UA.NEWS

Усі події в Україні та світі за останній час, найголовніше, огляди, аналітика та прогнози, читати українською

Більше новин

У США пропалестинські студенти захопили будівлю університету.

У США пропалестинські студенти влаштували акцію протесту, виступаючи проти війни в Газі. Правоохоронці затримали десятки демонстрантів.
Про це повідомляє видання The New York Times.

Протест відбувся на території Колумбійського університету у Нью-Йорку. Демонстранти влаштували наметове містечко напередодні, а у вівторок, 30 квітня, ситуація загострилася. Лише за кілька годин до того Колумбійський університет почав відраховувати студентів, які залишилися у таборі.

Студенти-протестувальники захопили один з навчальних корпусів - Гамільтон-Хол, розбили вікна будівлі, заблокували входи і виходи, скандували пропалестинські гасла.

На акцію протесту прибула поліція, і за декілька годин поліцейські «зачистили» Гамільтон-хол від демонстрантів. Правоохоронці увійшли до будівлі через другий поверх, використавши машину, обладнану сходами. На території університету під час проведення арештів відбулося декілька сутичок з правоохоронцями. Загалом поліція повідомила, що було затримано десятки учасників акції.

На протести відреагували місцева влада та президент Колумбійського університету Міноуш Шафік. Він попросив поліцію залишитися в університеті до 17 травня для «підтримання порядку». Варто зазначити, що це був не перший студентський протест у Нью-Йорку. Напередодні проведення випускних церемонії у низці навчальних закладів пройшли мітинги, учасники яких виступають проти війни Ізраїлю в Газі. Зокрема, подібні мітинги з облаштуванням наметових містечок відбулися у Каліфорнійському університеті в Лос-Анджелесі, Північно-Східному університеті у Бостоні, Вашингтонському університеті в Сент-Луїсі (штат Міссурі). Такі протести мають дещо антисемітський характер, тому часто на них лунають прохамасівські гасла. Раніше кілька тисяч людей

зібралися

в неділю в центрі Сараєва, розмахуючи палестинськими і боснійськими прапорами, вимагаючи зупинити ізраїльський наступ на сектор Гази. А уповноважений з питань антисемітизму у Німеччині

засудив

інциденти, спрямовані проти євреїв, але підтримав основне право громадян на протести. Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому

Телеграм-каналі

, а також бонуси та швидкі новини.

рф планує посунути кордони з Фінляндією і Литвою на Балтиці -  ЗМІ.

рф планує посунути кордони з Фінляндією і Литвою на Балтиці - ЗМІ.

російська влада збирається оголосити своїми внутрішніми морськими водами частину акваторії на сході Фінської затоки, а також поблизу міст Балтійськ і Зеленоградськ, змінивши морські кордони країни з Литвою та Фінляндією.

UA.NEWS 1
Німецьким банкам загрожують санкції США за обхід санкцій проти росії.

Німецьким банкам загрожують санкції США за обхід санкцій проти росії.

Міністр фінансів США Джанет Єллен закликала німецькі банки активізувати зусилля з дотримання санкцій проти рф і припинити спроби обійти їх, інакше їм буде перекрито доступ до долара.

UA.NEWS 1
Актуальний репортаж. Місцеве самоврядування Прикарпаття – Збройним Силам України

Актуальний репортаж. Місцеве самоврядування Прикарпаття – Збройним Силам України

_ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківського ОТБ "Галичина": _ Facebook: _ Twitter: _ Telegram:

Галичина -

московська церква вбиває

московська церква вбиває

Незадовго до того, як почалося засідання парламенту представниця від "Європейської Солідарності" Ірина Геращенко заявила, що її фракція блокуватиме роботу Верховної Ради, допоки на голосування негайно не будуть винесені "життєво важливі питання". ...

ЛМН 1

У Верховній Раді досі не ліквідували московську церкву #московськийпатріархат #lmn #новини  #церква.

У Верховній Раді досі не ліквідували московську церкву #московськийпатріархат #lmn #новини #церква.

ЛМН -

московська церква вбиває #lmn #московськацерква #московськийпатріархат #верховнарада #кремль.

московська церква вбиває #lmn #московськацерква #московськийпатріархат #верховнарада #кремль.

ЛМН -

Яворівська лікарня готова до надзвичайних ситуацій

Яворівська лікарня готова до надзвичайних ситуацій

Відповідно до вимог, Яворівська лікарня має альтернативні джерела живлення, опалення, запаси води, медикаментів та паливно-мастильних матеріалів. Також в укритті лікарні є операційна на випадок надзвичайних ситуацій. Про це в етері «ПОМАНУФАКТУРИМ...

ЛМН -

“Ланцюжок незламності”

“Ланцюжок незламності”

“Ланцюжок незламності”. На передодні дня героїв, під такою назвою в Івано-Франківську відбувся всеукраїнський патріотичний захід. _ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківсь...

Галичина 1

Виробляємо за власні кошти: кровоспинні бандажі, сухі супи та борщик, сушене м'ясо, павербанки.
Аптечки для тигрів з 95 ОДШБр Разом До Перемоги!
Хлопці просто дали запит на 4 зарядки на моторолку Разом До Перемоги!
Передали бандажі для військовослужбовців мед бату ️ 🩹 Разом До Перемоги!
Телеграм канали
Чоловіки, зняті з військового обліку у зв'язку з виїздом за кордон, зобов'язані прибути до ТЦК до 16 червня: в чому причина.
Український воїн Іван Кавка загинув на Запорізькому напрямку.
«Це ганьба» : Чісора гнівно відреагував на ситуацію в бою Усик – Ф'юрі.
Бойова робота лучника-окупанта на Луганщині. ВIДЕО
Жінки-медики й жінки-фармацевти відтепер не зможуть працевлаштуватися, не ставши на військовий облік.
Українців, які знялися з військового обліку через виїзд за кордон, зобов'язали до 16 червня особисто з'явитися до ТЦК.
Усик подарував костюм та рукавички з переможного бою проти Ф'юрі.
«Совок головного мозку» : українців обурила пропозиція ввести податок на бездітність, нардеп після скандалу «дав задню».
iPhone SE 4 буде коштувати дорожче, ніж його попередник.
Окупанти завдали ракетного удару по виробничій інфраструктурі Конотопа.