Цензор.НЕТ

Найсвіжіші огляди головних подій, резонансні статті, все про війну в Україні, авторські думки, фото та відео з місця подій, бізнес, розваги, політика, спорт.

Більше новин

Фон дер Ляєн відвідала закритий кордон Фінляндії та РФ.

Очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час візиту до Фінляндії разом із прем’єр-міністром країни відвідала кордон Фінляндії з РФ.

Про це Цензор.НЕТ повідомляє з посиланням на Yle.

Фон дер Ляєн зустрілася з прем'єр-міністром Фінляндії Петтері Орпо у місті Лаппеенранта, а також відвідала пункт пропуску на кордоні Фінляндії з РФ.

"Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн високо оцінила готовність Фінляндії, перебуваючи з візитом у східному прикордонному регіоні в п'ятницю вранці", - йдеться у повідомленні.

Читайте: Фінляндія з 15 квітня призупинить роботу морських пунктів пропуску на кордоні з РФ

"Нам є чому повчитися у Фінляндії та у фінської моделі готовності на всіх рівнях суспільства. Вона дозволяє адекватно реагувати на різні типи криз, і саме це робить суспільство справді стійким", - сказала фон дер Ляєн.

Вона також зазначила, що російський лідер Володимир Путін "зосереджується на Фінляндії" - у відповідь на підтримку Фінляндією України та рішення приєднатися до НАТО - і навела як приклад використання Москвою інструменталізованої міграції.

"Фінляндія діяла рішуче та ефективно, щоб протистояти цій загрозі. Йдеться не лише про безпеку Фінляндії, але й про безпеку ЄС. Ми разом у цій справі", - додала фон дер Ляєн.

Також читайте: Президент Фінляндії Стубб про безпекову угоду: Таким чином ми хочемо прокласти шлях для руху України в ЄС та НАТО

Окрім питань безпеки кордону, фон дер Ляєн та Орпо також обговорили економічні наслідки поточної ситуації на східному кордоні Фінляндії.

"Я хочу подякувати вам за вашу непохитну підтримку України, і це незважаючи на вплив конфлікту на ваші робочі місця, ваш бізнес, ваші родини, ваших друзів", - зазначила фон дер Ляєн.

фон дер Ляєн на кордоні Фінляндії та РФ
фон дер Ляєн на кордоні Фінляндії та РФ

Автор: Ольга Лузан

Затримано інформатора  «вагнерівців» , який шпигував за військовими аеродромами на Донеччині -  СБУ.

Затримано інформатора «вагнерівців» , який шпигував за військовими аеродромами на Донеччині - СБУ.

Служба безпеки запобігла новим спробам ворога отримати актуальні дані про Сили оборони України на Донеччині. Затримано російського інформатора, який відслідковував позиції ЗСУ у Краматорському районі.

Цензор.НЕТ -
На сході армія РФ намагається захопити стратегічну ініціативу, зосередила основні зусилля на кількох напрямках -  ОСУВ  «Хортиця».

На сході армія РФ намагається захопити стратегічну ініціативу, зосередила основні зусилля на кількох напрямках - ОСУВ «Хортиця».

На деяких напрямках на східному фронті ворог створив певну перевагу у силах та засобах. Попри нерівні сили, українські захисники контролюють ситуацію.

Цензор.НЕТ -
Росіяни використовують дрони-камікадзе над ядерними реакторами ЗАЕС -  ГУР МО.

Росіяни використовують дрони-камікадзе над ядерними реакторами ЗАЕС - ГУР МО.

Російські окупанти використовують ударні дрони над ядерними реакторами захопленої Запорізької атомної електростанції. Відповідний відеодоказ отримало Головне управління розвідки Міноборони.

Цензор.НЕТ 1
Доба на Харківщині: обстріли Золочева, Борової, Лелюківки, удари по Харкову, є загиблі та поранені.

Доба на Харківщині: обстріли Золочева, Борової, Лелюківки, удари по Харкову, є загиблі та поранені.

Минулої доби окупанти з мінометів та артилерії обстріляли 17 населених пунктів Харківщини, завдали авіаударів по Веселому, Харкову, Вовчанську, Синьківці, Петропавлівці та Подолах.

Цензор.НЕТ 1
Без коментарів: першачки разом з поліціянтами розмалювали писанки до Великодня.

Без коментарів: першачки разом з поліціянтами розмалювали писанки до Великодня.

Перший Міський телеканал. 1

Без коментарів: відкриття меморіальних дощок загиблим на війні випускникам гімназії №52.

Без коментарів: відкриття меморіальних дощок загиблим на війні випускникам гімназії №52.

Перший Міський телеканал. 5

«ФОРТЕЦЮ ДУХУ»  ПРЕДСТАВИЛИ У ХМЕЛЬНИЦЬКОМУ

«ФОРТЕЦЮ ДУХУ» ПРЕДСТАВИЛИ У ХМЕЛЬНИЦЬКОМУ

ВІТАЛІЙ МІХАЛЕВСЬКИЙ - голова хмельницької міської організації НСПУ МИХАЙЛО ЦИМБАЛЮК - літератор, журналіст, військовослужбовець ЗСУ TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тер...

Телеканал Хмельницького -

Українські дрони і американські «Паладини»: бої на Лиманському напрямку.

Українські дрони і американські «Паладини»: бої на Лиманському напрямку.

На Лиманському напрямку російські війська не припиняють свої спроби штурмувати. Окрім великої кількості живого ресурсу, застосовують артилерію, дрони та авіаційні бомби. Знімальна група Радіо Свобода побувала на позиціях українських операторів уда...

Радіо Свобода -

50% ЕНЕРГОСИСТЕМИ УКРАЇНИ ПОШКОДЖЕНО, США ЗВИНУВАТИЛИ РОСІЮ У ВИКОРИСТАННІ ХІМІЧНОЇ ЗБРОЇ.

50% ЕНЕРГОСИСТЕМИ УКРАЇНИ ПОШКОДЖЕНО, США ЗВИНУВАТИЛИ РОСІЮ У ВИКОРИСТАННІ ХІМІЧНОЇ ЗБРОЇ.

ІГОР ЧАЛЕНКО – політичний експерт TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від початку широкомасштабного вторгнення, телеканал активно працює у форматі в...

Телеканал Хмельницького 1

Переможці III відбіркового міського етапу змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги».

Переможці III відбіркового міського етапу змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги».

Визначили кращих в різних дисциплінах та тих, хто поїде до Дніпра захищати честь Кривого Рогу. В місті підбили підсумки ІІІ відбіркового міського етапу всеукраїнських змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» з баскетболу та волейболу, фут ...

Перший Міський телеканал. 1

З Чистим четвергом! Найкращі привітання для близьких.
Фінансовий успіх чи нові враження: гороскоп на 2 травня для всіх знаків зодіаку.
Заяву очільника ГУР МО про «важкі часи для України» пояснив ветеран АТО Євген Дикий.
Ексчемпіон світу з боксу виграв титул нокаутом першим же ударом.
Один з найкращих ярликів MIUI перенесли в HyperOS
Чистий четвер: що роблять у це свято. Всі традиції і прикмети
Чистий четвер: що можна і що не можна їсти у цей день.
«Вколов отруту» : український чемпіон, який допоміг СРСР обіграти США, не ходив після травми, але став міністром і привіз у збірну американця.
В Україні зростає кількість ДТП через водіння в нетверезому стані: від початку 2024 року зафіксовано майже 50 тисяч випадків - Патрульна поліція.
Росія перекидає сили із Запорізького напрямку на Донеччину: в ISW пояснили, що це означає.