Главком

Всі новини України і світу. Свіжі новини політики, економіки, спорту та шоу-бізнесу.

Більше новин

Польський режисер випустить біографічний фільм про Путіна.

Польський режисер Патрик Вега, також відомий як Бесаліль, випустить фільм про президента Росії Володимира Путіна. Фільм вийде в світовий прокат 26 вересня і буде представлений у 35 країнах. Про це повідомляє The Guardian.

Відомо, що для відтворення постаті російського лідера і зображення «найінтимніших моментів його життя» у фільмі використовувався штучний інтелект.

Режисер картини повідомив, що створив власну технологію штучного інтелекту для створення кіноверсії Путіна. «Запросити Путіна в студію для зйомок 20 000 кадрів не було можливим, а архівні матеріали, доступні в Інтернеті, не дозволяли підготувати модель deep-фейку з високою роздільною здатністю, яка необхідна у кінематографі. В результаті, після майже двох років розробки, ми створили нашу новаторську технологію на основі штучного інтелекту, що дозволила нам створити кінематографічного персонажа, не покладаючись на реальну людську модель», – пояснив режисер.

Фільм, який мав початкову назву «Вор в законі», також містить кадри, зняті українськими режисерами під час російського вторгнення. У трейлері фільму є кадри, на яких Путін носить брудний підгузкок, бере участь у бойових мистецтвах і протистоїть Борису Єльцину.

«Путін» – це не просто фільм. Це відповідь на глобальне прагнення зрозуміти мотиви та дії однієї з найбільш суперечливих фігур у сучасній політиці. Місія моєї стрічки – надати глядачам «інструкцію з експлуатації» Путіна, щоб зменшити страх і невпевненість, які домінують у сучасному світі», – розповів Патрик Вега.

Читайте також: Після виборів Путін змінив спосіб життя: аналіз графіка диктатора

Нагадаємо, 22 квітня у Берліні відбулася урочиста церемонія відкриття ювілейного року з нагоди 300-річчя німецького філософа Іммануїла Канта. Під час своєї промови канцлер Німеччини Олаф Шольц заборонив главі РФ Володимиру Путіну посилатися на Канта, зазначивши, що його дії «суперечить усім основним твердженням» мислителя. Про це повідомляє DW.

У промові «Роздуми про трактат німецького філософа Канта «До вічного миру» Шольц розмірковував не стільки про Канта, скільки про Путіна, для якого Кант – один із «улюблених філософів». Канцлер ФРН знає, що Кант став фактично «брендом Калінінграда».

Шольц вказав на важливості трактату «До вічного миру». Попри те, що в цій праці не знайти практичних рекомендацій щодо вирішення військових конфліктів 21 століття, у ньому є розумні поради, над якими варто задуматися.

До слова, американські енергетичні та технологічні компанії скаржаться на проблеми із кількістю електроенергії, яку споживає штучний інтелект, пише Reuters.

Читайте також: Нейромережу ChatGPT порівняли за небезпекою з ядерною зброєю

Згідно заяви компаній, американські електричні системи розширюються недостатньо швидко, щоб задовольнити швидко зростаючі потреби в електроенергії таких технологій, як генеративний штучний інтелект, що спонукає бізнес-центри обробки даних іноді обходити комунальні служби.

Безліч нормативно-правових актів, процесів цитування та отримання дозволів, а також часті судові спори з боку екологічних та громадських організацій відкривають нову сторінку, сповільнюють підключення нових енергетичних проектів до електромережі та створюють загрозу для прибутків традиційних енергетичних компаній, таких як регульовані електрокомпанії.

Армія РФ обстріляла житлові райони Харкова у Великодню неділю.

Армія РФ обстріляла житлові райони Харкова у Великодню неділю.

Вдень, 5 травня, російські війська завдали кількох авіаударів по Харкову. Щонайменше 15 людей отримали поранення, йдеться у повідомленні обласної прокуратури. За даними голови обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, «росіяни вдарили по...

Радіо Свобода 3

Психологи кажуть: душа, свідомість та пошук сенсів

Психологи кажуть: душа, свідомість та пошук сенсів

Душа. Свідомість. Пошук сенсів: в ефірі «Першого Міського» зараз психологи продовжують вже 2 випуск говорити на найбільш абстрактну тему. Що таке доля? Чи існує вона? Який від погляд на природу людини з точки зору релігії та психології? На ці та і...

Перший Міський телеканал. 1

Які бригади представлені у Львівському рекрут-центрі? #рекрутинг #lmn #новини #lviv #мобілізація.

Які бригади представлені у Львівському рекрут-центрі? #рекрутинг #lmn #новини #lviv #мобілізація.

ЛМН 1

Швидкі подорожі в альтернативні світи за низькою ціною / Бліц-UP.

Швидкі подорожі в альтернативні світи за низькою ціною / Бліц-UP.

Ми зараз кажемо не про якийсь надсучасний телепорт, а про книжки. Старше покоління подейкує, що від таких космічних ексурсій сторінками чимдуж відмовляється молодь. Утім, представник юної генерації нашого телеканалу - «ботан» Антон Чекаль вирішив ...

Перший Міський телеканал. -

Добровольці закінчилися чи вони ще є#добровольці #мобілізація #тцк #lmn #рекрутинг #lviv #врек #рек.

Добровольці закінчилися чи вони ще є#добровольці #мобілізація #тцк #lmn #рекрутинг #lviv #врек #рек.

Галина Піскорська - рекрутерка центру рекрутингу української армії у Львові. #мобілізація #рекрутинг #рекрутер #тцк #рекрутцентри #24бригада #Азов #ДаВінчі #3штурмова #24ОМБр #3ОШБр #warinukraine #насильнамобілізація #воїниУкраїни #військові #війн...

ЛМН 1

Без коментарів: Кривий Ріг попрощався із військовослужбовцем Ростиславом Клименком.

Без коментарів: Кривий Ріг попрощався із військовослужбовцем Ростиславом Клименком.

Перший Міський телеканал. 1