InternetUA

Новини України та світу

Більше новин

Не викидайте старий гаджет: як перетворити будь-який смартфон на камеру спостереження.

За допомогою спеціального програмного забезпечення можна подарувати старому iPhone або Android-фону нове життя і нову функцію.

Старий телефон можна продати або подарувати, а можна наділити його новою функцією, зробивши з нього камеру спостереження для дому. Це дасть змогу користувачам стежити під час своєї відсутності за дітьми, літніми родичами або тваринами. Про те, як перетворити смартфон на камеру, розповідає видання CNET.

Встановлення програми камери безпеки

Для початку потрібно вибрати застосунок камери безпеки. Більшість застосунків пропонують такі функції, як локальна потокова передача, потокова передача через "хмару", запис і зберігання кадрів локально або віддалено, а також виявлення руху та оповіщення.

ЗМІ рекомендує кросплатформний додаток Alfred, який однаково добре працює на Android-фонах і на iPhone. Alfred пропонує користувачам безкоштовно використовувати віддалений перегляд у режимі реального часу, виявлення руху зі сповіщеннями, хмарне сховище на обмежений термін. Щоб розблокувати додаткові функції, як-от перегляд і запис із вищою роздільною здатністю, можливості масштабування, видалення реклами та зберігання файлів у хмарі протягом місяця, можна скористатися платною опцією Alfred Premium.

Якщо цей додаток влаштовує користувачів, то CNET рекомендує зробити таке:

  1. Встановити Alfred (Android, iOS) як на старі, так і на нові телефони. Додатково встановити Alfred на планшет або ПК для зручності моніторингу надалі. Переконатися, що додаток є на всіх необхідних пристроях.
  2. На новому смартфоні потрібно натиснути "Пуск", вибрати "Перегляд" і натиснути "Далі".
  3. Після цього натиснути "Увійти в систему з Google" і ввести логін і пароль від облікового запису Google.
  4. На старому телефоні потрібно повторити ці ж кроки, але замість "Перегляд" треба вибрати "Камера". І обов'язково потрібно увійти в той самий обліковий запис Google.

Потім можна відрегулювати налаштування камери. На iOS можна ввімкнути виявлення руху, вибрати між передньою і задньою камерою і ввімкнути або вимкнути аудіо. На смартфоні Android можна активувати ці ж налаштування, а також увімкнути безперервне фокусування, Alfred автоматично запускається після перезавантаження телефону.

З нового смартфона можна змінити ще кілька налаштувань: увімкнення або вимкнення сповіщень, додавання інших користувачів для моніторингу, перевірка, чи вимикали камеру, регулювання роботи камери за низького освітлення тощо.

Є й інші додатки, які перетворять смартфон на камеру спостереження:

  • Faceter — пропонує швидке налаштування і хмарне сховище для телефонів Apple і Android.
  • Epoccam — додаток для творців контенту, але може слугувати і як додаток безпеки. Наразі доступний тільки для iPhone.
  • IVCAM пропонує велику кількість налаштувань для камери спостереження. Може використовуватися для переробки смартфона на веб-камеру.

Встановлення та забезпечення живлення камери

Після того як камеру налаштовано, її слід помістити в надійне місце таким чином, щоб можна було стежити за входом у квартиру, кімнатою маленької дитини, або заднім двором, якщо користувач живе в приватному будинку. Ідеальним буде варіант, якщо всі необхідні місця будуть перебувати під наглядом. Для цього знадобиться кілька смартфонів.

Смартфон можна встановити на штативі, а придбання додаткового ширококутного об'єктива зробить кут огляду набагато ширшим, якщо в цьому є необхідність.

Варто врахувати, що потокове відео передаватиметься 24/7, тому смартфон потребує постійного підживлення. Необхідно подбати про те, щоб телефон перебував близько до джерела живлення. Його також можна підключити до зарядженого пауербанка.

Источник: focus.ua

США можуть ввести санкції проти політиків Грузії за закон про “іноагентів” – ЗМІ.

США можуть ввести санкції проти політиків Грузії за закон про “іноагентів” – ЗМІ.

Посадові особи Грузії, відповідальні за просування закону про “іноземних агентів”, можуть зіткнутися із заморожуванням активів і забороною на поїздки згідно з новим законопроєктом, який буде представлений у Конгресі США.

InternetUA 3
Очікувати здорожчання сонячних електростанцій️ #lmn #video #новини #lviv #врек #сонячніпанелі.

Очікувати здорожчання сонячних електростанцій️ #lmn #video #новини #lviv #врек #сонячніпанелі.

ЛМН 4

Іранці вже святкують: Що відомо про президента Ібрагіма Раїсі, який загинув в авіатрощі?.

Іранці вже святкують: Що відомо про президента Ібрагіма Раїсі, який загинув в авіатрощі?.

НТА 2

Рік взаємовідносин між Кривим Рогом та Еспоо (Фінляндія).

Рік взаємовідносин між Кривим Рогом та Еспоо (Фінляндія).

Рік успішної співпраці із представниками Фінляндії. В мерії підбили підсумки та окреслили плани на подальше майбутнє в роботі із містом Еспоо. 9 травня 2023 року представники української та фінської сторони підписали Меморандум про співпрацю та па...

Перший Міський телеканал. -

Чи готові у НАТО до можливого нападу РФ на державу-члена #shorts - DW Ukrainian.

Чи готові у НАТО до можливого нападу РФ на державу-члена #shorts - DW Ukrainian.

#dwукраїнською #shorts #short #shortvideo #shortsvideo #shortsyoutube Підписатися в один клік на #DWУкраїнською: Читайте новини України та світу - на нашому сайті: dw.com/ukrainian, у Facebook: fb.com/dw.ukrainian, на Twitter: twitter.com/dw_ukrai...

DW (Українською) -

На клумбах висаджують квіти

На клумбах висаджують квіти

Новини Тернополя -

«VFG Кривий Ріг-2024»: тренування нескорених

«VFG Кривий Ріг-2024»: тренування нескорених

Спорт, що єднає. У Кривому Розі продовжується підготовка до змагань Veterans Family Games. Цього разу у спортивному залі нескорені відпрацьовували свою майстерність з волейболу сидячі та сухої греблі.Хоча змагання з цих дисциплін плануються ще не ...

Перший Міський телеканал. -

На війні як доброволець з 2014 року, екс-командир полку АЗОВ. Зараз - майор ЗСУ, заступник командира 3 ОШБр.
Не думаю, що росіяни зможуть взяти Харків. Та скоріш за все, взяття міста і не стоїть на сьогоднішній день на меті у рф. Посилення тиску буде - бач...
Які страйки та акції проти закону про мобілізацію можуть бути в країні, де йде війна? Це пряма робота на ворога, на яку потрібно реагувати одразу і...
Пишуть, що в Черкаській області запрошений для знайомства начальник місцевого ТЦК вручив депутатам повістки. Позбавили ухилянтів одного з основних ...
Телеграм канали