувала українські ТЕС від початку повномасштабної війни Чотири теплові електростанції значно пошкоджені.

  3. Міноборони закликало МОЗ поновити судмедекспертизу загиблих на фронті Іноді військові після важкої травми помирають не саме через цю травму, а через додаткові проблеми зі здоров’ям, які ускладнили ситуацію. І ці проблеми буває неможливо виявити та проаналізувати без розтину тіла.

  4. Затягування із мобілізацією в Україні відкладає імовірність контрнаступу в 2025 році – WP Відновлення допомоги США лише дає Україні трохи часу, але не вирішує основних проблем.

  5. Росіяни значно посилили штурми на луганському напрямку: карта Лисогор розповів про бої у районі Невського та у Серебрянському лісі.

Бронювання від мобілізації з новим законом ускладнюється.

Бронювання від мобілізації з новим законом ускладнюється.

Яку загрозу для бізнесу несуть зміни в бронюванні? Про це говоримо з адвокаткою. Що змінюється в системі бронювання військовозобов’язаних чоловіків з 18 травня? В яких випадках в ТЦК не визнавали, що людина має право на бронь? Підприємство може за...

ЛМН 3

Суцільний блокпост. Чому Львів потерпає від транспортного колапсу?

Суцільний блокпост. Чому Львів потерпає від транспортного колапсу?

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Львів потонув у заторах. Що тепер розташоване на ділянках, відведених під автомобільні розв’язки? Та чому проблему вже неможливо виправити? Дивіться у новому розслідуванні пр...

НТА 4

В яких випадках у ТЦК не визнавали, що людина має право на бронь #мобілізація #тцк #lmn #lviv #врек.

В яких випадках у ТЦК не визнавали, що людина має право на бронь #мобілізація #тцк #lmn #lviv #врек.

️Дар’я Тарасенко - адвокатка. #законпромобілізацію #бронювання #тцк #мобілізація #warinukraine #воїниУкраїни #військові #війнавУкраїні #бронь #цирк #viral #рек #lmn #ukraine #video #новини #львів #life #lviv #video #львівщина #youtube #youtubevide...

ЛМН -

Критичні підприємства мають бронь

Критичні підприємства мають бронь

Бронюванню від мобілізації підлягають працівники підприємств, що мають критичне значення. А чи може ЛОВА відмовити підприємству, щоб визнати його критичним? ️Про це в програмі "Погляд з Хмарочоса" розповів керівник апарату Львівської ОВА Тарас Гре...

ЛМН -

Харківщина: дрони, штурми та артилерія - Евакуація під обстрілами жителів Вовчанська.

Харківщина: дрони, штурми та артилерія - Евакуація під обстрілами жителів Вовчанська.

Російська армія розпочала штурмові дії на Харківщині. Уся прикордонна смуга потрапила під удар, як і прикордонне містечко Вовчанськ. Раніше воно було вже окуповане Росією, проте восени 2022 ЗСУ звільнили цю територію. Тепер російська окупаційна ар...

Радіо Свобода 1

«КАКАЯ-ТО Х*ЙНЯ ЛЕТИТ!». РАШИСТСЬКІ ПІДЛІТКИ ЗНІМАЮТЬ ПРОЛІТ БПЛА ЗСУ

«КАКАЯ-ТО Х*ЙНЯ ЛЕТИТ!». РАШИСТСЬКІ ПІДЛІТКИ ЗНІМАЮТЬ ПРОЛІТ БПЛА ЗСУ

Цензор.НЕТ 11